A termék a nagyi monogramja (Sarah Hitchcock Yerkes) után kapta ugyan a nevét ám formáját a kristályos szerkezetek növekedése ihlette. Az amerikaiak nagyon büszkék a gyártóra, mert végre nekik is van egy modern lámpájuk amire nem azt kell, hogy írják: Made in China. A filozófus, építész, ipari dizájn tervező Bec Brittain mintha minden tudását ebbe a lámpába zsugorította volna bele.

A különböző méretű, vékony, energiatakarékos LED fénycsövek egy a forgatást és a mozgatást lehetővé tévő moduláris csapágyrendszer segítségével több tucat formára alakíthatóak, így a lámpa nemcsak változik, hanem a fénykibocsátó szögek módosításával akár arra is képes, hogy a körülötte lévő teret a lehető legoptimálisabban világítsa be.

Design mennyezeti lámpa

Design mennyezeti lámpa

Design mennyezeti lámpa

Modern lámpa

Modern Design mennyezeti lámpa

Bec Brittain lamp

Bec Brittain lámpa

Ráadásul - a háromszögalapú - elkészített formák az összes forgatási pontban függeszthetők. A lámpa a színét tekintve ugyan nem mutat nagy változatosságot hiszen csak sárgaréz és bronz változatban kapható, viszont érdekessége, hogy állólámpaként is piacra került. A termék egyébként igen borsos árú, mérettől függően 3-11 ezer dollár közötti áron kapható.  A tervező következő álma egy gravitációnak ellenálló vezetékek nélküli fényforrás.

Szoboszlai Krisztina

Kristály alakú design lámpa

Kristály alakú design lámpa

Kristály alakú design lámpaKristály alakú design lámpa