A víz tisztasága és nyugodt hullámzása inspirálta a balatoni ház belsőépítészeit

A tulajdonos fiatal német házaspár a Lima Design belsőépítészeti irodát kérte fel fonyódi nyaralójuk megtervezésére. Nemcsak a lakberendezés, hanem a teljes épület belső kialakítása volt a feladatuk. Az iroda több, mint 15 éves tapasztalattal a háta mögött ismét magas színvonalú munkát végzett.

Galéria megtekintése

Modern vízparti ház és terasza Fonyódon

Közlekedő berendezése komóddal és kanapéval

A ház minden szeglete az igényességről, design-ról árulkodik, és nagyszerű tartózkodást ígér a megbízóinak.
A ház közvetlenül a Balaton partján áll. Szinte minden helyiségből pazar kilátás nyílik a magyar tengerre. Ezt a látványt mintegy meghosszabbítva a tervezők számos elemet alkalmaztak, amitől a házban is az lehet az érzésünk, mintha a vízparton lennénk. A hullámosan kialakított gipszkarton álmennyezet a Balaton hullámait juttathatja eszünkbe. Ezt a hatást erősíti a márvány-üveg kandalló kéményének kőburkolata is. A víz visszaköszön a színekben is. Az álmennyezetbe rejtett halványkék LED világítás, és a lakás egészében gyakran alkalmazott kék szín különböző árnyalatai visszafogottan, elegánsan jelennek meg a tiszta fehér háttér előtt. A közösségi tereket nagyméretű kőlapokkal burkolták, az igényesség és nagyvonalúság itt is megjelenik. A hálókban alkalmazott felsőkategóriás parketták színvilága elegáns hangulatot kölcsönöz a szobáknak.

Modern nappali íves álmennyzettel

Modern konyhabútor Balatonra néző

Modern elegáns szigetes konyhabútor

Étkező és nappali ledes álmennyezettel

A bútorok és kiegészítők mind-mind olasz design elemek. A lehető legkevesebb darab alkalmazásával a terek szellősek maradnak, a funkcionalitás így szépen érvényesül. Az étkező és a nappali bútorai remekül harmonizálnak egymással. Az étkező mahagóni asztala elegánsan töri meg a környezete fehérségét, ez a gyönyörű darab önkéntelenül magára vonzza a tekintetet. A konyha a legmagasabb szintű professzionalizmust tükrözi. Semmi felesleges nem töri meg az egységes képet, a hibátlanul fehér fényes felületek tisztaságot és egyszerűséget sugallnak. A kiegészítők és berendezések króm csillogását a design lámpák emelik ki.

Szülői hálószoba a balatonnál vízkék színekkel

Gyerekszoba emeleteságy megoldással

Elegáns gyerekszoba berendezés lila és kék színekkel

A fürdőszoba tökéletes egyszerűsége igazi wellness hangulatot teremt. A tervezők az érdekes alaprajzú helyiséget úgy alakították ki, hogy amellett, hogy tágas, több funkciós teret építettek, közben megőrizték az intimitását. Az épített, esőztető zuhanykabin homok színű burkolata ismét a vízpartra emlékeztet, ez a burkolat pedig tovább folytatódik a mosdó felett is. A kisebb medencének is beillő kád akkor is rendelkezésre áll, ha az időjárás nem engedi meg a balatoni fürdőzést. A kádat egy üvegfal választja el a hálótól, amely a szoba oldalán egy könnyű, petrolkék függönyt is kapott. A hálószoba textil-üveg kombinációját erősíti az óriási, Balatonra néző ablak is. 

Wellness fürdőszoba kialakítása Modern fürdőszoba zuhanykabinnal

 

Tervezte és kivitelezte:

Lima Interior Design

 

 www.limaeurope.hu

Lima Design Kft. - Belsőépítészeti tervezés, kivitelezés
Lima Design Kft. - Belsőépítészeti tervezés, kivitelezés
www.limaeurope.hu
Családi házak, lakások, irodák, üzlethelyiségek, közösségi terek és egyéb enteriőrök belsőépítészeti és lakberendezési tervezését, kivitelezését vállaljuk. Szeretünk személyes tereket kialakítani és nem sémákat használni, az uralkodó stílusirányzatokat úgy alakítani, hogy az egyszeri és egyedi legyen.
Budapest

Lakberendezési üzletek

Admiral Konyhastúdió Admiral Konyhastúdió
Admiral konyhabútor, ahol több, mint 300 konyhabútor elemből tervezzük meg az Ön lakásába legideálisabb konyhabútor...
Délity Bútor Zrt. - Bútorok az otthonokba és az irodákba Délity Bútor Zrt. - Bútorok az otthonokba és az irodákba
A Délity Bútor tervezői a külföldi és a hazai trendek, valamint a használhatóság és a praktikum figyelembevételével...
Klose Bútorkollekció Klose Bútorkollekció
A Klose Kollekcióval történő térkialakítás révén lehetősége nyílik arra, hogy otthonának új, esztétikus és stílusos...
Bono Design  - Colombini olasz konyhabútor, nappali, hálószoba és gyerekszoba bútorok Bono Design - Colombini olasz konyhabútor, nappali, hálószoba és gyerekszoba bútorok
A Bono Design által képviselt olasz Colombini gyár bútorait stílus, elegancia és visszafogott luxus jellemzik. A...