Szögletes formák art-deco stílusjegyekkel egy modern 130 nm-es családi házban

Ismerjék meg a DD Interior Belsőépítészeti Stúdió legújabb munkáját, ahol egy modern art-deco stílusú családi ház elevenedik meg Dóró Judit tervezői keze nyomán.

A lakóház alaprajzi különlegességét a ferde falsíkok adják, ezt az építészeti stílusjegyet továbbgondolva alakítottam ki a belső terek hangulatát. Belsőépítészetileg a design szögletes elemeit hangsúlyoztam, melyek például a burkolatok különleges mintázatában mutatkoznak meg.

A földszinten található egybefüggő lakóteret mozgalmassá és érdekessé tettem a különböző egymással harmonizáló designelemek összességével. A belső tér alaphangulatát a füstölt tölgyfa tónusa, a szürkés padlóburkolat, valamint a kék árnyalatai adják.

A térformálás legfőbb eszköze a szögletes design megjelenítése, melyet elsősorban álmennyezeti elemekkel, szögletes beton 3d falburkolattal, szögletes mintázatú textúrákkal, geometrikus ismétlődő ajtóbetétekkel jelenítettünk meg.

A trapézos és ferde síkú álmennyezet összekapcsolja a nagy egybefüggő földszinti részt egy egységbe. A kandalló a hall előtéri lerakóasztalát valamint a fal mögötti előtéri gardróbot egy egységbe rendeztem.

Ezek mint egy hasáb ékelődnek be a trapézszerű térbe, megtörve a tér méreteit és érzékeltetve alárendelt szerepüket. Az étkezőben is megjelenik a szögletesség az étkező asztal kemény hideg, acél design lábazatán. A hallban pedig a konzolasztal formáján mutatkozik meg ugyanez a forma.

A kemény érzetet ellensúlyoztam a nappali térben egy hatalmas félköríves, puha kárpitozású kanapéval és belső ívére illeszthető puffokkal. Tovább oldottam a környezetet nagyméretű kör alakú kristályos lámpatestekkel. A lágyítás eszközeként puha textileket és kiegészítőket is használtam. A színek tónusának megválasztásával is érdekes játék jött létre, a hűvösebb földes árnyalatok: füstölt tölgy, szürke, sötétkék, fémes színek mellé rosegold, kevés narancs és bézs színek kerültek. Ezzel sikerült feloldani a részben ipari megjelenést is. A design kristálycsillárokkal egy pici art- deco jelleget csempészve a hangulat és a környezet egy élhető, attraktív és kényelmes otthonná változik.

A konyha bárpult design elemében is felbukkan az uralkodó motívum. A lépcsőházi rész 3d beton design eleme összekapcsolja a két szintet egymással oly módon, hogy megjelenik egy hangsúlyozottabb formában az emeleti érkező falán. Ezt a falat az alsó traktusban elhelyezett kavicsos növénysáv és díszvilágítás foglalja egységbe.

Míg a földszinti rész jellemző hangulatát a sötétkék és a földes színek adták, addig a szülői hálóét a barnás árnyalatok mellett az élénk narancs és bronz pezsdíti fel a hűvös fémes anyagoktól.

A viszonylag sok ablakkal rendelkező hálószobának túlságosan világos helyiségbe kicsit telítettebb tónusú tapéta került, melyen az alapvető stílusjegyek narancsos mintázattal köszönnek vissza. A geometrikus design stíluselemek a textileken a tapéta mintáján, a médiapanelen és az ajtókon is fellelhetőek.

A hálószobából nyílik lazán, könnyeden a körbe épített tükrös és vitrines felületek játékával tűzdelt gardrób egység. Az üveges tolóajtó finoman választja el a két teret egymástól, az átláthatóság miatt szinte egy térnek tekinthető a két funkció.

A szülői fürdő helyiség építészeti és a belső tér anyaghasználatát tekintve egy nagyon világos része lett a háznak. A nagyméretű duplamosdós pult és tároló felületek mégis könnyednek hatnak lebegős rögzítésük miatt. A hangulatfények és a kör alakú csillár fokozzák a szobaszerű megjelenést.

Anyagait és formavilágát tekintve az ipari geometrikus hangulatot oldva egy kevés puhasággal, art-decos ívességgel és sok hangulatfénnyel egy modern, lendületes élhető különleges hangulatú otthont kaptunk.

DD Interior Belsőépítészeti Studió

DD Design Dóró Judit

 Dóró Judit - Belsőépítész, lakberendező

   www.dorolakberendezes.hu

Telefon: +36 30 255-2479

Dóró Judit lakberendező

Látványtervek és szöveg: Dóró Judit
Render képek készítése: Dotdesign

DD Interior Belsőépítészeti Studió - Belsőépítészeti tervezés, kivitelezés
DD Interior Belsőépítészeti Studió - Belsőépítészeti tervezés, kivitelezés
www.dorolakberendezes.hu
A téralkotás számunkra egyedi és utánozhatatlan minden egyes Megrendelésnél. Alapszemléletünk, hogy a Megrendelő szemszögéből minél jobban megvizsgáljuk a teret, feltérképezzük annak lehetőségeit és a lehető legoptimálisabban alkossuk meg az új designt úgy, hogy az minél tovább időt álló legyen.

Lakberendezési üzletek

AXO Saniter - Fürdőszoba szaniter és burkolat AXO Saniter - Fürdőszoba szaniter és burkolat
Cégünk a minőségi fürdőszobai felszerelések forgalmazására jött létre, melyeket a legjobb áron juttatunk el az Ön...
Klose Bútorkollekció Klose Bútorkollekció
A Klose Kollekcióval történő térkialakítás révén lehetősége nyílik arra, hogy otthonának új, esztétikus és stílusos...
VS Fürdőszoba Szalon VS Fürdőszoba Szalon
Gyönyörű, kényelmes, praktikus fürdőszobát szeretnél hosszú távra? Ez az amit mi kínálunk! VS fürdőszoba szalonok...
Bútorwebshop - Minőségi olcsó bútorok országos kiszállítással Bútorwebshop - Minőségi olcsó bútorok országos kiszállítással
Modern, megfizethető bútorok országos, akár ingyenes házhoz szállítással is a Bútorwebshop.com webáruházból. Nappali...