A tervezői elképzléseket ismerjük meg a lakberndezőtől:

"Amikor a tervezésbe bekapcsolódtam a falak már álltak, a víz-és elektromos kiállások is elkészültek. A neves építő cég által beépített gyenge minőségű és megjelenésű nyílászárók, fürdőszobai szaniterek, burkolatok sajnos mind bontásra kerültek. Az olcsó anyagokon túl a körülbelül 140 m2-es lakásban a konyha minimális helyet kapott, kevés tárolási lehetőséggel. A fürdőkádas fürdőbe indokolatlanul sok beépített szekrényt terveztek, viszont a több mint 10 m hosszú előszoba - mivel nem elegendő széles, - gardróbszekrények beépítésre alkalmatlan volt.

Az alaprajzi adottságokhoz és a megrendelői igényekhez maximálisan igazodva, a legoptimálisabb használhatóságot szem előtt tartva született meg a végleges kiviteli terv, melynek 3D látványterveit szeretném most bemutatni. 

NAPPALI:
A mintegy 30 cm-rel megemelt nappali esetében a lépcsők élébe épített LED szalagok kellemes hangulatot adnak a térnek. A lépcső jobb oldalán elektromos kandalló, bal oldalon megvilágított zuzmófal fokozza a látványt.

A nappali TV mögötti faldekoráció egyedi tervezés és gyártás. A falon visszaköszön a kanapé kárpitja, melyeket ezüst és bronz tükör csíkokkal, fa lamellákkal díszítettem. Itt az ajtók dió furnér árnyalata is visszatér. A TV fölé fali kristálylámpa került. A TV szekrény és asztal oldala bőrből, az asztallap bronz színű üvegből készül. A kanapé egyik oldalán szintén bronz lerakó asztal látható. A kandalló fal mögötti beugróba bronz üveges könyves szekrény került. A nappali látványát meghatározza a kör alakú gipszkarton dobozolásba rejtett hangulatfény, valamint a központi mennyezeti kristály csillár.

Penthouse lakás nappalijának látványterve

Posztamens nappaliban

KONYHA:  
Színei finom bézsek és barnák árnyalata, kiegészítve a minden helyiségben visszaköszönő dió színnel, fali lamellákkal. A lamellák közepén kis látványpolc kapott helyet zuzmóval és dekoratív világítással. A konyha különleges részlete a márvány erezetes munkalap, mely időtlen és teljesen egyedi megjelenést kölcsönöz a pultnak. 

Letisztult konyha látványterv

A mennyezeten körben gipszkarton dobozolás látható, melynek szélein a függönyöket rejtett LED fények világítják meg. A mennyezeten középen dió színű famintás falburkolat látható. A gránit mosogatót az egész lakásban használt redgold árnyalatú csaptelep egészíti ki. Az olasz, tömörfa étkezőasztal és finom kárpitozású székei fölött méretes kristálycsillár látható. A nappali felől a bárasztal két bőr kárpitozású bárszékkel, valamint vitrines tálalószekrénnyel egészült ki. Az ablakok elé az egész lakásban finom tapintatú bársony és fényáteresztő függönyök kerültek.

Elegáns nappali és konyha

Élő növényfal dekoráció

HÁLÓSZOBA:
A szoba minden bútordarabja és falpanele egyedi gyártás. A falpanel két oldalán gravírozott bronz tükör látható, előtte mindkét oldalon kristály csillár. A fésülködőasztal mögött óriási tükör foglal helyet, a polc, az asztal éle bronz dekorral zárt, a szekrényeken kristály fogantyúk láthatók. A TV alatt elektromos kandalló, a mennyezeten rejtett LED világítás fokozza a hangulatot. 

Hálószoba faldekoráciü

Elektromos kandalló a hálószobában

FÜRDŐSZOBA:
A homokszínű márványmintás burkolat mind a padlón, mind a falakon megjelenik, a tükör alatti részen végig dekorcsempével kiemelve. A mosdó egyedi gyártás. A mosdó mintája megegyezik a padlólapok és a csempe mintájával. A szaniterek felső kategóriás Laufen termékek. A szintén luxus minőségű redgold színű Axor csaptelep, zuhanyszett, WC-papírtartó pedig igazán egyedi látványt kölcsönöz a térnek. A zuhanyzóba egy kis ülőke is került, ami előtt - szintén csempéből készült korpusszal, - üvegpolcos, fiókos szekrény látható. A luxusminőségű bidés WC mögött falba épített WC kefe látható. A mosdó oldali falon kalakítottam egy 15 cm mély falfülkét, amibe nagy tükrös, egyedi gyártású faliszekrény került. 

