Teljes felújításon átesett 80 m2-es belvárosi lakás

Az ingatlanhirdetésben sokáig nem volt érdeklődő a belvárosi, jó helyen lévő lakásra előnytelen elrendezése, rossz állapota miatt. A Kiss Márta Mária lakberendező azonnal meglátta a felújításban rejlő lehetőségeket.

Aulich utcai lakás megújult lakberendezés

A tulajdonos egy belvárosi lakást keresett magának elsősorban befektetési célzattal, hogy a teljes felújítást és átalakítást követően egy igényes bérlő vehesse igeiglenesen birtokba. A rossz beosztású, elhanyagolt 80 m2-es, 100 éves polgári lakásban azonnal megláttuk a kínálkozó lehetőséget. A megrendelő igénye egy jól felszerelt két hálószobás és két fürdőszobás lakótér kialakítása volt, modern, világos, elegáns, luxushangulatú helyiségekkel, térkapcsolatokkal.

Teljes belsőépítészeti átépítést igényelt a lakás, gyakorlatilag a határoló falakon kívül mindent lebontottunk. Ekkor kezdődött el a tér újraszervezése. A külső nyílászárókat a régiekkel azonos hangulatban és színben gyártottuk újra, a belső ajtókkal pedig követtük az előre megálmodott vízszintes csíkozású hangulatot. A helyenként nyomasztó belmagasság kiküszöbölésére a helyiségek méretéhez igazított álmennyezetet helyeztünk fel. A praktikum mellett tudni kell, hogy itt rejtettük el a gépészet és légtechnika vezetékeit, csöveit, ez lehetőséget biztosított a hangulatos LED füzérek és beépített lámpák elhelyezéséhez.

Tükörfalba épített tévé

 Az egész lakás végigvonuló színhangulat a bézs kiegészítve feketével és ezüsttel

Térnövelés tükörrel nappaliban

A nappali tükörfalában kapott helyet a TV és alatta a biokandalló. A vízszintes osztású óriási tükör nagyobbnak láttatja a szobát. A lakáson végigfutó fehérített tölgy svédpadló egységes keretbe fogja a különböző funkciójú tereket.

Kiss Márta Mária lakberendező budapesti lakás átalakítása

 

Klasszikus kanapé ocelot mintás párnákkal

 

Bézs színű szófa díszpárnákkalElegáns fekete-fehér lakásdekoráció

 

Tükör a bejárati ajtó körül

A változatos világító testekkel kiegészítve, mindig a napszakhoz és a lakásban tartózkodók hangulatához lehet alakítani a fényeket. Az árnyékolásban a rolettákat kiegészítve mindenhol egyedileg varrott fekete szegélyű bézs római rolók segítenek. Az egész lakást erre a két színre hangoltuk. Így kapott minden helyiség a két fürdő kivételével fehérített tölgy svédpadló burkolatot, ezzel összekapcsolva a lakást egységes keretbe. A parketta lábazata és radiátorburkolatok mind-mind fehér színűek, fokozván az üde, tiszta hangulatot, amit a falak bézs színe csak még jobban kiemel. A nappaliban a klasszikus kanapék puhasága a szőnyeg melegsége remekül ellenpontozzák a fekete acélvázas asztalok, lerakók szigorúságát. Ugyanez a szándékolt ellentét húzódik meg a tükörfal ridegsége és benne helyet kapott design kandalló melegségében.  A nappali így lehet egyszerre puha és csillogó.

A lakás nappalival átellenben lévő részén lett kialakítva a szülői intim zóna, a háló és a hozzátartozó fürdőszoba. A fürdő a térbe állított kád  köré szerveződik tiszta világos burkolatokkal és ravasz fényekkel. A hálószoba stílusát meghatározó ezüst, tűzött háttámla a megrendelő egyetlen kérése volt, amit azonban nagy örömmel fogadtam el. A Prestigous Shine tapéta, a függesztett lámpák és az ágytakaró remekül egészítik ki egymást ebben az ezüst világban. A kis fekete fésülködő asztal ezüst fiókja csak felteszi a pontot erre a hangulatra.

