Nappali 50-es évek stílusában

A legfelső szinten lévő két ingatlan összenyitásával egy olyan lakást szerettek volna Megrendelőink, ahol a kisebb lakás az ideiglenes vendégek elszállásolására is alkalmas, jól szeparálhatóan. Az eredeti kislakás konyha-étkező-nappalijából kialakítottunk egy nappali és tanuló egységet, kiegészítve ruhatárolási modullal úgy, hogy az előtértől leválasztottuk egy válaszfallal ezt a szekciót. Az összenyitott lakásba a nagyobb ingatlan főbejárata felől érkezünk meg.

A két lakást egyező stílusú burkolt nyílással kötöttük össze. Az előtéri részbe egy kényelmes laza térelválasztóval szeparált puffszerű ülőkét tettünk, melynek hátfala - és a lakásnak egyben stíluseleme is - a bőr 3d hatású design burkolat. Ez a megoldás a lakás több pontján felbukkan, például az előtérben a nyitott ruhatároló fogas mögötti szakaszon. Az alaphangulatot a natúr hatású, kissé rusztikus tölgyfa parketta, a matt fekete és szürke, tükör és üveg felületek adják, kiegészítve a rosegold és a sötétzöld árnyalataival, valamint a keleties hatású kiegészítő díszítő elemekkel. 

Világosbarna kanapé

Az előteret a viszonylag szűk, keskeny folyosó köti össze a lakótérrel. Belsőépítészetileg egy átmenő falburkolattal érzékeltettem ezt a kapcsolatot úgy, hogy térnövelő tükrös betétekkel oldottam fel a monotonitást és a keskeny térérzetet. A falburkolattal szemben kapott helyet egy stílusában harmonizáló konzolasztal egy kavics formájú tükörrel és falikarokkal. A nappali térbe érkezünk melynek alaprajzát az építész úgy tagolta, hogy a nappali a tér szeparált részébe került. A viszonylag hosszú konyha középpontjába egy szigetrész helyezkedik el, mellyel egybeépített egyedi rusztikus felületű üveg lábakon álló étkezőasztal került. Az összhatást erősíti az a lámpakompozíció, ami már a bejárati ajtóból is jól látható és drámai hatást nyújt a szemlélőnek. 

A sziget lezárása a stíluselemként megjelenő pálcás designelemmel és a hozzá kapcsolódó beépített növényágyással történt. A sziget nappali felőli oldalán szintén fellelhető a már említett 3d bőrburkolat. A háttérben húzódó robusztus konyhafront tömbszerűségét az anyagok különböző játékával tettem ritmusossá és mozgalmassá. A nappalit és a konyhát egy beépített borhűtő köti össze, így a sosem jelent problémát, ha egy palack bort szeretnénk elfogyasztani. Ez, szinte mint egy minibár jelenik meg a tükrös falburkolattal és a lebegő polcokkal. A térnövelő hatású tükörrel a fülkeszerűen elhelyezett kanapé nyomasztó hatását szerettem volna feloldani.

A nappali főként társalgónak lett berendezve, hiszen a keleties hatású egyedi komód,- mely egy süllyeszthető Tv készüléket rejt magában - szerényen húzódik meg a tér szegletében. A kiegészítő lámpatestek, dekorfüggönyök színei tökéletes összhangban vannak a lakás hangulatával. A szülői háló traktus magába foglal egy hálórésszel egybeépített gardróbot és egy ebből nyíló saját fürdőszobát. A szoba színeit és hangulatát a már alkalmazott anyagok adják.

Szigetes elegáns konyha

Előszoba padlóvázával

Fém konzolasztal előszobába

A vendégszoba berendezése

Gyerekszoba gamer székkel

Sárga fotel térben

Különleges megoldás, hogy ha a nyitott polcos gardrób üveg tolóajtaját kinyitjuk a hálótér kitágul. Ha pedig becsukjuk a gardrób tere átsejlik a hálórészből, ezáltal a tér nagyobbnak hat, mint amekkora valójában. Az ágy két oldalán keleties, nagy méretű üveg lámpatesteket terveztem. A viszonylag keskeny szülői fürdőben sok funkció kapott helyet, mégis az összkép tágas, világos, amit a világos padlóburkolat alkalmazásával értünk el. Az egyes funkciókat üveg térelválasztókkal szeparáltam. A mosdórésszel egybeépítettünk egy fésülködőt a hölgyek számára.

