Szentendrei családi ház látványterv

Kívülről a hőszigetelés, tetőfedés, nyílászárók cseréje, helyenként nagyobbítása valamint a teraszburkolások és modern színezett üvegkorlátok teszik a házat modernebbé. A homlokzatra idővel egységesítő dekorációs keretek és díszítő elemek kerülnek, színek tekintetében a bézs és az antracitszürke a meghatározó. A teljeskörű átalakítás házban is folytatódik, eredetileg több kisebb félszoba volt a házban, melyek nehezen lettek volna bútorozhatók. Ezeket a kisebb szobákat összenyitva már sokkal kedvezőbb és könnyebben berendezhető belső tereket kaptunk. Szinte minden szinten történt alaprajzi átalakítás a funkcionalitás érdekében. A pince részben Megrendelői kérésre egy Beauty és wellness rész kialakítása volt a cél. Itt csupán kisebb átalakításra volt szükség, válaszfalakat csak részlegesen bontottunk. A váró és a szauna helyiség közötti falba egy nagyobb méretű üvegportált tettünk, így a helyiség sokkal világosabb lett.

Szentendrei szépségszalon belső tér

Szentendrei szépségszalon belső tér

Szentendrei szépségszalon belső tér

Szentendrei szépségszalon kozmetika

Szentendrei szépségszalon váró

Szentendrei szépségszalon kozmetika

Szentendrei szépségszalon masszázs részleg

Szentendrei szépségszalon masszázs részleg

Szentendrei szépségszalon szauna részleg

 Szentendrei szépségszalon mellékhelyiség

Lépcsőfeljáró

Előszobai tükör konzolasztallal

A színhasználat pillére a világos színek, kiegészítve néhány sötétebb színfolttal. Cél volt a természetesség és wellness érzés keltése, ezeket a fodrászatban madaras, a masszázs helyiségben egy gésát ábrázoló tapétákkal értük el, a váróban pedig buddhás üvegdekorációval valósítottuk meg. Funkcionalitások tekintetében egy helyiségbe került a szolárium, infra szauna, pihenő és egy zuhanyzó. A viszonylag kevés természetes fénnyel ellátott helyiségekbe több mesterséges fény került. Az alkalmazott burkolatok minősége megfelel a közületi anyagok követelményeinek. A létrejött hangulat egy kellemes, friss és üde, ahová a vendégek szívesen jönnek majd kikapcsolódni és feltöltődni. A földszinti rész pici előteréből két irányba indulhatunk el. Méreténél fogva ide egy puha és kényelmes ülőke, a térnövelés érdekében egy nagyméretű tükör került, melynek stílusa a ház több pontján is fellelhető majd. A tetőtérben és a földszinten is két egymástól jól elkülöníthető lakrész jött létre két kissé különböző, mégis egymással összhangban álló stílusban. Mindkét szinten időtálló színeket és anyagokat alkalmaztam. Uralkodó hanglatot a bézs, fekete, középtónusú fa és szürkés árnyalatok adják helyenként kiegészítő színek alkalmazásával.

A földszinten is szükség volt némi átalakításra. Az étkező és a vele határos vizesblokkba vezető viszonylag keskeny közlekedő közti részt szintén egy üvegfallal tettem légiessé és világossá. Ebbe a szerkezetbe került egy Audrey Hapburn-t ábrázoló dekorációs üveglap. A nappaliban a két központi nyílászárót egy nagyobb méretűre cseréltük, ezáltal jobban kinyílt a tér a terasz irányába és a helyiség is világosabb, modernebb lett. A radiátorokat stílusazonos esztétikus takarásokkal láttuk el, különleges a konyhai takarás, ahol ez egybeépül majd a konyhai munkapulttal. A viszonylag nagyméretű konyhába került egy különleges bárpult azzal az ismétlődő tükörelemmel ami már az előtérben is megmutatkozott. A bárpult lezáró oszlopos elemmel és a Mayolika falburkolattal a vidékiesebb hangulatot idéztem fel.

