Merész design
A Bécsi út és a Nagyszombat út sarkán lévő Trópusifa stúdióba lépve a szokatlanul megformált tér fogad: a fák erezetét mintázó tömörfa padló váratlanul felgördül, feltekeredik a falra, majd merészen visszahajlik kirajzolva egy óriás fatörzset. Az erős színek és érdekes formák vonzzák a tekintetet és úgy érezheti magát a látogató, mintha egy fa törzsében lenne. A törzset négy rétegben kialakított négyféle faburkolat alkotja, melyek oldalról szemlélve évgyűrűket szimbolizálnak.

Trópusifa parketta stúdió

Innovatív térkihasználás és funkcionalitás
E szokatlan belsőépítészeti design nem csak látványában újszerű, hanem funkcionalitását tekintve is innovatív választ ad a rendelkezésre álló hely legoptimálisabb kiaknázására: a fatörzs mögött kapott helyett a tágas önmagában is impozáns mosdó, a teakonyha és egy munkaállomás. Magában a törzsben bújik meg a mintadarabokat rejtő raktár, amely különleges kialakítású homorú fiókokon keresztül érhető el közvetlen az ügyféltérből. Így ami azonnal szembe ötlik, hogy nem botlunk mindenhol mintadarabokba, a falak nincsenek telezsúfolva mintákkal, de nem is kell: az innovatív tárolási megoldásnak köszönhetően minden egy mozdulattal elérhető és bemutatható.

Trópusifa parketta stúdió

Ennek a különleges és frappáns megoldásnak köszönhetően az egyébként nem túl nagy alapterületű bemutatóterem a legújabb trendeknek megfelelően meglepően tágas. A tágasság érzését csak tovább fokozza a hatalmas ablakokon beáradó fény, ami ugyancsak a funkcionalitást szolgálja, hiszen a természetes fényben könnyebb a megfelelő parketta kiválasztása. Az ablak mellett még egy tárgyalóasztalnak is bőven jutott hely, ahol a vendégek megtekinthetik a mintákat, vagy akár egy belsőépítész megtervezheti megbízójának a burkolatot. Ha nem a saját szemével látja az ember, el sem hiszi hogyan lehetséges a tér ilyen ravasz kihasználása.

Interakcióban a fával
Igazi impulzív az élmény nyújtanak a szokatlanul megformált tér hátsó falán látható óriásra nőtt „fakavicsok”, melyre a fatörzs vonala vezeti a szemet. Az íves, érdekes formák felkeltik az érdeklődést, arra csábítva, hogy közelről vegyük szemügyre, megtapintsuk, végigsimítsuk a különféle színeket és formákat, érezve a fa sima, meleg tapintását.

Trópusifa parketta stúdió

„A fa iránti szenvedélyünket szerettük volna közvetíteni, kézzelfoghatóvá tenni az új bemutatóteremmel. Olyan környezet kialakítása volt a célunk, amely méltó a fához, meleget sugároz, visszaad valamit a fa egyediségéből és interakcióra késztet, hogy megérintsük, megsimítsuk a fát. Úgy érzem ez a tervező, Ebedli Gyula munkájának köszönhetően sikerült. Reményeink szerint az új belső környezet katalizátorként is funkcionál majd, és az itteni miliőből további inspirációt és ihletet kaphatnak a látogatók” – mondta Törökné Elek Erzsébet ügyvezető, a tömörfa burkolatok fogalmazója.

A Trópusifa-stúdióról
A Trópusifa-stúdió padlófűtésre is alkalmas 100% tömörfa burkolatokat forgalmaz a fa természetességét, exkluzív egyediségét és melegségét előnyben részesítő belsőépítészek, lakberendezők és lakossági felhasználók részére. A stúdió 2002-ben alakult Budapesten, küldetése a legmodernebb valódi tömörfa burkolatokkal segíteni a tervezők, építészek, lakberendezők és lakosság munkáját.

Trópusifa parketta stúdió

Trópusifa Stúdió

1036 Budapest, Bécsi út 85.

Nyitva: Hétfő - Péntek: 10-18 -ig
Szombat: telefonon történő egyeztetés alapján

Telefon: (36-1) 430-0150

A stúdió honlapja: www.tropusifaparketta.hu

További információk:
Törökné Elek Erzsébet ügyvezető
telefon: +36 30 210 9920

Trópusifa parketta falburkolat