Lakberendezés finn szaunával - Tágas lakás design bútorokkal Helsinkiből

A finn lakberendezésről leginkább természetközeli, kristálytiszta levegőjű vidéki tóparti házak bemutatásakor olvashatunk. Most viszont látogassunk el Helsinkibe és nézzünk meg egy nemrég elkészült modern finn otthont!

Belépve a fehér előtérbe egy klasszikus design bútor fogad melyben a lakás többi része is bővelkedik. A tervezők szintén a skandináv vidékről származnak. A barna bőr szék a dán Arne Jacobsen kényelmes Swan fotele, mely a  cipő fel- vagy levételekor van a segítségünkre. A tágas közel 230 m2-es lakás színeire a kontrasztos sötét-világos és fekete-fehér váltakozása, illetve a kiegészítő földszínek a jellemzőek. A nappali bútorok színeinél is a fehér az uralkodó, az Eames klasszikus design széke és a finn designer Eero Arnio 1963-as Ball Chair gömb foteljei jól illeszkednek a modern bőr ülőgarnitúrához.

A minimalista konyha középpontjában a tűzhely és a tekintélyes méretű páraleszívó áll, a munkalapok megvilágításáról pedig három karos, állítható lámpa gondoskodik. Az étkezőben újabb finn design ülőbútorokkal találkozhatunk, Eero Saarinen fehér Tulip székeii nyolc fő részére adnak helyet az asztalnál. A hálószoba színe elsőre talán zavarba ejtő lehet. Feketék az oldalfalak, a mennyezet viszont fehér és a padló is világos de sokak számára ez egy átfestendő felület lehet. Az igazi finn és elengedhetetlen lakberendezési elem a tágas fürdőszobában található. Igényesen kialakított fekete lapokkal burkolt szanunát építettek be üvegajtóval, és közvetlenül mellette egy komoly vízmennyiséget produkáló zuhanyzóval. Szépség, design, egészség, természetszeretet: ez jellemző erre a családi otthonra.

 Fehér előszoba Arne Jacobsen Swan fotellel 

 Eero Arnio 1963-as Ball Chair gömb foteljei

Fehér nappali Eames székkel

Minimál konyha Tulip székekkel

Finn márka lakásdekoráció

Arne Jacobsen Egg chair

Fehér gardróbszoba

Fekete hálószoba fal

Finn szauna és fekete burkolat a fürdőszobában

Fekete burkolat és Duravit mosdó

 


Lakberendezési üzletek

Bono Design  - Colombini olasz konyhabútor, nappali, hálószoba és gyerekszoba bútorok Bono Design - Colombini olasz konyhabútor, nappali, hálószoba és gyerekszoba bútorok
A Bono Design által képviselt olasz Colombini gyár bútorait stílus, elegancia és visszafogott luxus jellemzik. A...
Mediterrán Kerámia - Fürdőszoba Szalon és Csempebolt Mediterrán Kerámia - Fürdőszoba Szalon és Csempebolt
Olasz és spanyol szaniter, csaptelep, csempe, burkolat gyártók széles választékát kínáljuk Budapesten a gubacsi úti...
BoConcept BoConcept
Dán design kanapék, nappali, étkező, és hálószobai bútorok, lakberendezési kiegészítők.
Rio Art & Design - Ülőgarnitúrák, étkezők, egyedi bútorok Rio Art & Design - Ülőgarnitúrák, étkezők, egyedi bútorok
Egyedi tervezésű minimál és modern nappali és étkező bútorok, minőségi anyagok felhasználásával a MAXCityben. ADA és...