Minden vezeték nélkül fog működni, és eszközeink egymással is képesek lesznek kommunikálni. Ennek egyik első eleme az okos világítás.

Lifx sylvania okosizzó

Átalakuló technológia
Otthonunk a jövőben nem a ma megszokott otthon lesz, hanem egy internetes portálhoz lesz hasonlatos, és teljes egészében a technológiáknak rendelődik alá. A vezetékek hálózata eltűnik, minden eszköz képes lesz egymással kommunikálni, és automatikusan frissíteni saját magát. Az átalakuló otthon leglátványosabban megváltozó eleme a világítás lesz, melynek első fejlesztése már elérhető az üzletekben. Lényege, hogy a különböző helyiségeket eltérő módokon világíthatjuk majd meg, attól függően, hogy éppen milyen hangulatban vagyunk: így változtathatjuk a fények intenzitását, külön a falak vagy a plafon színeit és a megvilágítás színeinek árnyalatát is.

Okos világítás: a jövő LED-je
Az okos világítás egy új fejlesztésnek köszönhetően már minden háztartás számára elérhető közelségbe került. Az okos LED-es izzó egy olyan intelligens rendszer része, mely nem csak egy egyszerű világítást nyújt a felhasználóknak, hanem egy komplex élményt. Extra funkcióinak köszönhetően felhasználása igen sokoldalú lehet, a háztartási alkalmazáson keresztül a szórakoztatóipari felhasználásig. Az okosizzó 16 millió szín megjelenítésére képes, ami már önmagában sem kis teljesítmény, ám ehhez még hozzá kapcsolódnak a különböző fényhatások, effektek, amelyek szerkeszthetők is, tehát a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Ennek köszönhetően mindenki a saját maga igényeihez alakíthatja az adott helyiség megvilágítását, amely így minden körülmény között a legoptimálisabb lesz.

Lifx sylvania okosizzó okosotthonban

Hogyan működik?
A Lifx okosizzó két részből áll: az egyik rész maga az izzó, mely egy több színből álló energiatakarékos LED technológiájú fényforrás, a másik rész pedig a vezérlő egysége, melyhez okostelefon alkalmazás tölthető le, így a teljes vezérlése okostelefon segítségével oldható meg. A jelenlegi rendszerekkel teljesen kompatibilis, vagyis ahhoz, hogy ezt az izzót alkalmazzuk nincs szükség az otthoni világítástechnika átalakítására, sőt még villanyszerelőre sem. Egyedül az izzót kell lecserélnünk erre az okosizzóra, letölteni a telefonunkra a megfelelő alkalmazást, és már indulhat is a felejthetetlen élményt jelentő világító rendszer. Azért nem árt, ha van otthon egy wi-fi routerünk, hiszen ez szükséges a működtetéséhez.

Lifx sylvania okosizzó fürdőkádból is irányítható

A rendszer úgy is kialakítható, hogy csak egy helyiségben alkalmazzuk, de úgy is, hogy a lakásunk összes helyiségében ezt használjuk, hiszen lehetőség van akár ötven okosizzó egyszerre vagy külön-külön történő vezérlésére is. Van néhány extra dolog, ami még több előnyt jelent az okosizzó alkalmazására: ilyen például, hogy a rendszer érzékeli a telefon helyzetét, vagyis amikor elhagyjuk az otthonunkat, akkor a világításrendszer automatikusan kikapcsol, illetve bekapcsol, amikor hazaérkezünk. Így még véletlenül sem marad égve egyetlen izzó sem. Lehetőség van zenére történő fényjáték létrehozására vagy gyertyafény biztosítására is, ez még izgalmasabbá teszi az alkalmazását.