Lakberendezés finn szaunával - Tágas lakás design bútorokkal Helsinkiből

A finn lakberendezésről leginkább természetközeli, kristálytiszta levegőjű vidéki tóparti házak bemutatásakor olvashatunk. Most viszont látogassunk el Helsinkibe és nézzünk meg egy nemrég elkészült modern finn otthont!

Belépve a fehér előtérbe egy klasszikus design bútor fogad melyben a lakás többi része is bővelkedik. A tervezők szintén a skandináv vidékről származnak. A barna bőr szék a dán Arne Jacobsen kényelmes Swan fotele, mely a  cipő fel- vagy levételekor van a segítségünkre. A tágas közel 230 m2-es lakás színeire a kontrasztos sötét-világos és fekete-fehér váltakozása, illetve a kiegészítő földszínek a jellemzőek. A nappali bútorok színeinél is a fehér az uralkodó, az Eames klasszikus design széke és a finn designer Eero Arnio 1963-as Ball Chair gömb foteljei jól illeszkednek a modern bőr ülőgarnitúrához.

A minimalista konyha középpontjában a tűzhely és a tekintélyes méretű páraleszívó áll, a munkalapok megvilágításáról pedig három karos, állítható lámpa gondoskodik. Az étkezőben újabb finn design ülőbútorokkal találkozhatunk, Eero Saarinen fehér Tulip székeii nyolc fő részére adnak helyet az asztalnál. A hálószoba színe elsőre talán zavarba ejtő lehet. Feketék az oldalfalak, a mennyezet viszont fehér és a padló is világos de sokak számára ez egy átfestendő felület lehet. Az igazi finn és elengedhetetlen lakberendezési elem a tágas fürdőszobában található. Igényesen kialakított fekete lapokkal burkolt szanunát építettek be üvegajtóval, és közvetlenül mellette egy komoly vízmennyiséget produkáló zuhanyzóval. Szépség, design, egészség, természetszeretet: ez jellemző erre a családi otthonra.

 Fehér előszoba Arne Jacobsen Swan fotellel 

 Eero Arnio 1963-as Ball Chair gömb foteljei

Fehér nappali Eames székkel

Minimál konyha Tulip székekkel

Finn márka lakásdekoráció

Arne Jacobsen Egg chair

Fehér gardróbszoba

Fekete hálószoba fal

Finn szauna és fekete burkolat a fürdőszobában

Fekete burkolat és Duravit mosdó

 


Lakberendezési üzletek

Bútorwebshop - Minőségi olcsó bútorok országos kiszállítással Bútorwebshop - Minőségi olcsó bútorok országos kiszállítással
Modern, megfizethető bútorok országos, akár ingyenes házhoz szállítással is a Bútorwebshop.com webáruházból. Nappali...
Yuno Design Lakberendezés Stúdió Yuno Design Lakberendezés Stúdió
2010 tavaszán nyitottuk meg a Yuno Design lakberendezési stúdió, ahol a tervezés mellett a legmegbízhatóbb...
Klose Bútorkollekció Klose Bútorkollekció
A Klose Kollekcióval történő térkialakítás révén lehetősége nyílik arra, hogy otthonának új, esztétikus és stílusos...
Scandinavian Design House – Exkluzív ágyak és matracok, luxus ágynemű Scandinavian Design House – Exkluzív ágyak és matracok, luxus ágynemű
Természetes anyagokból, kézzel készített egyedi luxus ágyak és matracok a világ legrangosabb ágykészítőitől....