Az íróasztalnál sokat tevékenykedő kamaszfiú szobájában az íróasztal és a tárolószekrény kapta a főszerepet. Belépve a gyerekszobába egy érdekes és mozgalmas tárolószekrény fogad minket, majd ennek mentén jutunk el a fülkébe helyezett munkaasztalig. A kettőt egy lebegős laza polcrendszer kapcsolja össze. A szófa a szoba hátsó részébe került, oldalfalára kamaszfiúhoz jól illő graffitis hangulatú design tapétát ragasztottunk.

A kisebb vendég fürdőszobába is bekerültek a stílust meghatározó anyagok és színek. A zuhanyfülke sötétzöld burkolatot kapott. A teret nagyméretű tükörrel növeltem, ez elé került a rosegold gömbökből álló lámpatest, aminek ezáltal megsokszorozódott a fénye. A vendégtraktus irányába található dolgozószobába egy design könyvespolc és szekrény került kialakításra, könnyed megjelenéssel, vendégággyal, dolgozó sarokkal. A szoba hangulatát alapvetően a sötétzöld designtapéta adja úgy, hogy lágyítja és feloldja a túl sok szögletes formát. A mennyezeti lámpa formája szintén a keleti hangulatot imitálja.

Elegáns hálószoba látványterv

Hálószoba fehér ággyal

Pávatoll mintás faldekoráció

 Elegáns halványszürke fürdőszba

A dolgozószobát elhagyva érkezünk meg a különálló vendégszekcióba, melynek külön bejáratát is meghagytuk arra az esetre, ha későbbiekben a két lakást újra különválasztanák. Innen nyílik egy kamaszlány „lakosztály” mely úgy lett megtervezve, hogy akár hosszabb távú ittlakásra is alkalmas legyen. Ennek a helyiségnek az alap hangulatát a sárga, a fehér és a szürke árnyalatai adják. Motívumban a geometrikus nyújtott háromszög a meghatározó a szobában. Elkülönítettünk egy tanulósarkot a ruhatárolós szekrénnyel és egy nappali funkciót. A kettőt egymástól egy design polcelem választja el. Ezáltal a szoba tágas, szellős, könnyed és laza lett, a színek kiválasztásával pedig vidám, meleg és kellemes hangulatú. A vendég részhez természetesen fürdőszoba is tartozik, melyet szintén világos hangulatúra hagytunk, hiszen nem kap elég természetes megvilágítást. A térnövelő tükrös felületet ide is alkalmaztuk, mégpedig a mosdó rész mögé. Burkolat tekintetében a kör alakú fehér üvegmozaik itt is megjelenik, mint a lakás jellemző stíluseleme. 

Bézs fürdőszoba

Türkiz burkolat fürdőben

A megfelelő designelemek újra és újra felbukkanásával a lakás egységes hangulatú, mégis minden helyiség egy picit más. A különleges belsőépítészeti és lakberendezési megoldások teszik egyedivé és személyre szabottá ezt az otthont. A több szempontból is majdnem 1 évig tartó elhúzódó tervezési idő nem szokványos, mégis azt kell mondanom megérte a végeredményért, mert a Megrendelő még csak terv szinten is imádja, mint ahogyan mi is!

DD Interior Belsőépítészeti Studió

DD Interior logo

 Dóró Judit - Belsőépítész, lakberendező

   www.dorolakberendezes.hu

Telefon: +36 30 255-2479

Dóró Judit lakberendező

Látványtervek és szöveg: Dóró Judit - Render képek készítése: Dotdesign

A tervek minden egyes részletei szerzői jog védelme alatt állnak és a DD Interior Stúdió tulajdonát képezik!