Kompakt otthon 40 m2-en - Tervező Lovas Cecília

A Riverside lakópark egykor szabványlakása a nyár folyamán kapott új arculatot. A lakás tulajdonosa, nyitott a lakberendezési újításokra. A költségvetést józan keretek közt tartó fiatalember Lovas Cecília enteriőrtervezőt kérte fel a tér újragondolására.

Lakberendezés: Lovas Cecília www.lovascecilia.com
Fotó: Darabos György
Styling asszisztens: Márton Kata
Alapterület: 40 m2

 

Lovas Cecília lakberendező portréA legfontosabb feladat egy méretes, a mai trendeknek megfelelő, a wellness érzetét kis területen is hozó zuhany kilakatása volt, innen indult a lakásfelújítás gondolata. S bár a tervezőasztalon születtek merész elképzelések egyteres lakásra - illetve a hálót az illetéktelen tekintetek elől elrejtő, térben álló pengefalas kialakításra - a megrendelő végül az eredeti térszerkezet megtartása, illetve finomítása mellett döntött.

Megmaradt az egyterű nappali-konyha-étkező, s ebből nyílik a fürdő, illetve a háló. A cél egy fiatalos, laza lakás kialakítása volt, olyan belsőépítészeti elemek, anyagok mentén, amelyek nem csupán napjainkban divatosak, de évek múltával is megállják helyüket. A tervező egyszerű, letisztult vonalvezetésű megoldásokban és szürke-drapp színvilágban

gondolkodott. Az egységes hangvételt az egyedi tervezésű bútorok és a jól megválasztott burkolatok adják meg. Az egykori szalagparketta helyére a teret meleg, barátságos hangulattal megtöltő jatoba furnéros parketta került, míg a fürdő betonhatású, 60x60-as, nagyméretű greslapot kapott. Mindkét anyag karakteres, határozott megjelenést ad, erősítve a lakás férfias jellegét. A nappali-konyha terét meghatározó konyha L-alakú kivitelben készült el, magasfényű, szürke felületekkel. Büdzsébeli megfontolások miatt a szekrény az Ikea kínálatából lett összeállítva, az alsó és felső elem közé azonban egyedi, festett fehér üveglap került, erősítve a modern összképet.

Kis alapterületű nappali

A dán Innovation kanapéja mellett a DJ pultok ihlette Diesel üvegasztal

Falra szerelt nappali bútor

Egyedi tervezésű nappali rendszer, tévés elemmel, könyvespolccal, és kompakt, falraszerelt íróasztallal

Kartell Master chair szék Starck

A nappali nyugodt, csendes hangulatát szokatlan, izgalmas design darabok teszik élettel telivé

A nappali meghatározó eleme a praktikus, nyitható Innovation kanapé finom árnyalatú, szürke szövettel – a vendéglátás színtere is egyben. A hagyományos nappali fal beépítés helyett levegős megoldást választott a tervező. Padszerű, úgynevezett bench elemre kerül majdan a tévé, fölötte méretes, szerelt könyvespolc és kompakt, kis íróasztal húzódik, aszimmetrikus, játékos elrendezésben, matt, cappuccino színű kivitelben. A nappali izgalmas elemei az extravagáns „Successfull Living from Diesel with Moroso” darabok, a DJ-k lemezjátszói ihlette XRaydio festett üvegasztal, illetve az övvel „összefogott” Chubby Chic puff.  A konyha és a nappali között pici, büféjellegű étkező kapott helyet, fekete üvegasztallal és a Kartell Philippe Starck tervezte áttört háttámlájú Master székeivel.

Bakelit lemez tál

Üvegasztal dj pult hangulatban

A legnagyobb kihívást a megfelelő mennyiségű tárolóhely kialakítása jelentette, amelyet egyrészt az előszoba egyedi szekrényrendszere, másrészt a hálóban kialakított beépített szekrények oldanak meg – itt csupán a hatalmas, padlótól plafonig futó toló- és nyílófelületek érzékelhetők, mivel a falak megfelelő mozgatása, átépítése révén a korpuszok belesimulnak a falba. A hálóba szintén Diesel ágy került, méretes, párnaszerű háttámlával, az üvegasztalt idéző ágyneművel. A koptatott felületű kisasztalon mikrofonra hajazó Cage lámpa feszít, a zenei ihletettség folytatásaként. Az apró fürdő férfias karaktert nyert a szürke burkolólapok, a magasfényű, szürke egyedi szekrény és a méretes, épített zuhanykabin révén, melyben az lenyűgöző vízélményt nyújtó Hansgrohe Raindance zuhanyt attraktív fények világítják meg. Az ajtót behúzva kitárul a világ – a nyugalom, a kikapcsolódás felé, melyet ez a kis, kompakt lakás híven szolgál.

Antracitszürke nappali

A szürke magasfényű konyhát egyedi üveghátfal teszi légiesebbé, az étkező bárszerű kialakítást kapott, csarnoklámpával

Praktikus vágódeszka

 Ikea gardróbszekrény

A kis háló terét maximálisan kihasználták a falba süllyesztett, beépített szekrények kialakításával

 Ikea tolóajtós szekrény

Diesel textil

Beton színű burkolat

Hansgrohe raindance zuhany

 A lakás legfontosabb helyisége az épített zuhany, karakteres fényekkel és kényeztető esőztetőve

Lakberendező: Lovas Cecília

Tekintse meg a tervező honlapját:

Lovas Cecília logo

www.lovascecilia.com

Lovas Cecília enteriőrtervező
Lovas Cecília enteriőrtervező
www.lovascecilia.com
Lakberendezés felsőfokon! Lakások, irodák, szállodák, éttermek tervezése a koncepciótervektől a kiviteli tervekig, 3D-s látványtervekkel és falnézetekkel, minőségi munkát végző kivitelezőcsapattal, izgalmas referenciákkal.
Budapest

Lakberendezési üzletek

Bono Design  - Colombini olasz konyhabútor, nappali, hálószoba és gyerekszoba bútorok Bono Design - Colombini olasz konyhabútor, nappali, hálószoba és gyerekszoba bútorok
A Bono Design által képviselt olasz Colombini gyár bútorait stílus, elegancia és visszafogott luxus jellemzik. A...
Scandinavian Design House – Exkluzív ágyak és matracok, luxus ágynemű Scandinavian Design House – Exkluzív ágyak és matracok, luxus ágynemű
Természetes anyagokból, kézzel készített egyedi luxus ágyak és matracok a világ legrangosabb ágykészítőitől....
BoConcept BoConcept
Dán design kanapék, nappali, étkező, és hálószobai bútorok, lakberendezési kiegészítők.
Enterieur német, francia, belga bútorok webáruháza Enterieur német, francia, belga bútorok webáruháza
Minőségi nappali bútor, étkező bútor, ülőgarnitúra, hálószobai és gyerekszobai bútorok lapraszerelt változatban...