Élő mohaszőnyeg a fürdőszobában

A fürdőszoba problémás területe lehet egy lakásnak ha növénydekorációban gondolkodunk. Kicsi, nem szellőzik mindig jól, vagy nincs ablaka. Vagy ha van is, akkor az azon átszűrődő fény nem elegendő szinte semmilyen növény fejlődéséhez illetve túléléséhez.

Élő mohaszőnyeg kádkilépő

Talán ezért van az, hogy szinte minden fürdőszoba növény nélkül marad, holott a legtöbben tudják, hogy egy-egy üde, zöld színfolt nagyon kellemes, wellness hangulatot tud előidézni a lakásunk ezen helyiségében.

A megoldást Nguyen La Chanh, dizájner találta ki: Telepítsünk mohaszőnyeget a fürdőszobába. Igen, szó szerint értendő. Egy muffin sütőformára emlékeztető tartóban ülnek szorosan egymás mellett, az élő, különböző fajtájú mohanövények. A mohák számos változata csak a levegő nedvességéből, és az esőcseppekből táplálkozik. Így ha ezt a praktikus szőnyeget kilépőként a kád elé helyezzük, a lábunkról lecsurgó vízcseppek épp elegendő nedvességet biztosítanak a moháknak.

Mohaszőnyeg kádkilépő fürdőszoba ötlet

Mohaszőnyeg kádkilépő fürdőszoba ötlet

A kis növényeket nem szabad alábecsülni, hiszen egyes fajtái mint például az izlandi tüdőmoha már évszázadok óta ismert gyógyító hatása miatt. Olyan hatóanyagokat tartalmaz, mint a jód, az A, B1 és B12 vitamin, cetrarin, ezenkivül különböző enzimeket is termel. Más mohafajok például antibakteriális vagy gyulladáscsökkentő hatásukról ismertek.

Szoboszlai Réka
Lakberendezési üzletek

Undefasa Fürdőszoba és Burkolat Webáruház Undefasa Fürdőszoba és Burkolat Webáruház
Fürdőszobai termékek, burkolatok, építőanyagok bemutatóterme és webáruháza.
Fürdőszobacentrum Fürdőszobacentrum
Fürdőszobai szaniterek, fürdőkádak, zuhanyzók, mosdók, csaptelepek, zuhanykabinok az ország egyik legnagyobb...
Fürdőszobabolt - Webshop Fürdőszobabolt - Webshop
Fürdőszoba webáruházunk azért jött létre, hogy vásárlóink anélkül válogathassanak több ezer termék közül, hogy ehhez...
Fürdőszoba felszerelés webshop Fürdőszoba felszerelés webshop
Burkolatok, csempék, padlólapok, fürdőszobai bútor, szaniterek, csaptelepek, fürdőkádak és a zuhanyozás kellékei...