A Philips Hue termékcsaládot mindazoknak ajánljuk, akik az otthonuk egyes helyiségeinek világítási rendszerét minőségi termékekből szeretnék kialakítani.

Hue Philips Iris lámpaPhilips Hue Iris lámpa

A Hue okosizzókkal pillanatok alatt megváltoztathatod az otthonod fényeit a hangulatodnak megfelelően. Varázsolj az étkeződbe keleti színeket, gyermeked szobájába fényjátékot, a hálószobába pedig naplementét néhány érintéssel. Tesztelésre érkezett a Lakberinfo szerkesztőségébe a Philips Hue LED világítás.

A Philips Hue csomagolása első ránézésre nagyon jól néz ki, ami a prémium kategóriát sejteti már a kibontás előtt. Az egyik dobozban 3 db led fényforrás azaz izzó, és a Bridge központi wi-fi jeladó foglal helyet. Ezen felül egy Hue Bloom, egy Hue Iris is érkezett, amit egy igazán szép és kecses formájú Hue Beyond led  lámpa egészített ki. Az izzókhoz egy led szalagot is csomagoltak, hogy a rejtett helyeken is megfigyelhessük a fények játékát.

Philisp Hue okosizzó

Philips Hue ledszalag

Philips Hue Bloom lámpa

Philips Hue Bloom lámpa

Philips Hue Beyond asztali lámpa

Philips Hue Beyond asztali lámpa

Hue Bridge

Philips Hue Bridge jeladó

Hue Philips Iris lámpa

Philips Hue Iris lámpa

A dobozon feltüntették, hogy az izzók foglalata E27, és akár 25 000 óra élettartalommal bír. A színhőmérséklet 2000-6500 Kelvin közötti értékeken mozog. A LED technológiának köszönhetően akár 50 000 fel-és lekapcsolást is kibír. A beüzemeléshez talán még arra sincs szükség, hogy a használati utasítást elolvassuk. Aki ilyen led világítást vásárol, az már tudja, hogy csak egy okostelefonra vagy egy tabletre lesz szüksége internetkapcsolattal. A dobozban lévő wi-fi egységet ( Bridge ) egyszerűen egy kábel segítségével az otthoni routerbe csatlakoztatjuk és a középső gomb megnyomásával kék kontúrfény kíséretében már életre is kel.

Mi ezt követően helyeztük be a LED izzókat a lámpáinkba és kapcsoltuk fel a villanykapcsolót. Nagy meglepetésre ilyenkor még nem került sor, hiszen sima egyszerű fehér fényt kaptunk felkapcsolást követően.

Hue Beyond függeszték mennyezeti lámpa

A telefonról való vezérléshez le kell tölteni egy applikációt, ami nagyon egyszerű, a Play Áruház vagy az App Store keresőbe csak be kell írni, hogy Philips Hue és azonnal megjeleníti a kívánt programot. Telepítést követően azonnal feláll a rendszer. Lehet egyforma színben tündököltetni a lakást, de lehet akár mind a három lámpát más és más színűre állítani. A színválasztás tárháza kimeríthetetlen. Érdemes több applikációt is kipróbálni, hiszen olyan is van, ami a szavanna hangulatát, vagy éppen a tenger morajlását imitálja. Ilyenkor a telefont érdemes bluetoothon keresztül az otthoni hangrendszerhez csatlakoztatni a legjobb élmény érdekében. A rendszer egyszerre 50 db kompatibilis eszközt tud kezelni egy otthono vagy irodán belül.

Hue Philips applikáció

Okosizzó okosvilágítás

A lámpák esti kikapcsolását illetve a reggeli időzített bekapcsolást is beállíthatjuk akár minden napra. Ha hosszabb időre megyünk el otthonról a lámpák időnkénti felkapcsolódása azt sugallhatja, hogy a lakásban éppen otthon van valaki. A gyerekszoba fényeit is vezérelhetjük teljesen önállóan, így lágy hangulatfény kíséretében az elalvás is kellemesebb lesz.

A Philips HUE rendszer nekünk is nagyon tetszett, leginkább a látványos lámpaformák, a sokféle beállítási lehetőség, amihez jelentős energiamegtakarítás párosul.

Mobilról vezérelhető okosvilágítás