120 nm-es kozmopolita modern otthon a Gozsdu Udvar szomszédságában

Budapest 7. kerületében, a pezsgő kulturális életéről, és szórakozási lehetőségeiről ismert Gozsdu Udvar szomszédságában található ez a 120 nm-es otthon.

Alapterület: 120 nm, Helyszín: Budapest, VII. kerület, Madách Imre út
Tervező: Lovas Cecília enteriőrtervező

A tulajdonos és megbízó befektetési és hosszútávú kiadási szándékkal vásárolt egy 80 nm-es és egy 40 nm-es, két egymás mellett lévő lakást. Összenyitásukból született meg ez a kozmopolita, modern enteriőröket felvonultató, kortárs design darabokkal kiegészített nagyvonalú elegáns élettér, amely a világ számos nagyvárosában is megállná a helyét. A tervezési feladatokkal Lovas Cecília enteriőrtervezőt bízták meg, aki számos referenciával rendelkezik a városi design témakörében.

Az alapvető elgondolás a modern megjelenés, a tűz, a víz, és a levegő harmóniájából építkezik. Ez a letisztult terekben, magasfényű felületeken, természetes fapadlóval kompenzálva, bőrrel, szőrszőnyegekkel, egyszerű kontúrú felületek lágy ívű megoldásaiban mutatkozik meg. A központi egységet a konyha-nappali-étkező hármas alkotja. A szintén több funkciót magában foglaló hálószoba-gardrób és fürdő egy térben történő kialakítása hotelszerű érzetet nyújt. A kisebb hálószoba a nappaliból nyíló fürdővel áll közvetlen összeköttetésben. Az 50-es évekbeli pillérvázas épületszerkezet miatt, az oszlopokat számos helyen előtétfalakba, illetve egyedi bútorokba kellett rejteni.Jellegzetességek a mobil bútorok a faltextúrák dominanciája. Ilyen az olasz Wall and Deco által a nappaliba, kifejezetten erre a falméretre gyártott tapétája. A hálószobákban szintén Wall and Deco tapéták kerültek az ágyak mögötti falszakaszra. A biokandalló betonhatású felületei Oikos díszítőfestéssel készültek.

A lakás egyik ékköve a fürdőszoba, ahol a Mirage Jewel nagytáblás, 120x240 cm-es burkolólapjai találhatóak, amik fektetve a kád mögött és a kád burkolataként, illetve a mosdópult és a felső szekrény között láthatók. A berendezés további neves designdarabokat vonultat fel. Ilyenek például a Karim Rashid által tervezett Ottawa étkezőszékek, Tom Dixon lámpa a kád fölött, vagy éppen az étkezőasztal felett függő Foscarini lámpa. Bd Barcelona állólámpa látható a Ditre Lennox kanapéja mögött a nappaliban, valamint Tomasella Joy asztalkák.

120 nm-es budapesti lakás alaprajza
A világítástechnikai megoldások főként technikai, ledes lámpák alkalmazásával lettek kialakítva. Dimmerelhető, azaz szabályozható fényerejű fénysávok kerültek a nappali mennyezetére, kettes spotok a konyhába, étkezőbe és a hálókba. Feltétlenül meg kell említenünk a hazai tervezésű, fémfestékkel porszórt Betatherm radiátorokat, amik a funkciójukon túl a tér díszítőelemeivé is váltak.

Fotók: Darabos György

Látványtervek

Lovas Cecília logo

LOVAS CECÍLIA / ENTERIŐRTERVEZÉS 

+36 30 274 1568 /
info@lovascecilia.com


www.lovascecilia.com

Lovas Cecília enteriőtervező, lakberendező

Lovas Cecília enteriőrtervező
Lovas Cecília enteriőrtervező
www.lovascecilia.com
Lakberendezés felsőfokon! Lakások, irodák, szállodák, éttermek tervezése a koncepciótervektől a kiviteli tervekig, 3D-s látványtervekkel és falnézetekkel, minőségi munkát végző kivitelezőcsapattal, izgalmas referenciákkal.
Budapest

Lakberendezési üzletek

Mediterrán Kerámia - Fürdőszoba Szalon és Csempebolt Mediterrán Kerámia - Fürdőszoba Szalon és Csempebolt
Olasz és spanyol szaniter, csaptelep, csempe, burkolat gyártók széles választékát kínáljuk Budapesten a gubacsi úti...
Natuzzi kanapé áruház Törökbálint Natuzzi kanapé áruház Törökbálint
Natuzzi kanapé, ülőgarnitúra, fotel nappali bútor, étkező bútor, valamint szőnyeg, lámpa, és dísztárgy bemutatóterem....
Dialma - Bútorok és lakberendezési kiegészítők webáruháza Dialma - Bútorok és lakberendezési kiegészítők webáruháza
Dialma olasz vintage stílusú bútorok és lakberendezési kiegészítők webáruháza.
VS Fürdőszoba Szalon VS Fürdőszoba Szalon
Gyönyörű, kényelmes, praktikus fürdőszobát szeretnél hosszú távra? Ez az amit mi kínálunk! VS fürdőszoba szalonok...