Ez igaz is volt mindeddig. Természetes alapanyagokkal egészen más, egyedi, igazán otthonos hatású belső árnyékolóvá válik. A szalagfüggöny lamellák már négyféle natúr anyagból is készülhetnek: bambuszból, trópusi fából, szőtt papírból, vagy akár lécből. Minden típus más módon árnyékol, más hangulatot ad a belső térnek, persze függően attól is, hogy mekkora felületet árnyékolunk, és mennyire szeretnénk kizárni, “megszelídíteni” a fényt. A döntés nem könnyű, mivel több mint negyven, különböző szövésű és színű lamella közül kell kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. A bambusz kisebb-nagyobb színes pálcákból szőtt lamellái teljesen natúrak, a trópusi fa lamellái felületkezeltek, egyszínűek.

A légiesebb, de mégis nagyon erős, szőtt, préselt papír lamellák színeinek és textúrájának köszönhetően talán mind közül a legérdekesebbek. A léc szalagfüggöny pedig - főleg zárt állapotában egy nyílászáró előtt, vagy akár térelválasztóként alkalmazva - igazán hangsúlyos eleme lesz a lakásnak.

És az apró részletek, amik ezeknek az árnyékolóknak a lényegét, a természetességet vehetnék el, de ezekre is van megoldás. A lamellákat alul, a hozzájuk leginkább passzoló natúr színű gyöngyök kötik össze, a kezelő zsinóron nem egy fehér műanyag súly, hanem egy üveg súly lóg, amit kedvünk szerint tölthetünk fel színes folyadékkal. A karnis szerkezete, a többvariációs lehetőséget nyújtó kezelési módokkal megmarad, de természetesen színterezhető, lambériázással, karnis tokkal eltüntethető, sőt, a szalagfüggöny karnis ferde síkra, boltívre, vagy körívre is alkalmazható, és a teljes kényelem érdekében motoros változatban, távirányítóval is működtethető.

Bambusz szalagfüggönyPapír szalagfüggönyLéc szalagfüggöny - Panelfüggöny - Natúr roló - Fa reluxa.