Ön is az oneofilek táborát erősíti? Imádja a borokat és szívesen veszi körül magát eme nemes nedűkkel? Talán mert nincs is elég tárolókapacitása, vagy éppen azt szereti, ha csak egy karnyújtásnyira vannak a finom italok? Nézzünk néhány bortárolási ötletet a praktikustól az extrémebb megoldásokig, ahol sikerült igényesen, a meglévő lakberendezési stílusokhoz igazítani a borospalackok és a borhűtők tárolását!

1. Lakberendezési szempontból is látványos az étkező falában kialakított rekeszekben tárolni az étkezésekhez fogyasztandó borokat. Az egyes fajtákat érdemes egy csoportba feltölteni.

Bortárolás az étkezőben
2. A nappalit és a konyhát elválasztó fehér lyukacsos pengefal egyben bortároló funkciót is kapott. A borok melletti üres helyre élő növénydísz is kerülhet. A helykihasználás a konyhaszekrény fölött is folytatódik.

Falban kialakított lyukakban bortároló
3. Az üvegek formája adta az ötletet, hogy a fal különböző méretű kerek mélyedéseiben helyezzék el a család által kedvelt borokat. Az üvegek száma szerint nőnek a falfülkék méretei.

Minimál bortárolási ötlet falba kialakított kör alakú polcokkal

4. Miért is ne lehetne kihasználni a lépcső alatti fokok adta helyet bortárolásra? A zárt részben a temperálás is megoldható, a nyitott “polcok” pedig a megvilágítás miatt hangulatosak.

Lépcső alá épített extravagáns bortároló

5. Egy nagyobb lépcsőtér alatt valóságos borraktár is kialakítható. Praktikus és hangulatos, látványos és jól áttekinthető.

Bortároló sok borospalack részére

6. Megfelelően temperált bor az igazi szakértőknek, szintén lépcső alatti praktikus térkihasználással. Az ajtó becsukását követően, akár egy széf, diszkréten bújik meg profi borhűtő a falban.

Falba épített borhűtő

7. A közlekedő folyosók fala is remekül mutathat így: fa bortároló rendszer, mint modern designelem.

Elegáns bortároló

8. Az étkező középpontja is lehet bortárlatunk. Itt dekorációs céllal forgatták be a térbe az üvegeket.

Térelválasztás bortároló polcokkal

9. Áttetsző plexi bortároló az asztal közepém. Mint egy akváriumban a halak, úgy lebegnek a boros palackok a háttérben felsejlő város fényeiben.

Akril lapba állított borospalackok

10. Modern, funkcionális térelválasztó elem lehet egy függőleges fém bortároló,  amely akár egy kis lakásban is megvalósítható.

Üveglapból készült bortároló

11. A kis alapterületű fiatalos lakás konyhabútorának nyitott polcain  az üvegekben tárolt élelmiszereknek díszítő funkciójuk is van. Itt kaptak helyet a kedvelt borok és a fejjel lefelé álló talpas borospoharak is.

Étkezőpult alatti egyszerű bortároló ötlet

12. Különleges vizuális élmény, amikor az üvegpadló alatti kivilágított bortároló helyiségre látunk rá.

Üvegpadlón keresztül lelátunk a bortároló pincébe

13. Ez már a felső kategória: a padló alá épített csigalépcsőn át megközelíthető falba süllyesztett palackok sora megfelelő hőmérsékletre hűtve, zárt és nyitott állapotban.

Modern padlóba épített bortároló

14. Dekoratív bortároló, a palackok természetesen fektetve helyezkednek el.

Hűtött bortároló rendszer a konyhabútor mellett

15. Ötletes asztalka, borokkal betárazva, előnye, hogy könnyen mozgatható, ketten akár a teraszra is áttelepíthetik.

Bortároló és asztal kombinációja