2017-es konyhatrend előrejelzés

Összegyűjtöttük egy csokorba, hogy milyen változások, megújulások várhatóak a 2017-es konyhabútor és konyhagép trendekben. Ha konyhatervezés előtt állsz, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod a cikket!

Modern konyha fekete frontokkal élő virágokkal

Kimutatások szerint az emberek a konyhát tartják a lakás, vagy a ház legfontosabb helyiségének. Nem is csoda, hogy a belső felújítások konyhára fordított hányada folyamatosan nő.

Integrált tárolás és munkaállomások
Az intelligens tervezés új elgondolása, hogy csoportosítsuk a konyhai gépeket egy adott területre, ne elszórva jelenjenek meg a fémes, fekete és ezüstös felületek. Érvényesüljön a design, és a hűtőszekrény is inkább felület mögé rejtve kerüljön beépítésre. A tárolás elveit szintén tematikus elgondolás vezérelje, tárolóhelyiség híján a nagyobb szerephez jusson az erre a célra kialakított kamraszekrény.

Praktikus konyhai tárolószekrény

Színek, formák
A minimál stílus még kedvelt, de már kezd visszaszorulni, a semleges szürkés és barnás árnyalatok mellé a melegebb színek is megérkeznek, ezen belül a zöld árnyalatai, az idei év lombzöld árnyalatán túl. A szürke továbbra is a legfontosabb szín marad, ami a legkülönfélébb árnyalatokban sorakozik a gyártói katalógusok oldalain. Emellett jelen van a réz több árnyalata ami már egyes konyhai gépen, polcok keretezésén, konzolmegoldásain, vagy masszív fogantyúkon köszön vissza.

A fa szerepe - színekben és anyagokban - töretlen, ami egységes képet ad a reggelizőpultokkal, étkezőgarnitúrákkal. A fekete felbukkan edények, kiegészítők, de komplett konyhák színeként is, ami talán első pillantásra szokatlan, de néhány kontrasztos színnel, vagy sok sárgás fénnyel lenyűgöző hatást kelt.. A nyitott felső polcok újra előtérbe kerülnek, a berendezésükkel az egyéniségünk jelenhet meg a konyhában, apró tároló- és konyhai eszközök, élő növények, fűszernövények formájában. A természetes hatás tovább fokozható a cserepes növényeken túl virágkompozíciók elhelyezésével, ami szezonálisan mindig változhat.

Trendi konyha finom klasszikus stílusban

Tárolófiókok a konyhaszekrényben

Világosszürke konyhabútor fehér csempével

 

Colombini konyhabútorok - Bono Design Lakberendezés

Bono Design Pura konyha

Bono Design Pura konyha

Bono Design Pura konyha

 www.bonodesign.hu

Fekete barna modern konyhabútor

Munkalapok
Munkalapok tekintetében a kvarckő térhódítása jelentősebb, ami már 2016-ra is jellemző volt. Ez egy alternatíva lehet azoknak, akik kevésbé tudják elképzelni a továbbra is kedvelt csiszolt beton vagy más ipari hangulatot hordozó felületeket.

 

TH Design Konyhabútorok

THDESIGN Konyhabútorok

THDESIGN Konyhabútorok

THDESIGN Konyhabútorok

www.thdesign.hu

Marad az ipari megjelenés
A lakberendezés egészében, így a konyhafronton is megmarad az ipari jegyek megjelenése, amit számos anyag és dekorációs elem erősít. Vakolatlan téglafalak, a metró csempe fózolatlan változatai, a látható csövek, vezetékek és a búra formájú, sokszor matt színű függeszték lámpák.

 

HomeCucine konyhabútorok - Admiral Konyhastúdió

HomeCucine konyhabútorok - Admiral Konyhastúdió

HomeCucine konyhabútorok - Admiral Konyhastúdió

HomeCucine konyhabútorok - Admiral Konyhastúdió

 www.admiralstudio.hu

Fogantyú nélküliség
A lineáris megjelenés kedvelt a mai konyhák esetében a fogantyúk eltűnnek, helyettük az élbemart rejtett fogantyúk veszik át a helyet.

 

Arrital Konyhabútorok - Art & Design Lakberendezés

Arrital Konyhabútorok - Art & Design Lakberendezés

Arrital Konyhabútorok - Art & Design Lakberendezés

Arrital Konyhabútorok - Art & Design Lakberendezés

www.art-designlakberendezes.hu

Felszabadított felületek
Sokszor vesszük észre, hogy a használni kívánt munkalap, vagy a konyhasziget szép lassan megtelik, a ritkábban használt tárgyakkal, eszközökkel, folyamatosan szűkül a munkaterületünk. A falra szerelt polcok, a megnövelt tárolási felület lehetőséget ad arra, hogy a sok apróság, az olajok, a papírtörlők, a teásdobozok ne foglalják az értékes felületet. A sok konyhai gép kábelrengetegéről ne is beszéljünk, ami nemcsak, hogy nem szép, de például a konyhasziget nyitott polcaiban sokkal jobb helyük van. Cél a megtisztított felület a kellemes környezet a főzéshez.

 

Scavolini Konyhabútorok

Scavolini Konyhabútorok

Scavolini Konyhabútorok

Scavolini Konyhabútorok

www.olasz-konyha.hu

 

Több technológiai fejlesztés a konyhában
A technológia gyorsan fejlődik és betört a konyha világába is. A beépített monitorokon túl az integrált hangszórók
és intelligens világítási rendszerek bluetooth-on, wi-fi-n keresztül működtethetők, okostelefonunk segítségével. Egyes kávégépeket már az ágyból irányítva egy applokáció segítségével indíthatunk, és mire a konyhába érünk, már a kedvenc forró kávénk vár minket.

Vízforraló app

Fekete modern konyhabútor


Lakberendezési üzletek

TH Design - Terék Bútorszalon és Konyhastúdió TH Design - Terék Bútorszalon és Konyhastúdió
A vállalkozás fő profilja hazai és import olasz, német, lengyel, cseh és szlovén bútor kiskereskedelem és lakberendezés.
Admiral Konyhastúdió Admiral Konyhastúdió
Admiral konyhabútor, ahol több, mint 300 konyhabútor elemből tervezzük meg az Ön lakásába legideálisabb konyhabútor...
Bono Design - Colombini olasz konyhabútorok és lakberendezés Bono Design - Colombini olasz konyhabútorok és lakberendezés
A Bono Design által képviselt olasz Colombini gyár bútorait stílus, elegancia és visszafogott luxus jellemzik. A...
Desidea Studio - Design bútorok, lakberendezés Desidea Studio - Design bútorok, lakberendezés
A DESIDEA STUDIO kollekciójában Európa vezető design-, illetve tradicionális tárgyakat gyártó cégeinek teljes...