Kihasználatlan terek a lépcső alatt

Ha a lépcsőnk szerkezete, kialakítása lehetővé teszi, és a rendelkezésünkre álló hely is elegendő, akkor érdemes a lépcső alatti teret is kihasználni. De nem mindegy, hogy milyen lesz a végeredmény.

Attól függően, hogy a lépcső éppen hol is húzódik, meghatározhatja, hogy mire is használjuk. Ha a bejárat közelében, akkor tárolhatjuk benne a kabátokat, cipőket, ha a konyha közelében akkor száraz árut, vagy beépíthetünk egy-két konyhagépet.

Sok helyen tapasztaljuk, hogy a praktikum sokkal fontosabb szempont, mint az esztétikum. Férjen el jó sok minden, végre van egy hely ahová bepakolhatunk pár szükséges, de ritkán használt holmit, majd a kiválasztott anyagok sem színben, sem minőségben nem illenek a lépcsőhöz. Ezzel igencsak elronthatják a helyiség egységes megjelenését.

A megoldás számos előnyét természetes nem vitatjuk, a fotókon azokat az ízléses megoldásokat szeretnénk bemutatni, ahol szép megoldások születtek a beépítésre. Mint ahogy a képeken is látszik, a lépcső színe -vagy anyaga -minden esetben megegyezik az oldalfal bútorlapjainak színével. Ha nagy a beépíthető tér, akkor elég néhány nagyobb egységet kialakítanunk egy-két polccal, kisebb hely esetén választható a fiókos, vagy végig polcos változat is. Ezt úgyis az elrejteni kívánt holmik mennyisége, mérete és darabszáma határozza meg. Fontos, hogy az ajtók, vagy a fiókok fogantyúi ne legyenek túl hangsúlyosak, és illeszkedjenek a lépcsőhöz, valamint meglévő bútorainkhoz. Jó asztalost kívánunk mindenkinek!

Lépcső alatt beépített konyhagép

Lépcső alatti fogas, és ruhatárolás, előszobafal

Lépcső alatt fiókos szekrény

Egyedi bútor a lépcső alatt

Lépcső alatt nyitott polcos beépítés

Lépcső alatt nyitott polcos beépítés

Rusztikus lépcső alatti szekrény

Lépcső alatti szekrény görgős szekrényekkel

A legérdekesebb variáció. Az egyes szekrényrészek könnyen mozgatható görgőkön nyitódnak és csukódnak, pakolni oldalról is egyszerű. Ami viszont lakberendezői szemmel a legszebb, hogy bár a szekrényelemeken nem lenne szükséges ennyi fogantyú, mégis a lépcsőlapokkal való szinkron érdekében, és hogy a csupasz hatású felületeket is megtörjék - ami fogantyú nélkül unalmas lett volna - csupán az esztétikum miatt a kelleténél  többet szereltek fel belőlük.

Elegeáns lépcsőbeépítés


Lakberendezési üzletek

Enterieur német, francia, belga bútorok webáruháza Enterieur német, francia, belga bútorok webáruháza
Minőségi nappali bútor, étkező bútor, ülőgarnitúra, hálószobai és gyerekszobai bútorok lapraszerelt változatban...
Klose Bútorkollekció Klose Bútorkollekció
A Klose Kollekcióval történő térkialakítás révén lehetősége nyílik arra, hogy otthonának új, esztétikus és stílusos...
Délity Bútor Zrt. - Bútorok az otthonokba és az irodákba Délity Bútor Zrt. - Bútorok az otthonokba és az irodákba
A Délity Bútor tervezői a külföldi és a hazai trendek, valamint a használhatóság és a praktikum figyelembevételével...
Rusztikus Bútorbolt Rusztikus Bútorbolt
Igényes olasz, amerikai és angol klasszikus, rusztikus és stílbútorok széles választéka.