Trópusifa parketták falburkolatok - új stúdió nyílt Óbudán

Különleges bemutatóterem nyílt Budapesten. Az Ebedli Gyula belsőépítész eredeti ötletei és tervei alapján megújult világszínvonalú bemutatóterem olyan, mintha egy óriási fa testében járnánk, miközben folyamatosan interakcióban vagyunk a fával.

Merész design
A Bécsi út és a Nagyszombat út sarkán lévő Trópusifa-stúdióba lépve a szokatlanul megformált tér fogad: a fák erezetét mintázó tömörfa padló váratlanul felgördül, feltekeredik a falra, majd merészen visszahajlik kirajzolva egy óriás fatörzset. Az erős színek és érdekes formák vonzzák a tekintetet és úgy érezheti magát a látogató, mintha egy fa törzsében lenne. A törzset négy rétegben kialakított négyféle faburkolat alkotja, melyek oldalról szemlélve évgyűrűket szimbolizálnak.

Trópusifa parketta stúdió

Innovatív térkihasználás és funkcionalitás
E szokatlan belsőépítészeti design nem csak látványában újszerű, hanem funkcionalitását tekintve is innovatív választ ad a rendelkezésre álló hely legoptimálisabb kiaknázására: a fatörzs mögött kapott helyett a tágas önmagában is impozáns mosdó, a teakonyha és egy munkaállomás. Magában a törzsben bújik meg a mintadarabokat rejtő raktár, amely különleges kialakítású homorú fiókokon keresztül érhető el közvetlen az ügyféltérből. Így ami azonnal szembe ötlik, hogy nem botlunk mindenhol mintadarabokba, a falak nincsenek telezsúfolva mintákkal, de nem is kell: az innovatív tárolási megoldásnak köszönhetően minden egy mozdulattal elérhető és bemutatható.

Trópusifa parketta stúdió

Ennek a különleges és frappáns megoldásnak köszönhetően az egyébként nem túl nagy alapterületű bemutatóterem a legújabb trendeknek megfelelően meglepően tágas. A tágasság érzését csak tovább fokozza a hatalmas ablakokon beáradó fény, ami ugyancsak a funkcionalitást szolgálja, hiszen a természetes fényben könnyebb a megfelelő parketta kiválasztása. Az ablak mellett még egy tárgyalóasztalnak is bőven jutott hely, ahol a vendégek megtekinthetik a mintákat, vagy akár egy belsőépítész megtervezheti megbízójának a burkolatot. Ha nem a saját szemével látja az ember, el sem hiszi hogyan lehetséges a tér ilyen ravasz kihasználása.

Interakcióban a fával
Igazi impulzív az élmény nyújtanak a szokatlanul megformált tér hátsó falán látható óriásra nőtt „fakavicsok”, melyre a fatörzs vonala vezeti a szemet. Az íves, érdekes formák felkeltik az érdeklődést, arra csábítva, hogy közelről vegyük szemügyre, megtapintsuk, végigsimítsuk a különféle színeket és formákat, érezve a fa sima, meleg tapintását.

Trópusifa parketta stúdió

„A fa iránti szenvedélyünket szerettük volna közvetíteni, kézzelfoghatóvá tenni az új bemutatóteremmel. Olyan környezet kialakítása volt a célunk, amely méltó a fához, meleget sugároz, visszaad valamit a fa egyediségéből és interakcióra késztet, hogy megérintsük, megsimítsuk a fát. Úgy érzem ez a tervező, Ebedli Gyula munkájának köszönhetően sikerült. Reményeink szerint az új belső környezet katalizátorként is funkcionál majd, és az itteni miliőből további inspirációt és ihletet kaphatnak a látogatók” – mondta Törökné Elek Erzsébet ügyvezető, a tömörfa burkolatok fogalmazója.

A Trópusifa-stúdióról
A Trópusifa-stúdió padlófűtésre is alkalmas 100% tömörfa burkolatokat forgalmaz a fa természetességét, exkluzív egyediségét és melegségét előnyben részesítő belsőépítészek, lakberendezők és lakossági felhasználók részére. A stúdió 2002-ben alakult Budapesten, küldetése a legmodernebb valódi tömörfa burkolatokkal segíteni a tervezők, építészek, lakberendezők és lakosság munkáját.


Trópusifa parketta stúdió

Trópusifa Stúdió

1036 Budapest, Bécsi út 85.

Nyitva: Hétfő - Péntek: 10-18 -ig
Szombat: telefonon történő egyeztetés alapján

Telefon: (36-1) 430-0150
Fax: (36-1) 430-0151

A stúdió honlapja: www.tropusifaparketta.hu

További információk:
Törökné Elek Erzsébet ügyvezető
telefon: +36 30 210 9920
e-mail: studio@proximus.hu

Trópusifa parketta falburkolat


Lakberendezési üzletek

Otti Manufactura - Antik hatású burkolatok, cementlapok, mozaiklapok Otti Manufactura - Antik hatású burkolatok, cementlapok, mozaiklapok
Az Otti Manufactura fali-és padlóburkolatai, kandallói, térelemei, új színt visznek az európai belsőépítészet gazdag...
Max Parketta Max Parketta
Minőségi burkolatok széles választéka európai és trópusi fafajokból, különböző méretekben.
Burkolatáruház - Webshop Burkolatáruház - Webshop
Webáruházunkban lehetőség nyílik lakások, lakóházak, irodák, projektek komplett burkolási anyagainak és fürdőszoba...
Undefasa Fürdőszoba és Burkolat Webáruház Undefasa Fürdőszoba és Burkolat Webáruház
Fürdőszobai termékek, burkolatok, építőanyagok bemutatóterme és webáruháza.

Cikkajánló

Enterieur.hu webruhz nappali btorok