Hálószoba elegáns ezüstös színben

Az elegáns tűzött ágytámla ezüst színe visszaköszön az ágytakarón, díszpárnán és a mennyezetről függő lámpabúrán

Gardróbszekrény fésülködőasztallal

A középső részben  helyeztük el egy térben az étkezőt és a konyhát. Ebből a térből nyílik még a második fürdő és a kis háló. Ennél a fürdőnél inkább a praktikumon volt a hangsúly a wc, bidé,mosdó mellett azért itt is találtunk helyet egy épített zuhanyfülke kialakítására. A new-yorki „vasalóházat” ábrázoló poszter és a konyhában lévő óriásposzter egyedi gyártásban méretre készült a megálmodott helyre.

Vasalóház poszter New York stílus

A konyhai mediterrán utcarészlet szándékosan a kis alapterületű konyha vizuális tágítását szolgálja. A konyha kicsi ugyan, de a közlekedő szemközti falának felhasználásával mégis alkalmas, akár nagyobb vendéglátás levezényelésére is, hisz helyett kapott minden ,a modern konyhában nélkülözhetetlen konyhagép. A tárolást az egész lakásban beépített szekrényekkel oldottuk meg. A világos bézs frontfelület végigvonul az összes helyiségen , megtalálhatjuk a hálóban, a vendégszobában és a konyhában egyaránt.

Magasfényű fehér konyhabútor

 

Magasfényű fehér konyhabútor és étkezőbútor

 

Konyhai poszter térnövelő hatással

 

Meghosszabbított konyhai munkapult

 

Beton hatású konyhapult

A lakás minden részében jelen van a csillogás, amit mi sem bizonyít  jobban, mint hogy egyetlen helyiségből sem hiányozhat a tükör. Gondolhatunk itt a nappali nagy tükörfalára vagy az étkező kis tükrös falfülkéjére. A tükrökben létrejövő reflexiók folyamatosan változó játéka teszi oly játékossá és megbízóink minden érkezésekor más-más arcát mutató hangulatos otthonná ezt a megújult tükrös belvárosi ragyogást.  

Igényes fehér zuhanyzó modern szaniterekkel

 

Fehér dürdőszoba térben álló fürdőkáddal

Térnövelés a fürdőszobában tükörrel

Szöveg, belsőépítészet, lakberendezés: Kiss Márta Mária - Fotó: Molnár Péter

Kiss Márta Mária lakberendező

www.kissmartamaria.hu

Mobil: +36 30 9 434 434      

Kiss Márta Mária Lakberendező Puttó DesignKiss Márta Mária lakberendező
Kiss Márta Mária lakberendező
www.kissmartamaria.hu
Időtálló, személyre szabott lakások, családi házak, irodák tervezése , 3D látványtervekkel és kivitelezésük felügyelete.
Budapest

Lakberendezési üzletek

Aqualand - Burkolat, szaniter, parketta Aqualand - Burkolat, szaniter, parketta
Fürdőszoba szalon, szaniter, burkolat és parketta bemutatóterem Budaörsön és Tarjánban.
Erős Kft. - Burkolatok, bútorok, szaniterek Erős Kft. - Burkolatok, bútorok, szaniterek
A cég filozófiája, a kínált termékek magas minősége a szolgáltatások és a bemutatás színvonala az, ami az ERŐS nevet...
Natuzzi kanapé áruház Törökbálint Natuzzi kanapé áruház Törökbálint
Natuzzi kanapé, ülőgarnitúra, fotel nappali bútor, étkező bútor, valamint szőnyeg, lámpa, és dísztárgy bemutatóterem....
Mediterrán Kerámia - Fürdőszoba Szalon és Csempebolt Mediterrán Kerámia - Fürdőszoba Szalon és Csempebolt
Olasz és spanyol szaniter, csaptelep, csempe, burkolat gyártók széles választékát kínáljuk Budapesten a gubacsi úti...