Original BTC függeszték lámpa

A történelem során szinte minden civilizáció ezt az agyagot használta, hogy különböző kerámia formákat hozzon létre. A talaj tartalmától függően az agyag különböző színekben jelenhet meg - a fehértől a sötét barnán át a narancsvörösig. Ezek összetételének különbözősége befolyásolja a végtermék minőségét és színét. Ahogy a készségek fejlesztése és a tapasztalatok, a kísérletezgetések számának növekedése, úgy a kerámiák minőségének különbségei is megnőttek, ami a kő és az agyagtermékek kategorizálásához vezetett. Végül azt fedezték fel, hogy amikor az agyagot hosszadalmasabb finomítási eljárásnak vettették alá, porcelánt kaptak eredményül.         

Original BTC lámpák

Original BTC fali lámpa

Original BTC hálószobai lámpa

Original BTC étkező lámpák pandantok

Original BTC lámpa nappaliba

Original BTC állólámpa

Az európai fazekasok kísérletezni kezdtek, hogy ugyanazt a kemény, ugyanakkor vékony, áttetsző minőségű porcelánt legyenek képesek előállítani, mint a kínai fazekasmesterek. Tom Frye festő volt az első, aki áttörést ért el a csonthamu alkalmazásával, ami egy puha paszta állagot eredményezett. Ez volt az első alkalom, hogy állati csonthamut használtak a porcelán alapanyagánál. Az angol fazekas II. Josiah Spode tökéletesítette a keveréket 1799-ben. A kalcifikált csontot tűzálló anyagként alkalmazták alacsonyabb tüzelőhőmérséklet mellett, ami anyagában sokkal homogénebb, kifinomultabb eredményt hozott, mint az addig ismert porcelán. Ez a bone china porcelán új formulája lett - az addig ismert porcelán minőségeket messze felülmúlta. Hamarosan a brit fazekasok között a legnépszerűbb porcelánná vált, innentől kezdte pályafutását a brit kerámiagyártásban.

Original BTC lámpa                                                                                                                                                              

A bone china megalkotása óriási hatást gyakorolt ​​a brit kerámiaiparra. A mai világítás üzletágban a bone china porcelán egyedülálló tulajdonságai tökéletes választást jelentenek a kortárs tervezők körében. Nemcsak a meleg színének, de  a nagy fényáteresztő képességének köszönhetően megjelenése elegáns hatással bír. A bone china porcelán tökéletesen ötvözi a kifinomult megjelenést egy időtálló és tartós kivitelben.

Original BTC porcelán lámpa

Porcelán lámpák

Az Original BTC-nek különleges kapcsolata van a bone china porcelánnal. 2002-ben a Stoke-on-Trent kerámiagyártó céget megmentették a bezárástól. Itt a bone china porcelán szülőhelyén olyan gyártósort készített, amelyben minden porcelán formát létre tudtak hozni. Ettől a pillanattól kezdve a bone china porcelán nagyon kedvelt és rendszeresen használt elemmé vált, amelyet alaposan kipróbáltak és teszteltek, hogy új, változatos termékpalettát hozhassanak létre. Továbbra is a hagyományos porcelán gyártási eljárást alkalmazzák, amely így garantáltan a legjobb minőséget nyújtja.

Mindannyian, a tehetséges tervezőktől a kézművesekig mindent megteszünk, hogy olyan innovatív világítási design-t hozzunk létre, amely bármilyen tér, helyiség berendezésének színvonalát emeli. Lámpa termékeikhez, falikarokhoz, függesztékekhez és asztali lámpákhoz főként bone china porcelánt alkalmaznak, hogy segítsen a legesztétikusabb és kifinomultabb formatervezés kialakításában. Az Original BTC, a Davey Lighting & Beadlight termékei világszínvonalú és egyedi választékot kínálnak.

Original BTC porcelán fali lámpa

Original BTC porcelán asztali lámpa

A minőség, a részletesség és az érdekes anyagok keveréke minden stílushoz illeszkedik, de főként a klasszikus brit eleganciát tükrözi. Termékeiket a legkiválóbb minőségű nyersanyagok felhasználásával készítik, maximálisan figyelve a minőségre és a design-ra. Nem sokan büszkélkedhetnek vele, de a lámpagyártók közül is igen kevés az a cég, aki elnyerte a brit Királynő kitüntetését.

Queen's AwardAz Angliában piacvezető Original BTC márkanevet viselő termékek, 2015-ben elnyerték a Királynő ""Queens Award for Enterprise"" kitüntetését. A magas minőségű alkotóelemek, úgy, mint a bone china porcelán, antik üveg, kézzel megmunkált fémszerkezetek és az egyedi tervezésű részletek bármilyen környezet méltó ékkövei lehetnek. Peter Bowles 1990-ben alapította meg az Original BTC Oxfordi székhelyű világítástechnikai céget, majd később megvásárolt két további céget a  LED világítástechnikai gyártó Beadlight és a tengeri hajózás beszállítójaként ismert Davey Lighting gyárakat. Az export a termelés 50% -át teszi ki, különös hangsúlyt fektetve a szállodai, az éttermi és a repüléstechnikai iparra.

Évszázados technikáktól a legmodernebb technológiákig minden lámpát kézzel készítenek és gyártanak az Egyesült Királyságban. Több gyáruk is található szerte Angliában, úgy mint a fémmegmunkáló, az üveg és porcelán gyárak. Az itt gyártott kézműves termékek a legkiválóbb minőségi anyagokból készülnek: nemcsak a sokoldalú bone china porcelánból, a legfinomabb alumíniumból, rézből, sárgarézből és vasból, kelnek életre. A fonott textilkábelek, a szatén krómozott baldachinok és a kontrasztos színárnyalatok részleteivel az Original BTC lámpákat egyedülállóan megkülönböztetik és népszerűvé teszik Európában és azon túl.

Original BTC pandant

Original BTC porcelán pandant
Az Original BTC lámpákat megvásárolhatja az Elcon Electronic Kft-nél. Az ELCON LIGHTING felsőkategóriás egyedi, exkluzív lámpatestek, fényforrások forgalmazásával foglalkozik. Az általunk forgalmazott lámpákkal olyan belső vagy akár külső tereket alakíthatunk ki, amelyekkel különböző hangulatokat, úgy, mint az otthon melegét, a stílusos üzleti megjelenést vagy akár a kellemes szórakoztató és vidám életérzést is egyaránt elérhetünk. Árajánlatért keressen minket!

Elcon Electronic Kft Bemutatóterem:

Budaörs, Terrapark, Puskás Tivadar út 5.

Tel:+36 1-800-1398,-1399 Mobil:+36 20 310 62 81

E-mail: lighting@elcon.hu

www.elconlighting.hu

Elcon logo

Elcon qr kód