Alapterület: 120 nm, Helyszín: Budapest, VII. kerület, Madách Imre út
Tervező: Lovas Cecília enteriőrtervező

A tulajdonos és megbízó befektetési és hosszútávú kiadási szándékkal vásárolt egy 80 nm-es és egy 40 nm-es, két egymás mellett lévő lakást. Összenyitásukból született meg ez a kozmopolita, modern enteriőröket felvonultató, kortárs design darabokkal kiegészített nagyvonalú elegáns élettér, amely a világ számos nagyvárosában is megállná a helyét. A tervezési feladatokkal Lovas Cecília enteriőrtervezőt bízták meg, aki számos referenciával rendelkezik a városi design témakörében.

Modern nappali Lovas Cecília lakberendező

Lekapcsolt mennyezet világítás

Étkező BoConcept székekkel

Az alapvető elgondolás a modern megjelenés, a tűz, a víz, és a levegő harmóniájából építkezik. Ez a letisztult terekben, magasfényű felületeken, természetes fapadlóval kompenzálva, bőrrel, szőrszőnyegekkel, egyszerű kontúrú felületek lágy ívű megoldásaiban mutatkozik meg. A központi egységet a konyha-nappali-étkező hármas alkotja. A szintén több funkciót magában foglaló hálószoba-gardrób és fürdő egy térben történő kialakítása hotelszerű érzetet nyújt. A kisebb hálószoba a nappaliból nyíló fürdővel áll közvetlen összeköttetésben. Az 50-es évekbeli pillérvázas épületszerkezet miatt, az oszlopokat számos helyen előtétfalakba, illetve egyedi bútorokba kellett rejteni.

Páraelszívó konyhapult fölé

Modern bárszék

Karim Rashid étkezőszék

Moden kandalló design

Hálószoba olasz tapétával

Jellegzetességek a mobil bútorok a faltextúrák dominanciája. Ilyen az olasz Wall and Deco által a nappaliba, kifejezetten erre a falméretre gyártott tapétája. A hálószobákban szintén Wall and Deco tapéták kerültek az ágyak mögötti falszakaszra. A biokandalló betonhatású felületei Oikos díszítőfestéssel készültek.

A lakás egyik ékköve a fürdőszoba, ahol a Mirage Jewel nagytáblás, 120x240 cm-es burkolólapjai találhatóak, amik fektetve a kád mögött és a kád burkolataként, illetve a mosdópult és a felső szekrény között láthatók. A berendezés további neves designdarabokat vonultat fel. Ilyenek például a Karim Rashid által tervezett Ottawa étkezőszékek, Tom Dixon lámpa a kád fölött, vagy éppen az étkezőasztal felett függő Foscarini lámpa. Bd Barcelona állólámpa látható a Ditre Lennox kanapéja mögött a nappaliban, valamint Tomasella Joy asztalkák.

Fürdőszoba változatos burkolatokkal

Design radiátor hálószobában

Fürdővel kombinált hálószoba

Márvány mintás burkolat

Fehér fürdőszoba szekrény

120 nm-es budapesti lakás alaprajza
A világítástechnikai megoldások főként technikai, ledes lámpák alkalmazásával lettek kialakítva. Dimmerelhető, azaz szabályozható fényerejű fénysávok kerültek a nappali mennyezetére, kettes spotok a konyhába, étkezőbe és a hálókba. Feltétlenül meg kell említenünk a hazai tervezésű, fémfestékkel porszórt Betatherm radiátorokat, amik a funkciójukon túl a tér díszítőelemeivé is váltak.

Fotók: Darabos György

Látványtervek

A nappali látványterve

Fényes felületű konyhabútor

Kis lakás látványterv

A fürdőszoba tervei

Burkolatkiosztás

Dupla mosdós fürdőszoba

Beton mintás tapéta

Lovas Cecília enteriőrtervező

Modern lakberendezés

Lovas Cecília logo

LOVAS CECÍLIA / ENTERIŐRTERVEZÉS 

Telefon: +36 30 274 1568 
info@lovascecilia.com

www.lovascecilia.com

Lovas Cecília enteriőtervező, lakberendező