Diego vinyl burkolatok fahatású natúr

A Diego becslése szerint a 2018-as padlótrendek közül kiemelkedő vinyl néhány éven belül átalakítja a melegburkolatok hazai piacát: a cég termékkörén belül jelenleg 45 és 32 százalékot képviselő fa- és szőnyegburkolatok forgalmi részesedése csökkenni fog a vinylpadló javára, amelynek értékesítése Magyarországon már jelentős növekedésnek indult. A négy országban működő franchise hálózat 1998 óta forgalmaz tekercses vinyl terméket (PVC), 2015 óta pedig a modul vinyl családot (LVT). Ezek új generációja – az új technológiának és felületkezelésnek, valamint annak köszönhetően, hogy egyesíti a fa- vagy csempehatású megjelenést a vízállósággal, hőszigeteléssel –, egyre nagyobb teret hódít.

A melegburkolatok közül a vinyl jelentős erősödésbe kezdett, mert tulajdonságai miatt már most komoly alternatívája a laminált padlónak vagy a padlószőnyegnek. Gondoljunk csak arra, hogy a hidegburkolatok (pl. a kerámialapok) ridegsége vagy a fugák tisztántartása, gyors elszíneződése milyen dilemmát szül a burkolat kiválasztásakor. Ezért akár a vizes helyiségekben (konyha, fürdőszoba), az előszobában, de még a hálószobában és a nappaliban is egyre többen választják ezt a burkolatot.

A vinyl-sztori: a linóleum (természetes alapú műanyag) 1844-ben lett ismert, majd 1912-től kezdték gyártani a mesterséges eljárással előállított PVC-t (polivinilklorid), amelynek ipari termelése az első világháború igényeire válaszul később rohamosan beindult. Ezek 3. generációja a vinyl, amely például rugalmassága, élethű mintázata miatt elsősorban padlóburkoló anyagok alapjául szolgál.

Diego vinyl burkolatok famintás

Diego vinyl burkolatok rozsdás fém mintás

Diego vinyl burkolatok elbrusz tölgy

Diego vinyl burkolatok fahatású natúr

Diego vinyl burkolatok kőhatású

Diego vinyl burkolatok

Diego vinyl burkolatok fürdőszobákba

Diego vinyl design burkolatok

Diego vinyl burkolatok fahatású nappaliba

Vízálló, hőszigetelő, zajelnyelő képessége és magas kopásállósága miatt egyre kedveltebb a vinylpadló, hisz a nedves, párás helyiségekben is elérhető a parketta melegségének érzete is. Felületi kidolgozottsága révén egységes összkép alakítható ki a három különféle mintázattal, amelyek a fahatású (kb. 80%, ez a legáltalánosabb, köztük pl. a laminált padlóra megszólalásig hasonlító darabok); design stílusú (kb. 15%, a legdinamikusabban fejlődő csoport), ami a mediterrán kevert csempék összhatását nyújtja; és a kőhatású (kb. 5%, közkedveltek és trendik, mint a csiszolt beton vagy a cementlap látványát idéző) változatok.

A puha műanyag alapok miatt praktikusan vágható-illeszthető, könnyű a tisztántartása, padlófűtés felett is alkalmazható, és magas járáskomforttal rendelkezik. Mindezekért az otthonokban leginkább a kisgyerekes, családos vásárlók preferálják, de a választékban vannak speciális, pl. járművek, közintézmények vagy éppen balettermek burkolatának kiválóan alkalmas darabok is.

Diego vinyl burkolatok vizes helyiségekbe

Diego vinyl burkolatok almeria cementlap mintás konyhába

Diego vinyl burkolatok Almeria cementlap mintás

Két kivitelben érhetők el: a tekercses, ami méretre szabható (2-3-4 m széles, akár filc hátlapos) és a modulos (klikkes, öntapadós, ragasztós) változatban, ami a laminált padlóhoz hasonlóan panelekből áll és gyorsan lehelyezhető. A harmonikus és komplex lakótér-hatást a színazonos kiegészítők (mint pl. a szegélyléc) is segítik. A tekercsben kapható burkolatok négyzetméterára 1.299-2.999 forint között mozog, míg a modulos megoldások esetén az ár 2.999-8.999 forint között van.

www.diego.hu/lvt-padlo