Első kerületi lakás belsőépítészeti újratervezése modern art deco stílusban

Egy fiatal házaspár kereste meg a DD Interior Belsőépítészeti Studiót meglévő belvárosi lakásuk felfrissítése miatt. Az elképzelésük az volt, hogy a sötét hangulatú ingatlant, egy mai trend szerinti világos otthonná varázsoljuk modern artdeco stílusban.

Az újratervezés és felújítás előtti állapotok:

Lakberendezési átalakítás előtte állapot

Lakberendezési átalakítás előtte állapot nappali

Az utána állapotok modern art deco stílusban:

Az eredeti alaprajz szerint a konyha-étkező-nappali traktus külön helyiségek voltak. Ezeket a tereket egy közös nagy légtérbe helyeztük, ezáltal sokkal nagyobb és tágasabb lett a térérzetünk. A fürdőszoba is a konyhából nyílt, ennek bejáratát a nappaliba helyeztük át. A wc helyiséget is áthelyeztük és az eredeti helyét megszüntetve egy hatalmas gardrób szekrényt hoztam létre a nappali terében, melynek felülete bronz tükörburkolatot kapott a térnövelés miatt. Az előtérben egy tükrös falfülke került kialakításra egy kistárolóval.

Étkező és nappali átalakítása Dóró Judit lakberendező

 

Dóró Judit lakberendező modern art deco előtér

Az étkezőt egy egyedileg tervezett design bőr hátfallal hangsúlyoztam. A nappali traktus a tér hátsó részébe, az ablak közelébe helyeztem a TV nézés kellékeivel. A szűkös téradottságok miatt a Tv fal mint egy kép került fel a falra így a közlekedés is könnyebb a terasz irányába.

Dóró Judit lakberendező nappali fal tv fal

 

Dóró Judit lakberendező kis nappali berendezése

 Dóró Judit lakberendező modern kanapé a nappalibanDóró Judit lakberendező modern art deco konyhabútor

Kis terek tervezése mondhatom, hogy nagyobb gondosságot és tervezési időt igényel, mert nagyon fontos a praktikum, mind a méretek, mind pedig az anyaghasználat szempontjából. Az anyagok kiválasztásánál a fő szempont az egyébként is sötét lakás világossá tétele és a tágasság fenntartása volt. Ezért lettek a fő színek a bézs, fehér kiegészítve bronzos színfoltokkal. Az álmennyezet tervezésénél is nagyon óvatosnak kellett lenni, mert a belmagasság sem volt bőséges. Annyit jöttem le a mennyezeti síkkal amennyit a hangulat led világítás pont megkívánt. A design elemeknél is jól át kellett gondolni, hogy mire fektetem a hangsúlyt, hogy a tér harmonikus legyen. Igény volt az elegáns mégis modern artdeco stílus. Ennek jegyében alakítottam a formák, színek arányát ki.

A hálószobában alaprajzi átalakítás nem történt. A hangsúlyos fekvőhely a világos anyagválasztással tud mégis könnyed laza maradni. A lakás fő stíluselemei a bronz tükör és a gyöngyház bőr itt is megjelenik díszítésként.
A szoba másik hangsúlyos eleme a design gardróbszekrény, melynek fő jellemzője a fényes felületű burkolatok, szintén a térnövelés érdekében.

Modern art deco hálószoba

 

Modern art deco hálószoba

A fürdőszoba teljesen át lett tervezve, minden funkció más helyre került. A pici helyiségbe úgy kellett elhelyezni a fürdőkádat, mosó és szárítógépet, hogy a tér viszonylag tágas maradjon. Ezt szintén tükrös felületek játékával oldottam meg. A mosás kellékeit egy tükrös szekrényben helyeztem el, valamint a mosdó részt a jól bevált bronz tükörrel burkoltam. A mosdó könnyedségét a lebegő fiókok biztosítják. A fürdő jellegzetes hangulatát az onyx minta adja. Hangulatfényekkel még izgalmasabbá tettem a teret. A vendég mosdó igazán pici terét a lakás stílusához illő design burkolatok, anyagok használatával tettem stílusossá. Itt is a világos és meleg színek használata volt a fő szempont.

Modern art deco hálószoba és fürdőszoba

 

Modern art deco fürdőszoba onyx fal

Összességében az ingatlan teljes arculatváláson esett át a funkcionális áttervezésen kívül. A végeredmény egy dinamikus és fiatalos modern artdeco stílusú otthonos kis lakás lett, amit Tulajdonosai máris imádnak.

DD Interior Belsőépítészeti Studió

DD Design Dóró Judit

 Dóró Judit - Belsőépítész, lakberendező

   www.dorolakberendezes.hu

Telefon: +36 30 255-2479

Dóró Judit lakberendező

Látványtervek és szöveg: Dóró Judit
Render képek készítése és utómunkák: Dotdesign

A tervek minden egyes részletei szerzői jog védelme alatt állnak és a DD Interior Studió tulajdonát képezik!

DD Interior Belsőépítészeti Studió - Belsőépítészeti tervezés, kivitelezés
DD Interior Belsőépítészeti Studió - Belsőépítészeti tervezés, kivitelezés
www.dorolakberendezes.hu
A téralkotás számunkra egyedi és utánozhatatlan minden egyes Megrendelésnél. Alapszemléletünk, hogy a Megrendelő szemszögéből minél jobban megvizsgáljuk a teret, feltérképezzük annak lehetőségeit és a lehető legoptimálisabban alkossuk meg az új designt úgy, hogy az minél tovább időt álló legyen.

Lakberendezési üzletek

Rio Art & Design - Ülőgarnitúrák, étkezők, egyedi bútorok Rio Art & Design - Ülőgarnitúrák, étkezők, egyedi bútorok
Egyedi tervezésű minimál és modern nappali és étkező bútorok, minőségi anyagok felhasználásával a MAXCityben. ADA és...
Klose Bútorkollekció Klose Bútorkollekció
A Klose Kollekcióval történő térkialakítás révén lehetősége nyílik arra, hogy otthonának új, esztétikus és stílusos...
Impala Bútorkereskedő Kft. - A Székkirály Impala Bútorkereskedő Kft. - A Székkirály
Ha otthonra szeretne széket, fotelt, étkezőasztalt vagy kiegészítő bútorokat biztosan jó helyen jár. De, ha Ön...
Admiral Konyhastúdió Admiral Konyhastúdió
Admiral konyhabútor, ahol több, mint 300 konyhabútor elemből tervezzük meg az Ön lakásába legideálisabb konyhabútor...