Felújított spanyol mediterrán kertes ház

A patinás, régi épületet csak nemrég újították fel. Tulajdonosa barátnőjével, Leticia Marin dekoratőrrel, és a Palps Épitészet Stúdió tulajdonosával Pablo Alvarez de Lara-val kezdték meg a felújítási és lakberendezési munkákat.

Kerti pad mediterrán udvar

Rusztikus mediterrám terasz kerti bútorokkal

Miután elkészültek a tervek, elkészült a végleges koncepeció megkezdték a munkálatokat. Az eredeti épületekkel körülvett terület közepén egy mediterrán növényekkel borított, belső kert kialakítása volt a cél. Ezért az ablakok és ajtókegy részét is át kellett helyezni, hogy a kert és a tó irányba nézzenek.

Modern mediterrán spanyol nappali

Modern egyedi csigalépcső

Maga a tulajdonos a következőképpen nyilatkozott: "Imádtam azt az ötletet, hogy ebből a nem túl szerencsés elrendezésű melléképületből egy olyan családi magánapartmant alakítsunk ki, mely rendelkezik tágas  nappalival, hálószobával, gardróbbal és fürdőszobával. Ez maga volt a tökéletes ötlet, hiszen az egész átalakítással nemcsak teret nyertünk, hanem csodálatos kilátást is kaptunk a tóra és az Almanzor csúcsaira, köztük a legmagasabbra, a Sierra de Gredos-ra".

Világosbarna nappali kandallóval

Cserepes növény dekoráció

Komolyabb kihívást jelentett a hatalmas tetőablak kialakítása, melyhez a hallból nyíló csigalépcső vezet fel. A körülbelül 100 négyzetméternyi területen mindenféleképpen szerettünk volna, egy kényelmes hálószobát, nagy erkéllyel, és persze egy nappalit az elmaradhatatlan kandallóva." "Ezzel a télvíz idejére elegendhetetlen lakberendezési kellékkel a ház meghitté válik, lelket kölcsönöz neki. Mindemellett természetesen meleget és kellemes fényt is ad." - mondja az építész, akinek Leticia Marin nyújtott segítséget a megfelelő színek és anyagok kiválasztásakor.

Mediterrán nappali klasszikus kanapé

Régi festett tükrös ruhásszekrény

A világos tölgyfából készült padló, a széles deszkákból és gerendákból kialakított nyeregtetős szerkezetű tető, valamint a törtfehérre festett falak kellemes otthonná varázsolták az elhanyagolt házat.  A dekoratőr-lakberendező vintage és modern bútorok tökéletes keverékével rendezte be a szobákat: "Egy régi mallorcai asztal a hálószobába, egy 19. századi szekrény, egy nagy tükör az ajtón, amely uralja a bejáratot. És persze a modern elemekről se feledkezhetünk meg a fürdőszobában." - sorolja büszkén a tulajdonos a berendezéseket.

Hálószoba tetőtérben

Lepke dekoráció

Tetőtéri bútorok fotelek és olvasósarok

"Azt akartuk, hogy a vidék, a táj jellegzetessége folytatódjon a kertben, a ház környékén. Így amikor kiülünk a verandára, igazi örömmel tölt el bennünket egy kellemes, délutáni szieszta vagy egy  hangulatos éjszaka, melynek során akár a fénylő csillagok ragyogásában is tudunk gyönyörködni.  A fedett terasz tetejét szarufából készített, régi, vaskos oszlopok tartják, pontosan olyanok, mint házban található áthidaló gerendák."

A felső emeleti változtatások mellett a földszinten is történt sok-sok újítás. A hall egyik legfontosabb eleme a már említett, különleges építészeti megoldással megtervezett lépcső. Az alsó fokok mellett elhelyezett térelválasztó, üvegezett ajtók egyedi fényhatást kölcsönöznek a hallnak.

Üvegezett veranda olvasófotellel

A beltéri, sötétebb tónusú, szürkésbarnára festett gerendaszerkezetek kítűnő kontrasztként szolgálnak a fehéren virító falakkal és mennyezettel szemben. Ugyanezt az ellentétes színvilágot tükrözik a bútorszövetek és a függönyök, melyekre alapvetően a fehér és földszínek kombinációja a jellemző. Az integrált könyvszekrényszerű polcszerkezetek sötét árnyalatai fokozzák a mélységérzetét. Cikkünk végére hagytuk a legnagyobb meglepetéssel szolgáló térséget, mely nem más, mint egy, a házhoz hozzáépített télikert. Ez a meghitt, olvasósarokként használható, kis szoba vezet ki végül bennünket újra a szabadba.

Szoboszlai Réka

Kovácsoltvas bútorok mediterrán kertben

Fonott kerti bútorok


Lakberendezési üzletek

Enterieur német, francia, belga bútorok webáruháza Enterieur német, francia, belga bútorok webáruháza
Minőségi nappali bútor, étkező bútor, ülőgarnitúra, hálószobai és gyerekszobai bútorok lapraszerelt változatban...
Natuzzi kanapé áruház Törökbálint Natuzzi kanapé áruház Törökbálint
Natuzzi kanapé, ülőgarnitúra, fotel nappali bútor, étkező bútor, valamint szőnyeg, lámpa, és dísztárgy bemutatóterem....
AXO Saniter - Fürdőszoba szaniter és burkolat AXO Saniter - Fürdőszoba szaniter és burkolat
Cégünk a minőségi fürdőszobai felszerelések forgalmazására jött létre, melyeket a legjobb áron juttatunk el az Ön...
BoConcept BoConcept
Dán design kanapék, nappali, étkező, és hálószobai bútorok, lakberendezési kiegészítők.