Igényes nappali lakberendezés Dóró Judit belsőépítész

Bézs nappali Dóró Judit belsőépítész

Art deco stílusú étkező Dóró Judit belsőépítész

 Dóró Judit belsőépítész art deco stílusú étkezőgarnitúra

 Konyha barna, világosszürke és réz színnel

Dekortapéta fürdőszobába

Zuhanyzóval kombinált fürdőszoba

Pávatoll mintás dekortapéta wc-ben

Egyedi tervezésű gardrób

Luxus hálószoba Dóró Judit belsőépítész

Luxus tapéta a franciaágy mögött Dóró Judit belsőépítész

Az étkező polcos bútorzata tükrözve jelenik meg a konyha nyílás másik oldalán, ezzel kapcsolja össze a két teret. Ezt a kapcsolatot a mennyezeten végig menő faburkolat is erősíti. A nappaliba egy nagyméretű design könyvespolc és biokandalló is került melynek kőburkolata a házkülsőn is megjelenik. A vizesblokkot teljesen át kellett alakítani ezen a szinten, hogy egy funkcionálisan jól használható helyiségek legyenek. Ezért a toalett átkerült az indokolatlanul hosszú kamraleválasztásba. Falbontással pedig egy négyzetes helyiséget alakítottunk ki, hogy kényelmesen elférjenek az egyes funkciók.

Emeleti pihenősarok

Emeleti étkező kialakítása

Kárpitozott étkezőszékek

Dóró Judit belsőépítész elegáns art deco stílusú nappali

Modern nappali kandallóval Dóró Judit belsőépítész

 Emeleti konyha sarkos kialakítása

A visszatérő burkolatokat design tapétákkal egészítettem ki ezeknél a helyiségeknél. A hálóban és a vele határos kisebb félszobában szükséges volt a falbontás, hogy ki tudjon alakulni a háló–gardrób és az előtéri gardrób funkció. A nagyméretű és stílust meghatározó tető erőteljes faburkolata helyett tértágító fehér gipszkarton burkolat került. A lépcsőházból egy lakótérbe érkezünk ahová egy olvasókuckó is bekerült.

A nagyméretű légteret designtapétával és mutatós csillárokkal tettük izgalmasabbá. Ezt keretezi a biokandalló különleges falburkolati megoldása. A nappalit szintén falbontással hoztuk létre és egy design üveg portálszerkezettel tettük egybenyithatóvá a lakótérrel, melyen a tapéta mintája köszön vissza. A konyha és lakótér közzé is került egy üvegezett ajtó felülvilágítóval a fény egyenletesebb elosztása és a modernebb hatás érdekében. A hálórészt itt is két félszoba összenyitással hoztuk létre, ezáltal létre tudott jönni egy modernebb tér, melynek hangulatát mutatós design tapétával kereteztem.

Hálószoba berendezés tetőtérben

Walk in gardrób a hálószoba sarkában

Design tapéta a tv mögött

Emeleti világos fürdő

Tetőtéri fürdőszoba vízálló tapétával

A kis alapterületű fürdőnél szempont volt a tágasság érzet kialakítása, ezt üveg zuhanyzó fallal és világos burkolatokkal oldottuk meg, valamint a padlóburkolat zuhanyzóba való befuttatásával. A helyiség arculatát a zöldes design képtapéta határozza meg. Az anyagok, bútorok és burkolatok, design tapéták magas minőségben lettek összeállítva. A stílust úgy határoznám meg, hogy  elsősorban modern legyen kevés vidékies és artdecos kiegészítéssel. A ház fiatal tulajdonosát egyértelműen tükrözi stílusban ez a belső kialakítás és a ház új, egyedi és stílusos modern arculata.

DD Interior Belsőépítészeti Stúdió

DD Interior logo

 Dóró Judit - Belsőépítész, lakberendező

   www.dorolakberendezes.hu

Telefon: +36 30 255-2479

Dóró Judit lakberendező

Látványtervek és szöveg: Dóró Judit - Render képek készítése: Dotdesign

A tervek minden egyes részletei szerzői jog védelme alatt állnak és a DD Interior Studió tulajdonát képezik!