Néhány tipp az első konyhád megtervezéséhez

A konyha még ma is a magyar házak és lakások központi helyisége, éppen ezért helyes kialakítása és berendezése lakásunk otthonosságának alapvető kulcsa.

Grafitszürke konyha szigettel

Első lépésként gondoljuk át, hogy minek kell megfelelnie a konyhának. A konyhában nagyon sokat jövünk-megyünk, így célszerű úgy berendezni, hogy minden a kezünk közelébe essen, és legyen kényelmes helyünk eljutni a mosogatótól a tűzhelyig, a munkapulthoz, vagy éppen a kamraszekrényig. Az is fontos, hogy legyen egy tágas, könnyen tisztítható felületünk, munkalapunk az ételek előkészítéséhez, és elkészítéséhez, és lehetőleg ennek közelében helyezkedjenek el az edények, evőeszközök, konyhai kisgépek és minden egyéb, amit gyakran használunk. Nem kell lakberendezőnek lennünk, ahhoz, hogy felvázoljuk konyhánk alaprajzát. Tervezzük meg mi hova kerül, tartsuk be a munkafázisok helyes sorrendjét, mérjük le a távolságokat, használjuk ki a szabad sarkokat és falfelületeket.

Sötétbarna modern konyha

Férfias konyha ötlet

Bézs konyhabútor

Mielőtt elszaladnánk a bútorboltba, tekintsük át milyen konyhai eszközökkel, és edényekkel rendelkezünk. Mérjük fel mennyi helyre van szükségünk ezek tárolásához, és ezekhez igazítsuk bútorvásárlásunkat is. A legjobb konyhabútor az, amelyik nagyon praktikus, ám ez mindenkinek mást jelent. Van, aki az apró fiókok sokaságára esküszik, mások a hatalmas tárolórekeszekre. Mind a kettő jó megoldás, a lényeg, hogy igazodjon elvárásainkhoz és konyhai eszközeinkhez. A tökéletes összhatást fokozhatja, ha egy-egy elemmel sajátos karakter adunk konyhánknak. Egy fehér munkapulton egy hagyomány fa késtartó, metró csempe vagy vagy üveg konyhafal, egy színes tál az asztalon, esetleg egy pink kenyérpiritó, fűszernövények, vagy éppen egy átlátszó ajtajú hűtőszekrény az egész konyhát feldobhatja.

Nagy szigetes konyhabútor

Ovális szigetes konyha

Modern konyhabútor fa frontokkal

 Fehér minimál konyha

Beton színű konyhabútor

Világos klasszikus konyhabútor

Szürke konyhabútor világos konyhába


Lakberendezési üzletek

TH Design - Terék Bútorszalon és Konyhastúdió TH Design - Terék Bútorszalon és Konyhastúdió
A vállalkozás fő profilja hazai és import olasz, német, lengyel, cseh és szlovén bútor kiskereskedelem és lakberendezés.
Hanák Lakberendezés és Konyhastúdió Hanák Lakberendezés és Konyhastúdió
A mi célunk, hogy Önnek olyan konyhája, nappalija, és hálószobája legyen, ami lakásának ékköve, ahol a szépség és a...
Kanapékirály - Kanapé és bútor webáruház Kanapékirály - Kanapé és bútor webáruház
A Kanapékirály bútorait 38 napig tesztelheted, méghozzá saját otthonodban. És ha közben úgy döntesz, hogy a...
Carlo Carletti Design Carlo Carletti Design
A 3D Carlo Carletti Design egyedi konyhabútorokat, beépített szekrényeket, irodabútorokat, ágyakat, nappali- és...