Elegáns fürdőszoba

Zuhanyzós fürdőszoba világos burkolattal

Mintás oldalfali burkolat

ELŐSZOBA:
A bejárat közelében egyedi tervezésű és gyártású beépített szekrény látható, kis ülőkével, bőr falpanellel, bronz dekor csíkokkal. Az egész alakos megmutató tükör széle bőrrel bevont, bronz dekorral zárt. Az előszoba másik oldalára egy radiátor került, melyet most már egy egyedi tervezésű és gyártású szekrény takar, kiegészítve fiókokkal, cipőtárolásra alkalmas polcokkal. A falakon gravírozott bronz tükrök, bőr panelek, fali kristály lámpák erősítik a látványt. A vendég- dolgozó lakrészt az előszoba felől egyedi gyártású bronz keretbe foglalt, mennyezeti sínes bronz színű üvegajtó zárja. Fölötte gipszkarton dobozolás két oldalon rejtett LED világítással.

Előszobafal fogas és szekrény

A közelekdő egyedi szekrényei

DOLGOZÓSZOBA:
Ez a helyiség egy hangulatos, elvonulós szoba lett, melyben a fotel vendégágy funkcióval egészült ki. A bútorokon visszaköszönnek a többi helyiségben használt színek és anyagok. Az ablak elé a lépcső folytatásként kis dobogó került, ahol majd a TV kap helyet. Az ajtó mögötti falszakaszon gardróbszekrény került beépítésre homokszínű és gravírozott tükrös tolóajtókkal. 

Otthonos dolgozószoba

Trópusi hangulatú dolgozószoba

Íróasztal a home officeban

VENDÉGSZOBA:
Egyedi, méretre gyártott csodás poszter ad különleges hangulatot a vendégszobának. A TV-s falon egyedi gyártású fiókos asztalka látható, mely a radiátort is takarja. Az ajtó mögött itt is gravírozott, tolóajtós tükrös szekrény található.

Vendégszoba egzotikus tapétával

Vendégszoba tükrös gardróbszekrény

A FÜRDŐKÁDAS FÜRDŐSZOBA:
A fürdőszoba márványmintás burkolatát nagyon szép bronz mozaik egészíti ki. A mosdó szintén egyedi gyártású, a fürdőszoba csempéje köszön vissza itt is. A kád mögötti falfülkébe rejtett LED világítás került, a csaptelepek, kiegészítők redgold színű Axor termékek.

Fürdőszoba mozaik dekorációval

Fürdőszoba látványterv bronz színű mozaik

WC-MOSDÓ:
A wc esetében a burkolat ugyanaz, mint a kádas fürdőszobában, szemben a falon nagy méretű tükör, alatta hangulatfények. A bidés WC mögött beépített WC kefe tartó, valamint a falon egyedi gyártású üveges szekrény látható bronz árnyalatú betétekkel.

Különálló wc látványterve

Kézmosó és rosegold csaptelep

HÁZTARTÁSI HELYISÉG + INFRASZAUNA:
A praktikus háztartási helyiségben találjuk a mosó-és szárítógépet, valamint a tisztítószereket. Mivel a helyiségbe infraszauna került, nem állt rendelkezésre elegendő hely a vízvételi lehetőségnek, így a mosdót a helyiség melletti közlekedő szekrényébe rejtettem. A helyiség bútorai szintén fényes homokszínű frontokkal készültek, az ülőke mögötti falpanel különleges bőr borítású. 

A mosókonyha látványterve

A fürdőszoba szanitereit, csempéit, csaptelepeit, a Mediterrán Kerámia bemutatóterméből szereztük be. Az egyedi mosdók, zuhanyzó melletti csempe korpuszú szekrény gyártását szintén ez a fürdőszoba szalon végzi. Az egyedi gyártású bútorokat, falpaneleket a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelően a Luxury Home Interiors készíti. 

AZ EREDETI ÉS A MÓDOSÍTOTT ALAPRAJZ:

Alaprajz előtte állapot

Alaprajz tervezés utáni állapot

Lia Interior Design 

www.liadesign.hu

"Legyen otthonod egyedi, hiszen Belőled is csak egy van!"