Miért szeretjük a mediterrán stílust?

Mármint mediterrán mit? – kérdezhetnénk. Ugyanis ilyen korszak, vagy stílus nem igazán létezik! Életérzés, és anyaghasználat viszont igen. Az építészet és a lakberendezés nap- mint nap használja a mediterrán vidékek architektonikus elemeit, csakúgy mint a gasztronómia vagy a divatszakma.

Ma amit a „Lifestyle” diktál bennünk, azt lélekkel áthatva a „mediterrán” szó összegzi igazán. „ Legyen a házunk stílusa az itáliai és dél- franciaországi, valamint a spanyolországi építészet stílusjegyeit kaliforniai kényelemmel összegyúrva; floridai bútorokkal, valamint német precizitással. Tegyünk hozzá egy kis balatoni ízvilágot…mivel azért itthon vagyunk! Angol kandallóra van szükségünk, és a vizesblokkok, valamint a wellness legyen Kleopátrai kényelemmel ellátva. A törökfürdő mellett indiai, marokkói sószoba, finn szauna, svájci tisztaságú relaxhelyiség. Az autókra a „Hörmann ikrek” vigyázzanak. A kert mediterrán, de sok egyéb örökzöld is jöhet! A medencével nem akarok foglalkozni, legyen nagy és mindig tiszta. Mindezeket magyarországi árakon: ezt kérném!”

Mediterrán ház Otti burkolatokkal

Meg kell mondanunk az itt leírt megrendelőnek - viccet félre téve- igaza van! Miért? Ön nem így élne legszívesebben? Mi, az Otti Manufacturánál mindezt kínáljuk! Mindenesetre a „mediterrán stílusú” házat szeretnénk, figyeljünk a letisztult színekre és formákra! Semmi túlkapás ennél a délies téralkotásnál: pasztell színek, természetes rusztikus anyagok - mint a kő és a fa - lebilincselő, élhető, kényelmes, emberközeli világ. A rusztikus bútorok, lenszínű vagy természetes koptatott bőr kárpitok, tompított fények mind- mind kedvesek számunkra. A házhoz jár egy borospince is, de legalább egy bortároló, borkóstoló helyiség, humidorral.

Hörmann garázskapu

A világítótestek a mediterrán ház alapkellékei, mert ha ezekből a kedves tárgyakból igazán ideillő formákat és anyagokat keresünk, akkor az Otti Manufacturánál megtaláljuk a megfelelő mennyezeti, illetve fali lámpákat! Tipp: A falfestések is tükrözzenek mediterrán életérzést, és használjunk Otti falfestéseket, bordűröket, akár secco-t, antikolt felületeket. Ezek harmóniát teremtenek a térben. A házon sok- sok rakott- faragott kő, ablakain kőkeretek, spalettával. A kis dőlésszögű tetőn antikolt cserép. Lehetőleg terebélyes, egy szintes épület finom toronyszerű kiugrással, tágas teraszokkal, árkádokkal, néhány oszloppal, előtetővel, valahogy így fest a mediterrán ház. Színekben a kültér is természetes pasztell árnyalatokat kíván; bézs, mészkőszín, törtfehér, szürke, és a terrakotta árnyalatokat.

Mediterrán téglaburkolat házon

Otti mediterrán kerti burkolatok, kút, virágtartó

A kert is letisztult: ciprussal, tiszafával, jázminillattal, nyírt buxusokkal, sétányokkal, kőfallal, kőkerítéssel, terrakotta kaspókkal. Tipp: Az udvaron használjunk sok dézsát, Otti kővázát, kerti kutat, napórát, ezernyi játékos romantikus búvóhellyel, padokkal, rózsával, lugassal társítva.

Otti Manufactura Kft.

8000 Székesfehérvár, Angol u. 3.

www.ottiburkolat.hu

Kapcsolat

Tervező iroda: 06 70/683 7027
E-mail: info@ottiburkolat.huOtti logo

Otti Manufactura - Antik hatású burkolatok, cementlapok, mozaiklapok
Otti Manufactura - Antik hatású burkolatok, cementlapok, mozaiklapok
www.ottiburkolat.hu
Az Otti Manufactura fali-és padlóburkolatai, kandallói, térelemei, új színt visznek az európai belsőépítészet gazdag tárházába. Kültéri és beltéri burkolat, falburkolat, homlokzati burkolat.
Székesfehérvár

Lakberendezési üzletek

Max Parketta Max Parketta
Minőségi burkolatok széles választéka európai és trópusi fafajokból, különböző méretekben.
La Meridiana - Mediterrán burkolatok, bútorok La Meridiana - Mediterrán burkolatok, bútorok
Mediterrán hangulatú tetőcserepek, burkolatok, téglák, kövek, bútorok, lámpák, szőnyegek, textilek, kerti...
Csempecentrum - Burkolatok, szaniterek Csempecentrum - Burkolatok, szaniterek
Több százféle burkolólap kapható azonnal, illetve 40 gyár terméke megrendelhető. Magáncélú, közületi, ipari...
Parkettagyár - laminált parketta bemutatóterem és értékesítési pont Parkettagyár - laminált parketta bemutatóterem és értékesítési pont
Beltéri ajtó és kilincs szakkereskedésünk kiegészítette kínálatát a Kaindl és Eurowood parkettagyártó legnépszerűbb...