Építészet, lakberendezés és marketing találkozása egy modern irodai munkakörnyezetben

Kreatív emberek találkozásából mindig valami izgalmas dolog születik. Egy amerikai projektben nemcsak a lakberendezés, az építészet és a marketing, hanem a kreativitás, a kreatív élettér - ráadásul munkahelyi - és a történelem is egymásra talált.

A VLK Architects Fort Worthben 2400 négyzetméteren álmodhatott az iProspect online marketingügynökség számára az idei évben. Az iroda egy korábban fémelőállításra használt hatalmas raktárépületből vált munkahellyé, ami az ügynökség szerint nemcsak az ügyfelek számára lesz kényelmesebb, hanem a bevételt is növelni fogja. A helyszín teljes átalakuláson ment keresztül annak érdekében, hogy létre jöjjön egy nyitott és együttműködésen alapuló munkakörnyezetet, beleértve a tér korszerűsítését.

 Modern irodaberendezés

Modern recepciós pult

A nyílt irodai koncepció lehetővé teszi a mini csoportos üléseket, a konferencia teremmé alakulást, a terek telefon fülkéhez hasonló személyes használatát is. Egy speciális szobában, ami az úgynevezett "agy" helyiség írható falakat és prezentációra alkalmas táblákat találhatunk. Közösségi térként kiemelt szerepe van a konyhának, amely az irodaterület központi területén kapott helyet. Így valamennyi munkavállaló használni és élvezni tudja. A konyha melletti nagy közös tér mobil bútorai állandóan változtatható, ám otthonos környezetet varázsolnak ráadásul a korábban garázsajtóként funkcionáló nyílászárók most egy fedett terasz tágas terére nyílnak.

 Modern tárgyaló

Modern meeting room

Modern iroda berendezési ötletek

Megmaradtak a betonoszlopok, válaszfalak és a plafonon kígyózó csőrendszerek. Az üvegfelületek virtuális világot idéző feelingje mellett azonban készült egy emlékfal, ami a Fort Worth-ben lévő korábbi iroda 1905-ös történelmi környezetét (vágóhidak) ábrázolja azzal a céllal, hogy senki ne felejtse el honnan jött a csapat.

 Modern iroda berendezési ötletek

Modern tárgyaló berendezési ötletek

Modern munkaállomás

Modern munkaállomás

Lakberendezési szempontból is a nagy találkozások tere a munkahely. A zöldre festett falak, a vintage bőr szék jól megfér a régi, fából készült, anyagmozgatásra használt és dohányzóasztallá alakított úgynevezett dolly-val, a modern világítótestek és hegesztett acéllemezből készült recepció a régi pajtákból származó toló ajtók, a királykék fotelek, a nyers kövek, valamint egy csuklós falrendszer is helyet kapott egymás mellett.

Szoboszlai Krisztina

Modern munkaállomás

Modern iroda kék fotel

Modern iroda alaprajz


Lakberendezési üzletek

Belsőépítészet - Sütő Kata és Sütő László Belsőépítészet - Sütő Kata és Sütő László
Sütő Kata és Sütő László belsőépítészek. Modern és minimál enteriőrök tervezése a legújabb trendek szerint...
Batu-Weinber Anita lakberendező - Werk Stúdió Batu-Weinber Anita lakberendező - Werk Stúdió
Már a főiskolán elkezdtem rendezvényeket dekorálni, közben pedig megjelentek az első lakberendezési munkáim a hazai...
Ajtonyi Rita - lakberendező, építészmérnök Ajtonyi Rita - lakberendező, építészmérnök
Tervezés és Lakberendezés a 2012-es Év Lakberendezője győztesétől. Színtanácsadás, stílustanácsadás, műszaki tanácsadás.
Lima Design Kft. - Belsőépítészeti tervezés, kivitelezés Lima Design Kft. - Belsőépítészeti tervezés, kivitelezés
Családi házak, lakások, irodák, üzlethelyiségek, közösségi terek és egyéb enteriőrök belsőépítészeti és...