Ha burkolás előtt állunk, gyakran inspirálódunk hazai vagy külföldi magazinokból. Sok ötletet meríthetünk a már elkészült fürdőszobákból, konyhákból, ahol a fali csempék is nagyobb felületen
látszódnak. Érdemes ezeket a felületeket közelebbről is megvizsgálni, hogy miért is keltik a teljesség, a befejezettség érzetét. Az AC Design szentendrei különleges burkolatokat forgalmazó bemutatótermében a tulajdonossal beszélgetve egy általános jelenségre hívták fel a figyelmünket.

Fózolatlan metró csempe
Falicsempe, ahol semmilyen zárást nem alkalmaztak.
Így sem rossz, de egy kicsit nyers megoldás

Metró csempe és falicsempe vásárláskor kevesen gondolnak arra, hogy ott, ahol egy csempesor befejeződik, és ez egy látszódó rész, gyakran semmilyen odaillő lezárást nem kapnak. Főleg egy ilyen nagy múltú burkolattípusnál mint a metró csempe, nagyon sok példát látunk arra, hogy egy korabeli fürdőszobában milyen nagy műgonddal figyeltek arra, hogy kifejezetten erre a célra gyártott szín- és méretazonos elemekkel fejeződjön be egy sor. A csempe éle így már nem látszódik, és ritmikájában is valamiféle befejezettséget sugall. Ez lehet az adott csempével megegyező színű – például egy fehér lap fehér zárást kap – de gyakori a kontrasztos változat, ahol például a fehér lapokhoz fekete szegélyelemeket társítanak.

Listello dísztés burkolatok között

Záróelem metró csempéhez

Záróelem falicsempéhez, metró csempéhez

Az AC Design legújabb kollekciójában többféle profilú záróelemet kínálnak raktárkészletről nagyon kedvező áron például csempesor és festett falfelület találkozásánál. Érdemes tehát személyesen is megtekinteni és a kiválasztott csempéhez illesztve a legjobb változatot kiválasztani. Találunk sarokelemeket is. A záróelemek különlegessége, hogy minden éle mázas, így semmilyen szögből nem látszódik a záróelem anyaga. Tisztán tarthatóság szempontjából is jó dolog egy záróelem. A por idővel nem rakódik be a csempe és a fal közé, nedves szivaccsal könnyen letörölhető.

Fehér metró csempe záróelemmel

Klasszikus fehér metró csempe

Listello díszítés

A listello egy olyan dekorelem, vagy dekorcsík, amit bordűr néven is ismerhetünk. Használata nem minden esetben kötelező, de általában a végeredményt szemlélve jövünk rá, hogy érdemes volt használni, mert díszesebbé, látványosabbá, ünnepélyesebbé teszi például a fürdőszobánk megjelenését. Az AC Design listello-i anyagában mintásak, egyszínűek, így ízlésesen illeszthetőek a klasszikus hatást keltő falicsempe és metró csempe változatokhoz. Ezek legtöbbször két csempesor közé kerülnek és vízszintesen futnak, de látunk arra is példát, amikor például egy tükröt kereteznek.
Tervezésük izgalmas, de odafigyelést igényel.

Listello - AC Design Szentendre

Klasszikus listello elem készletről

Lisztello dekoráció

A záróelemek és listello-k használata talán azért sem terjedt el itthon, mert a plusz tervezésen túl elég borsos felárat jelentettek a vásárlóknak. Ma ez már másképp van. A gyártás feltételei is kedvezőbbek. Így már csak rajtunk áll, hogy kiválasszuk a stílusos kiegészítő díszítőelemeinket. Az új választék személyesen Szentendrén tekinthetők meg a 11-es út mellett, a Dózsa György út 10/a. Szám alatt.

AC Design - Különleges burkolatok

www.acdesign.hu

Telefon: +36 70 3688 300 vagy +36 20 9577 682 

E-mail: antikcentrum@antikcentrum.hu

AC Design logo