Ikea kültéri ülőgarnitúra

Órákig álmodoznál a tengerparton, le sem véve a szemedet a vízről? Naphosszat ücsörögnél a hűs, árnyas kertben? Belefeledkeznél a kerti sütés-főzés örömeibe? Akár az éjszakát is a csillagos ég alatt töltenéd? A szabadtéri tevékenységeknek csak a fantáziánk szabhat határt, nem az adott hely. Gazdag kültéri bútorválasztékunkat igyekeztünk az álmaidhoz igazítani, legyenek azok a pihenéssel, a főzéssel, az étkezéssel, a kertészkedéssel, a tárolással vagy a mosással kapcsolatosak. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki talál valamilyen örömteli elfoglaltságot a friss levegőn.

Van valami megfoghatatlanul jó érzés abban, amikor többed magunkkal a szabadban főzünk, és kétségtelen, hogy napsütésben minden falat finomabb. Talán a természet közelsége a rejtély kulcsa, de ebben nem lehetünk biztosak. Abban viszont igen, hogy az étkezőasztaloktól a székeken és a grillfelszerelésen át a kertészkedéshez szükséges kellékekig, mindent megtalálsz kínálatunkban, ami a kültéri ételkészítéshez és étkezéshez kellhet. Sőt, mindezt egy helyen megtalálod, de hogy hol használod fel, azt már Te magad döntöd el.

Ikea kerti tároló grillhez

Ikea led lámpa és műfű burkolat

Nem kell, hogy az összejövetel végét jelentse, ha lemegy a nap! Kapcsold fel a lámpákat ott, ahol vagy, és teremts varázslatosan meghitt hangulatot a szabadban is! Sokféle lámpánk van kültérre is - függő-, asztali-, állólámpák, világító füzérek vagy lampionok. SOLVINDEN világítássorozatunk szinte összes darabja napelemmel működik, mely a nap energiáját elektromossággá alakítja, így nem növeli a villanyszámládat és nem kell vesződnöd a kábelekkel, vezetékekkel sem.

Akár az egész erkélyedet szeretnéd egyszeriben újjávarázsolni, akár csak egy részén alakítanál ki pihenő- és étkezősarkot, a Runnen padlódeszkákkal és műfűvel könnyen megvalósíthatod elképzeléseidet. A lapokat rendkívül egyszerű összeilleszteni és egymáshoz kapcsolni. Válassz egy színt, vagy keverd a különböző árnyalatokat. Az egyetlen nehézséget az jelentheti, hogy ki kell számolni, hány csomagra lesz szükséged. Ebben segítséget nyújtanak a következő oldalon található lépések.

Ikea kerti bútor válogatás

A kültéri kikapcsolódás maradéktalan élvezetéhez fel kell készülni a természetes környezet előnyeire és hátrányaira. Pavilonok és napernyők segítségével kivédheted az elemeket és védelmet kaphatsz az UV sugárzással szemben. A pavilonokat kiegészítheted LAPPÖN hálóval is, vagy használhatod a KARLSÖ pavilon függönyeit a különlegesen meghitt légkör megteremtéséhez. Ernyőkkel megőrizheted az intim szférát, hogy akár egész nap a legnagyobb kényelemben, a kíváncsi szemek elől elzárva élvezhesd a nap minden percét.

Ikea kerti lámpa és kerti árnyékoló

Ugyan miért korlátoznád a nappali tevékenységeket a négy fal közé? Kültéri ülőbútoraink széles választékával nappalinak is beillő, extra pihenőterületet alakíthatsz ki az erkélyen, a teraszon, a kertben vagy akár a tengerparton is. Válassz a moduláris kanapék, nyugágyak, asztalok és más bútorok közül, hogy ideális kültéri pihenősarkot alakíthass ki. A kényelemhez fontos a megfelelő stílus is, valamint a kiegészítők, mint például a párnák, a szőnyegek vagy a padlók. A kiválasztott világítással, pavilonnal,
napernyővel és napernyőtalpakkal tökéletesen élvezheted az adott helyet, hiszen a szabad tér olykor szeles, túl sötét vagy túl napos is lehet.

