Természetesen az év bármely időszakában előfordulhat, hogy az élet úgy hozza, új otthon falain belül folytatjuk életünket. Ilyenkor általában egy sor költség fel szokott merülni, és természetes, hogy a lehető legolcsóbban szeretnénk kihozni a költözést. De meddig érdemes elmenni annak érdekében, hogy pénzt spóroljunk? Valóban megéri a saját személyautóval megszámlálhatatlanul sok fordulót tenni a kisebb holmik szállításához? Vagy érdemes inkább mindent profi cégre bízni, mint pl a koltoztetes-szallitas.com? Olyan kérdések ezek, melyek gyakran felmerülnek a költözés előtt állókban. Ráadásul a költöztetés Budapest területén sokszor olyan kérdéseket is felvet, melyekkel egy vidéki költözés esetén szinte alig találkozni. Lássuk, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, ha a saját személyautóval igyekeznénk megoldani az élettér átköltöztetését!

Precíz költöztetés Budapesten
 
Személyes holmik egyszerű szállítása
 
Minden háztartásban adódnak olyan berendezések és tárgyak, melyeket még a legmegbízhatóbb cégre sem szívesen bíznánk rá. A számítógép, a nagyi étkészlete, vagy a féltett virágok sokak számára komoly értéket képeznek, melyet nem adnának ki a kezükből akkor sem, ha a költöztetés Budapest területén profikkal zajlik. Ilyenkor remek választás lehet a személyautóval történő szállítás. Ráadásul nem is időhöz kötött ennek használata, tehát akár munka után is megoldható néhány kisebb berendezési tárgy elszállítása. Jó döntés lehet az is, hogy a néhány kiválasztott holmit majd csak az után visszük el az új otthonba, hogy a költöztetés Budapest területén már lezajlott. 

Költöztetés Budapesten
 
Méretbeli korlát: a leggyakoribb hátrány
 
A személyautó méreteiből adódóan lehetetlen segítségével minden szükséges holmit azzal elszállítani. A bútorok célállomásra történő eljuttatásához nélkülözhetetlen az olyan teherautó, amely rendszerint bevetésre kerül akkor is, ha a költöztetés Budapest kerületeiben zajlik. Érdemes azt is átgondolni, hogy ha már profikra bíztuk a munkát, akkor egyúttal a kisebb, eredetileg személyautóval szállítani szánt dobozokat, zsákokat és berendezéseket is egy füst alatt elintézzük. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezzel rengeteg időt, bosszúságot és persze pénzt is lehet spórolni. A szakemberekkel történő költöztetés Budapest területén is gyakran jobban megéri, mintha saját magunk igyekeznénk megoldani a feladatot.