DESIGN KONCEPCIÓ

Gyula, egy nagy múlttal és gyönyörű természeti környezettel megáldott város. A Hotel design koncepciójának kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy hangsúlyozzuk Gyula természetközeli mivoltát. Erős vizuális elemként, modern értelmezésben nyúltunk a természethez, ezen belül is a vidámságot árasztó színes virágokhoz. Minden szobában különböző makró fényképet - virágot, termést - használunk az ágy fölött vízszintes sávban. A képek nagy üvegfelület mögött, egészen tisztán és természetesen jelennek meg. A hatását fokozza a fotók hátsó megvilágítása. A szobák textiljeinek (ágytakaró, függöny, lámpaernyő) színét minden esetben a virágok színéhez igazítottuk, így 7 különböző szobaszínünk, ezzel együtt hangulatú szoba található a Hotelben. Azt szeretnénk elérni, hogy a színek érzelmileg feltöltsék az ide látogató vendégeket. A fényképeket Magyarországon fellelhető növényekről készítette 3 fotós (Budai Csilla, Szentiváni János és Rákos Péter).

Boutiqe Hotel Gyula

Boutiqe Hotel GyulaBoutiqe Hotel Gyula

A szobák modern hangulatához jól illeszkednek, a dinamikus vonalvezetésű egyedileg tervezett elegáns bútorok. A textilek és az üvegkép színei pedig a természet örökös szépségét és barátságos hangulatát kívánják közvetíteni. A koncepció továbbgondolásaként a fürdőszobában is megjelenik a szoba “virágához” illő színes üvegfelület a zuhanykabinon és pipere polcokon. A tervezés során nagy szerepet kaptak a speciális fények.

Boutiqe Hotel GyulaBoutiqe Hotel Gyula

Boutiqe Hotel GyulaBoutiqe Hotel Gyula

A közösségi terek színvilága szándékosan semlegesebb, visszafogottabb a szobák változatos és élénk színvilágánál. Ahogy belépünk a Hotelba rögtön magával ragadnak minket az átlátható terek. A fehér-ezüst mozaikos tapéta semleges hátteret biztosít a letisztult vonalvezetésű sötétbarna recepciós pultnak, engedi érvényesülni a fa, narancssárga és tükör üvegfelületeket. A tér fő látványeleme a lift órás fala. A látványt az ezüst kiegészítők finom csillogása teszi elegánssá. A bár és reggeliző helyiség összhangban áll a recepció hangulatával, de erősebb látványelemeket engedd érvényesülni. Egyik ilyen, a bárpult mögötti megtört üvegfelület, amely érdekes tükröződéseket mutat és a teret hívatottak tágítani.

Boutiqe Hotel Gyula

A másik látványelem – az utcáról is szembetűnő – speciális technológiával készített színes üvegfelület, amely finoman érzékelteti a természet (fű, fa, virág) hangulatát. A kép Krizsán-Keszei Zoltán festőművész munkája. A bárban egyedi tervezésű, elegáns és elnagyolt mennyezeti lámpák fokozzák a látványt. A pulton található design lámpa Fatér Mária munkája. A Klubterem belsőséges hangulata szándékosan eltér a többi közösségi tértől. Az egyedi tervezésű padlószőnyeg mintájában található levél motívum folytatódik a tapétában, amely a kontrasztos bordó ülőpaddal és bézs kanapéval egyedi látványt biztosít tévénézéshez, beszélgetéshez.

Boutiqe Hotel Gyula

Boutiqe Hotel Gyula

A Hotel arculatában megjelenő narancssárga szín a wellness részen is kiemelkedik, ezzel frissességet, megújulást, vidámságot közvetít a vendégek felé. A Hotel tervezése során szem előtt tartottuk a megrendelő kérését, hogy egy barátságos, vidám és természetközeli szellemiséget közvetítő Boutique Hotelt tervezzünk, amely bármelyik nagyvárosban megállná a helyét.

További információk:

Molnár Eszter lakberendező

www.modesign.hu

Modesign Molnár Eszter lakberendező