Ikea kis asztal növények ültetéséhez

Felkészültél a növénytermesztésre? Kezdd azzal, hogy beszerzed a kertészkedéshez használatos eszközöket és az ültetőközeget (kókuszrostot), ollót, metszőollót, kesztyűt, kertészkötényt, locsolókannát vagy vízpermetező flakont. Ezután válassz a számos alakú, méretű, színű és anyagú (például terrakotta, műanyag vagy porfestett acél) cserép közül. A Sötcitron víztárolós virágcserép nedvesen tartja a növényeidet akkor is, ha nem tudod elég gyakran locsolni őket. Az Östlig és a Sommar 2018 kaspókat kültéri és beltéri használatra is terveztük. Ha már megvannak a cserepek, virágládákkal,
ültetőtálcákkal és ültetőasztalokkal teheted őket még szebbé. Az üvegházak kitűnő környezetet biztosítanak a friss hajtásoknak vagy az érzékeny növényfajtáknak. Állványon vagy lugasráccsal megtámasztva több növényről is gondoskodhatsz.

Ikea kerti szerszámok

Ikea kerti bútor tetőterszra

Összegyűjtöttük számodra néhány kedvenc bútorcsaládunkat, hogy lásd, milyen stílusú és milyen előnyökkel rendelkező lehetőségekből válogathatsz. Az egyes funkciókról, méretekről, anyagokról, színekről és árakról a további oldalakon tájékozódhatsz, hogy biztosan a számodra legmegfelelőbb étkezőmegoldás mellett dönts.

Ikea bútor erkélyre kis helyre

Ikea bútor erkélyre

Akár egy óriási télikertben, akár egy parányi városi erkélyen, egy közös udvaron vagy vízparton szeretnél
pihenni, asztalokkal, székekkel, padokkal és ülőkékkel mi is hozzájárulhatunk a kikapcsolódás sikeréhez.
Sokféle stílusú, színű és anyagú bútor közül választhatsz, így biztosan találsz az ízlésednek megfelelőt és olyat, aminek karbantartása nem igényel túl nagy erőfeszítést. Bármilyen étkezőbútor-megoldás mellett döntesz, a szabad ég alatt elfogyasztott vacsoráról nem fog hiányozni a természet zöldje.

Ikea kerti bútor étkező

Ikea kültéri lakástextil

Ikea kerti grill

A faszenes grillezés jellegzetes, extra füstös ízt ad az ételnek. Faszénnel vagy brikettel kialakíthatsz egy forró zónát a direkt főzéshez és egy kevésbé forrót az indirekt főzéshez. Süthetsz is, főzhetsz wokban
vagy készíthetsz pizzát. Általánosságban a faszenes grillek magasabb hőmérsékletre képesek felforrósodni mint a gáz grillek, de hosszabb ideig tart, míg elérik a főzési hőmérsékletet. Azt javasoljuk, hogy a beizzítás után várj 30-40 percet, vagy addig, amíg a szenet szürke hamu nem borítja — és azután tedd rá az ételeket. Az általános hőmérsékletet a készülék tetején és elején található szellőzővel szabályozhatod. Ha elkészült minden, hűtsd le a szenet a fedő és a szellőző bezárásával.

Kültéri tároló szekrények IKEA

Ikea moduláris kerti bútor

Szabadtéren is épp olyan komfortos kuckót alakíthatsz ki, mint beltéren, ha a kanapéra párnákat és takarókat dobsz. A megfelelő puhaság, illetve a hátad és a bőröd kényeztetése érdekében vidd ki nyugodtan a szabadba a kedvenc luxus puhaságú szobai párnáidat. A párnák és a takarók erőteljes kifejezői az egyéniségednek, melyek a beltéri környezethez hasonlóan az ott élők stílusát is képviselik és egységes hangulatot teremtenek kint és bent. Csak arról ne feledkezz meg, hogy a nap végén védett, lehetőleg fedett helyre vidd őket, így sok-sok szezonon át szolgálják majd a kényelmedet – kültéren és beltéren egyaránt.

Több információ itt található: www.ikea.com/hu/kertibutor