bauknecht kombi gőzpároló

A gőzben párolt ételek vitathatatlanul egészségesebbek, mint a más eljárással készült fogások, hiszen sokkal többet őriznek meg a bennük lévő vitaminokból, ásványi anyagokból és eredeti ízükből. De vajon ízletességben felveszik-e a versenyt a hagyományosan készített ételekkel? A lehet-e finom, ami egészséges kérdésre csattanós választ ad a Bauknecht prémiummárka beépíthető kombi gőzpárolója.

bauknecht kombi gőzpároló

Az egyik legegészségesebb főzési eljárás bizonyítottan a párolás, amely gyakran a diétás étkezéseknek is az alapja. Persze a hagyományos sütéssel készült ételek nyújtotta élvezetekről a párolt fogások esetében többnyire le kell mondanunk. Legalábbis eddig le kellett! A Bauknecht ECTM 8145/1 PT kombi gőzpároló ugyanis sikerrel oldja fel ezt az ellentmondást. A benne készült ételek döntően párolódnak, ám a készülék hátsó falán elhelyezett fűtőszálak segítségével kívül ropogósra is süthetők, míg az őket átjáró gőztől belsejük tápanyagokban és vitaminokban gazdagon zamatosak maradnak.

bauknecht kombi gőzpároló

Miután a pároláshoz só vagy zsiradék használata is kevésbé szükséges, mint a hagyományos sütéshez, érezhetőbbé válik az alapanyagok; a zöldségek, a húsok eredeti, természetes íze, sőt színe is, így az elkészült étel látványnak sem lesz utolsó. A gőzben párolt tészta a vízben ázotthoz képest sosem túlfőtt vagy ragacsos, a húsok - miután nem veszítenek saját levükből - nem száradnak ki, így szaftosabbak lesznek. A párás közegben a zöldségek ropogósak, frissebbek maradnak.

bauknecht kombi gőzpároló

A készülék az autoszenzor technológia segítségével állandóan érzékeli a sütőtérben a gőz erejét, mennyiségét és hőmérsékletét, és ezt automatikusan hozzáigazítja az étel ideális elkészítéséhez. A gőzhasználat optimalizálásával ugyanakkor a sütési idő is lényegesen lerövidül a hagyományoshoz képest.

bauknecht kombi gőzpároló

A nagyméretű, 34 literes sütőtér, a párolási és sütési technológiák kombinációja, valamint az étel megfelelő elkészítését biztosító automatikus érzékelés arra ösztönzi a tapasztalt háziasszonyokat, hogy bátran próbáljanak ki új recepteket és ételvariációkat, a kezdőknek pedig biztonságérzetet ad, hiszen lehet rá számítani, hogy a Bauknecht kombi gőzpárolóban készült étel nem fog csalódást okozni. Ráadásul ez a Bauknecht-készülék nemcsak okos, de szép is. Esztétikummal párosuló, ergonomikus kialakítását, letisztult vonalvezetését, ujjlenyomatmentes nemesacél kivitelét tavaly az egyik legrangosabb termék-dizájndíjjal, az IF PRODUCT DESIGN-nal jutalmazták.

www.bauknecht.de