Soha nem volt még ennyi ember, aki valamilyen egészségügyi okból, vagy a saját egészségének megőrzése érdekében váltott és vált életmódot. Otthon elkészíteni az ételek, italok nagy részét ma már gyerekjáték a konyhai kisgépeknek köszönhetően. A Sencor összegyűjtötte azokat a készülékeket, melyek segíthetik a tudatos, egészséges életmód követőit a konyhában.

Botmixerek, robotgépek
Krémlevesek, főzelékek, szendvicskrémek, zöldségpürék készítésének ma már elengedhetetlen kelléke egy jó botmixer, vagy robotgép. A botmixerek helytakarékosságuk és egyszerű tisztíthatóságuk miatt is közkedveltek, így a kínálat is egyre bővebb. „A teljesítmény mellett a különböző kiegészítőket – aprítóedény, extra kések, habverő feltét – érdemes figyelembe venni a vásárláskor, jó ha előre tudjuk, mire fogjuk általában használni a készüléket. A garancia idejét sem szabad figyelmen kívül hagyni, ha egy gyártó például már 6 év jótállást vállal a motorra, akkor nem igazán lőhetünk mellé” – hangsúlyozza Lucza András, a Sencor termékmenedzsere. Egy robotgép a turmixolás, darálás mellett szeletel, reszel, dagaszt, habot ver és tartozik hozzá saját keverőtál is.

Sencor botmixer

Gyümölcscentrifugák, slow juicerek
A gyümölcsfacsarás nagyon egyszerű módja annak, hogy gyorsan felszívódó tápanyagokhoz jusson a szervezet. Emellett szinte képtelenség lenne annyi nyers gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani naponta, ami fedezné a napi vitamin és ásványianyag szükségletet. „A gyümölcscentrifugák ismét fénykorukat élik, hiszen használatukkal a javasolt napi gyümölcs és zöldség szükséglet könnyen fedezhető. Fontos azonban, hogy a préselés után viszonylag rövid időn belül elfogyasszuk a frissen facsart leveket, mert idővel csökkenhet a tápanyagtartalmuk” – hangsúlyozza a Sencor termékmenedzsere. Egyre népszerűbbek a gyümölcsprések mellett az úgynevezett slow juicerek. Egyszerű a kezelésük, a slow technológiának köszönhetően pedig a hagyományos gyümölcsfacsarókkal készült italoknál magasabb rost és vitamintartalmú levek készíthetők. „Általában marketingfogásnak tartják a gyártók részéről ezeket a gépeket, pedig valóban van különbség. Sokan nem hiszik el, de miután megkóstolják a slow juicerrel készült italokat, már nem kell őket sokáig győzködni” – osztja meg tapasztalatait Lucza András. Hozzáteszi: ez nem azt jelenti, hogy a gyümölcscentrifuga rossz választás lenne, mindenkinek a saját igényei alapján kell dönteni, hogy milyen készüléket vásárol.

Sencor gyümölcscentrifuga konyhai gép

Smoothie makerek, speciális mixerek
A smoothie gépekkel gyakorlatilag egy sűrű gyümölcslevet lehet előállítani, melynek pár éve itthon is töretlen a sikere. A boltban kaphatóak készen ugyan, de nagyon drágák, és ha valaki rendszeresen fogyasztja, sokkal kifizetődőbb otthon készítenie. Pillanatok alatt kész akár a sima gyümölcsös, akár a fűszeres, vagy zöld smoothie is. Olcsó, praktikus, gyors, és nem utolsó sorban nagyon egészséges, ezért is vált közkedvelté. A Nutridrink mixerek pedig a magokban, gabonafélékben, diófélékben található nehezen hozzáférhető tápanyagokat is kinyerik és tökéletesen felaprítják a gyümölcsöket, zöldségeket.

Extrák
Aki még ezeknél is többre vágyik, az olyan különlegességek közül választhat, mint a gyümölcsaszalók, kenyérsütő-gépek, elektromos kések, konzervnyitók, de egy megbízható vízforraló is kiváló segítség lehet az egészséges életmód követőinek konyhájában.

A SENCOR-ról
A SENCOR a világ egyik leggyorsabban növekvő fogyasztói és kereskedelmi márkája, termékei világszerte több mint 50 országban érhetőek el. A céget 1969-ben Japánban alapították. A márka célkitűzése az igényes vásárlók kiszolgálása kiváló minőségű, stílusos termékekkel. A SENCOR – megelőzve a trendeket és alakítva azokat – bevezette a színes készülékeket több termékkategóriában is. A márka folyamatosan bővíti portfólióját, mely már jelenleg is több ezer termékből áll. Kínálatában egyaránt megtalálhatóak konyhai gépek, szórakoztató elektronikai, háztartási cikkek, egészségügyi és szépségápolási termékek, valamint autós szórakoztató és irodatechnikai eszközök.