A kilimek szőtt, csomózás nélkül készült szőnyegek és nomád használati tárgyak Közép- és Kisázsiából, a Kaukázusból és Észak-Afrikából. Ezek a nomád életformával kapcsolatos textilek különböző kultúrákban is megtalálhatók, mindenhol, ahol a szövés technikáját ismerték. A szövött kilimek időben korábban jelentek meg, mint a csomózott technikájú szőnyegek, így ha ma veszünk egyet a lakásunkba, a legősibb formát választjuk, amit az emberiség a textil műfajában létrehozott. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy a kilimek mintázata is ősi, évezredeken átívelő motívumok köszönnek vissza a ma szövött darabokon. Fekvő vagy álló szövőszéken kézzel szövik, birka vagy kecske gyapjúból, néha selyemből.

Ebben az üzletben döbbenünk rá, hogy szinte lehetetlen egy lakást barátságosan berendezni kilimek nélkül. Illeszkednek minden lakberendezési stílushoz a biedermeiertől a minimálig, a rusztikustól a bauhausig, mivel minden törzs más szín és mintakincset használ, változatosságuk kimeríthetetlen.

Ez a hely egy múzeum, egy galéria és egy üzlet keveréke, hogy lehetővé tegye a kilimeket megismerni, megszeretni és megvenni. A technika központú világunknak szüksége van szép dolgokra, örök értékekre. Ez az, amit a kilim nekünk nyújt!


K I L I M Kiállítás és üzlet:
1056 Budapest, Irányi utca 5.
Nyitva: H-P: 11-19h Szo: 10-14h
Tel.: 36 (1) 337 1192

www.kilim.hu

8229 Csopak, Kossuth utca 82.
Nyitva: Július 5-től,
minden nap 10-13h 17-20h
Tel.: 36 30 3953583