Poli-Fafbe festék színek - Ribizli matt latex

Idén hat új szín kapott helyet a palettán – babarózsa B25, ballagófű B35, borostyán B80, ezüstfa E40, iringó I50, nád N30 – így az otthonukat megújítani vágyók már 57 készre kevert színből választhatnak.

További termékinformációk: Egyrétegű beltéri falfesték

Az idei év meghatározó termékfejlesztése a Poli-Farbe Platinum matt latex falfesték, amely 100 szennyeződésnek is ellenáll: nemcsak mosható, de dörzsölhető is, így a legjobban igénybe vett falak – előszoba, konyha, gyerekszoba, étkező – épsége és szépsége is időtállóbb. Az innovatív falfesték olyan szennyeződésekkel szemben is megoldást jelent, mint például a zsír-, olaj-, kávé- és vörösborfoltok, de a csokoládé-, a mustár-, a sárpacnik vagy éppen a ceruzarajzok sem fognak ki rajta. A gyártói tesztek igazolják a termék sokoldalúságát. A latexfesték további előnye, hogy penészálló bevonatot képez a felületen, így a magas páratartalmú helyiségek festésére is kiválóan alkalmas. A Poli-Farbe Platinum matt latexfesték jelenleg 30 színben érhető el.

További termékinformációk: Latex matt festékek

Falszínek itthon és a nagyvilágban

A Poli-Farbe festékgyár piaci ismeretei alapján 2018/2019-ben számos olyan nemzetközi trend figyelhető meg, amelyek a falfestésre is nagyban kihatnak. A hazai tulajdonban lévő festékgyár évről évre törekszik arra, hogy iránymutató legyen, palettáját olyan árnyalatokkal bővíti és frissíti, amelyek a nemzetközi trendekbe is maximálisan beleillenek.

Nézzük meg, milyen trendek várhatóak otthonunk falain a következő pár évben:
2018-ban nemcsak a divatban, de a lakberendezésben is hódítanak a fagylaltszínek, azaz azok az árnyalatok, amelyek a fagylaltos pult gazdag színpalettáját adják vissza – néha természetes, néha pedig kimondottan mesterséges tónusokat kölcsönözve felületeinknek. A friss és üde színtrend azoknak is kedvez, akik nehezen teszik le a voksukat egy-egy szín mellett: ahogy a fagyisnál sem kell egyetlen ízből választani, a lakást, de még egy szobát sem muszáj egyetlen árnyalattal kifesteni, ugyanis ezek a színek jól megférnek egymás mellett. Ilyen árnyalat például a: Platinum árvalányhaj A10, csillagfürt CS20, körömvirág K20, mályvarózsa M40, brazil menta BM50, kék szellőrózsa K40. Platinum matt latex: ribizli R50, borókabogyó B65, haraszt H50.

Poli-Fafbe festék színek - Dália, Lilom Nád

Poli-Fafbe festék színek - Dália

Poli-Fafbe festék színek - Ezüstfa

Poli-Fafbe festék színek - Bársonyvirág

Az idei év egyik legmeghatározóbb színe a lazac-barack-rózsaszín árnyalatokat egyesítő szalmarózsa SZ60, amely stílusos eleganciát képvisel. Ennek a trendszínnek különösen jól állnak a visszafogottabb és kekis zöldek – például a Poli-Farbe Platinum búzafű B70 –, a nemzetközi bútordesignban is előszeretettel társítják ezt a két színvilágot. A szalmarózsával festett fal különösen jól mutat réz és arany kiegészítőkkel.

Poli-Fafbe festék színek - Pipacs, meggybordó, körömvirág, borostyán

Poli-Fafbe festék színek - Körömvirág

Poli-Fafbe festék színek - Haraszt szín

Poli-Fafbe festék színek - Moha, búzafű

Poli-Fafbe festék színek - Meggybordó árnyalatai

Poli-Fafbe festék színek - Fenyőspárga

Poli-Fafbe festék színek - Szarkaláb és fehér

Poli-Fafbe festék színek - Iringó szín

Mindezek mellett szintén megfigyelhető irányzat a különböző színek játékos eklektikája. Többek között a melegebb hatású terrakotta-pirosak (meggybordó M80), a „kurkumasárgák” (dália D70), a hússzínek (habszegfű H30, berkenye B55), a narancsos árnyalatok (barackvirág B66) és a hűvösebb színek (borostyán B80, kövirózsa K50) alkotta inspiratív színkompozíciók is teret hódítanak. Színnel, lélekkel – előtérbe kerül a színeket a falra felfestő egyéniségének kreatív megnyilvánulása. A divathoz hasonlóan a lakberendezés is egyfajta önkifejezés a "lakásban élés" új viselkedésformája, egyfajta játékos dialógus az ember és bútorok, tárgyak, terek, felületek, formák és persze a színek között. Merjünk játszani a színekkel, kísérletezzünk, ha egyéniségünk és a lakás adottsága megengedi.

Poli-Fafbe festék színek - Szalmarózsa

Poli-Fafbe festék színek - Ribizli, zöld haraszt, hotrenzia színek

Poli-Fafbe festék színek - Ribizli és zöld haraszt

Poli-Fafbe festék színek - Brazil menta, bodza, szarkaláb

Falfestés színnel, lélekkel
A Poli-Farbe hazai tulajdonú festékgyár tapasztalatai szerint az otthonszépítésre való igény és az egyéniség kifejezése a fiatalok körében is egyre népszerűbb, miközben a lakberendezés és a DIY elképzelések saját kezű megvalósításának tekintetében növekszik a vállalkozói kedv minden korcsoportban. A vásárlói igények egyúttal egyértelműen azt is mutatják, hogy a kreatív ötletek otthoni kivitelezésének lendülete nem hagy alább, és előreláthatólag a következő néhány évben is töretlen tendencia marad. A festékgyár erre a piaci visszajelzésre alapozva olyan fejlesztéseken és innovatív termékek létrehozásán dolgozik, amelyek azon túl, hogy a szakemberek munkáját segítik, a hobbifelhasználók szárnypróbálgatásait is támogatják.

A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték vezető szerepet tölt be a beltéri, színes DIY- festékek piacán. 2018 tavaszától megújult csomagolással került piacra: az új, modern megjelenésű dobozokon ismét feltűnnek a festék védjegyeként már ismert virágmotívumok, designjukban azonban kifinomultabbak és letisztultabbak elődeiknél.

Poli-Fafbe festék színek - Platinum festék

Poli-Fafbe festék színek - Platinum matt latex

A Poli-Farbe Platinum egy rétegben is tökéletesen fed, bevonata matt és tartós, emellett csepegésmentes, illatosított, továbbá nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet. A receptúra 2014-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, 2018-ban pedig Az Év Terméke lett beltéri falfesték kategóriában a fogyasztók döntése alapján.

Bővebb információk a termékekről: www.polifarbe.hu