Meséljen nekünk hátteréről, útjáról a BoConcept-ig
- A bútor a génjeimben van. Pályafutásomat édesapám gyártóüzemében kezdtem, később pedig a dán konyhagyártó céghez, a HTH-hoz kerültem. Éveket töltöttem különböző beosztásokban, majd a HTH leányvállalata, a Nobia igazgatótanácsába emeltek. Egy remek pályafutást és nagy sikereket tudhatok magam mögött. De 2016 nyarán, a tengerparton feküdve megszólalt bennem egy hang: 'Elégedett vagy ? " És a válasz az volt: " Nem." 20 év után ugyanannál a cégnél nem voltam motivált, hiányoztak a kihívások. Úgy döntöttem, váltok. Az volt a tervem, hogy lemondok, kimozdulok a komfortzónámból, messze azoktól az anyagi előnyöktől, amiket pozícióm kínált. Vissza akartam térni oda, ahol összekoszolom kezeimet, miközben remek, új termékeket fejlesztek a legelső lépéstől a forgalomba hozatalig. A BoConcept volt az első a márkák kívánságlistáján és most itt vagyok.

Anders Debel Hansen bútortervező BoConcept

Hogy közelít a szűk terekbe alkalmas bútorok fejlesztéséhez?
- Emlékeztetem magam, hogy az emberek általában nem akarnak kompromisszumokat. Igen, lehet, hogy kisebb terük van, de ettől még ugyanúgy remek designt, minőségi anyagokat és jól átgondolt funkcionalitást szeretnének. Fontos ugyanakkor, hogy a funkcionalitás ne legyen fölöslegesen nagyobb a kelleténél. Egy kis lakásban egyszerű, elegáns funkciók kellenek, így hozhatjuk ki a legtöbbet az adott térből.

BoConcept 2018-as újdonságok

Milyen kislakás-bútorokat hoznak ki ebben az évben?
Kifejlesztettük a népszerű Milano étkezőasztal kisebb változatát több színben/felülettel. Intim, négy főre alkalmas. Húzzuk szét az asztallapot, emeljük ki a hosszabbító elemet, és máris teríthetünk egy 6 személyes partyhoz. Szintén ebben a szezonban jövünk ki egy sezlonnnal azok számára, akik egy kicsit több helyet akarnak a pihenéshez. Az Osaka eredeti, 198 cm-es méretét tartottuk meg, tehát kicsi, de megőrzi jellegét. Aztán a Melo, a helytakarékos fotelágy kap két új huzatverziót, két új színnel.

Osaka kanapé zöld változat BoConcept

Mi a kedvence ebben a szegmensben?
- Van néhány izgalmas termék előkészítés alatt, de a kedvencem, a mai napig , a New York asztal. Színt, felületi fényezést és organikus formát használva alkottunk egy könnyed bútort, amely kevés helyet foglal el.

Milano asztal BoConcept

Milyen tanácsot adna azoknak, akik kisebb lakásba költöznek?
- Köbméterben és ne négyzetméterben gondolkodjanak. Lehet, hogy a négyzetméter kevés, de gondoljon a szemmagasságban vagy az afölött lévő térre. Világos színeket javasolnék és minimál stílust, így tágasabb hatást keltünk. Végül azt ajánlanám, hogy olyan bútorokat válasszanak, amelyek beépített tárolóhellyel rendelkeznek. A tárolókapacitás hiánya lesz ugyanis a legnagyobb kihívás.

További részletek a weboldalon: www.boconcept.com/hu-hu/

Magyarországon két BoConcept üzlet található, az egyik az Óbuda Gate üzletházban, Árpád fejedelem útja 26-28. 1023 Budapest, a másik a MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont I. emeletén, az M1 autópálya mellett, a 14. kijáratnál, 2045 Törökbálint címen.


Boconcept logo

www.boconcept.com/hu-hu