Tervezői koncepciójuknak köszönhetően modern, fiatalos és élhető otthonok születtek, amelyek harmonikusan ötvözik a megrendelői igényeket és a tervezők szakmai tapasztalatait. Az alábbiakban két ilyen lakást mutatnak be, melyek példaként szolgálnak arra, hogyan tud eredményesen együttműködni megrendelő és lakberendező.

Lakás 1. - Tetőtéri lakás az egyetem közelében

Megrendelőnk gyermeke számára kerestünk egy kényelmes lakást az egyetem közelében. Így választották ki ezt az izgalmas kilátással rendelkező ingatlant. Figyelembe kellett vennünk tervezéskor, hogy a zöld szín a kedvenc árnyalat. Most bemutatjuk, hogyan valósítottuk meg ezt az elképzelést: 

A tetőtéri lakásban hófehér beépített szekrényfal “vezeti be” az érkezőt a konyha-étkező-nappali térbe. A konyhát "kitolva" itt kapott helyet a beépített kombinált sütő, a kihúzható kamraszekrény és a hűtő-fagyasztó készülék is. A padlóburkolat fa árnyalata harmonizál a bútorokhoz választott fehérített tölgy bútorlapokkal. Ezekből készült el terveink alapján a nappali szekrényfal is.
Mennyezetre szerelt spot lámpák, és minden szobában a függesztett dán SERENE design  lámpák adnak általános megvilágítást.

Studio Trend Interior modern nappali látványterv

A hálószobában színes posztertapéta uralja a látványt, és kerek puha shaggy szőnyegeken lépkedve huppanhatunk le az ágyra. Az ágy mögött gipszkarton dobozolással kialakított tároló "polc" kapott helyet, rajta két Pottery Barn féle ipari jellegű fotó lámpa, és az utazások élményei keretezett fotókon megörökítve. Előtte fém rácsos éjjeliszekrény-lerakóasztalok. Fontos volt, hogy a kedvenc tárgyak mindig szem előtt legyenek. A tulajdonossal közösen - egy vásárlási körút alkalmával - választottuk ki a fehér design komódot, amely az ablak alatt áll, és sok-sok mindent elrejt a szobába belépők szeme elől :) 

Hálószoba zöld színekkel

A fürdőszobába kádat építtettünk be, ugyanis a tető ferde síkja nem tette lehetővé a zuhany kialakítást. Extra erdeifenyő zöld ablakkeretet terveztünk és sok-sok ámpolnás növényt. Így tehát az eredeti kívánságnak megfelelően minden helyiségben megjelentek a zöld szín különböző árnyalatai, még a tetőtéri ablakokon is beintegetnek a fák zöld lombjai :)

Egyedi tervezésű zöld fürdőszobai szekrény

Lakás 2. - Budapesti munkahelyhez budapesti lakás

Ugyanebben a társasházban, az első emeleten egy fiatal informatikus házaspár 55 m2-es lakását terveztük meg. Ők hétvégenként a csendes vidéki életet élvezik, a hétköznapokon pedig, a munkájuk miatt, a nyüzsgő fővárosi életforma mellett döntöttek.

A gombhoz alakítottuk a kabátot: mivel kedvenceik, a Metropolitan fotel és a porcelán bagoly lerakó asztalka már korábban a szívükhöz nőtt, így hozták magukkal az új otthonba. A konyha-étkező-nappali színvilágát a kék, fehér és okkersárga árnyalatok uralják. Itt a fotel sötétkék kárpitozása karakteresen kiemelkedik, és harmonizál a hasonló színárnyalatú faliképpel. Ez utóbbit beköltözéskor egy baráttól kapták. A nappaliban és az étkezőben a kellemes, egyenletes megvilágítást a nagy kedvenc Vitton lámpák gömbjei adják.

Nappali és szürke konyha egy légtérben

A sarokkanapéhoz kisállatbarát kárpitot választottunk, így a család kedvence, egy csöpp kis kutya, bátran birtokba vehette a nappalit is. A fiókos TV komódot terveink alapján asztalos partnerünk gyártotta le. Az extra széles lamellás reluxa színét a konyhabútor frontjával megegyező galambkék árnyalatúra hangoltuk, és a konyha színvilágához igazítottuk. A hálószobába az ágy fölé buborék tükör-dekort választottunk, alatta a puha párnázott falpanelek befordulnak a falsaroknál, védve az felületet is.

Elegáns hálószoba falpanelekkel

A fürdőszobába nagyméretű zuhanyfülke került a fiatal pár igényeihez szabva terveztük meg és készült el az egyedi fürdőszoba szekrény ültetett mosdóval. A hatalmas tükörben szinte megkettőződik a tér és ezt ki is hangsúlyozza a tükör fölötti extra hosszú LED világítás, amely kellő fényt ad a sminkeléshez, borotválkozáshoz.

Natúr fa fürdőszoba bútor és zuhanyzóAz első emeleten lift nélkül kalandos volt a lakás berendezése, de lakberendezőként mindent előre megterveztünk, koordináltuk a beépítéseket, és mivel szinte minden lakó egy időben költözött be, így nem ütköztünk semmilyen akadályba.

A lakások lakberendezése három és öt hónap alatt készült el beleértve a tervezési koncepciót és a tervdokumentációt. A megrendeléseket egy időben adtuk le, az asztalosműhelybe szinte már hazajártunk. A sikeres beköltözést követően végül meghívást kaptunk a lakásavatókra is! Ott voltunk! :)

Ha tetszenek a bemutatott megoldások, érdemes megterveztetni és aztán a saját igényekre szabva kialakítani és megvalósítani. Ebben szívesen segítenek a Studio Trend Interior lakberendezői, Ferenczi Éva és Tóth Adrienn, legyen szó lakásról, irodáról, bemutatóteremről vagy kávézóról. Egyedi lakberendezési hangulatokat terveznek és kiviteleznek, kényelmes és inspiráló belső tereket hoznak létre. Érdemes felkérni őket!

Studio Trend

Ferenczi Éva és Tóth Adrienn
Studio Trend Interior

www.studiotrendinterior.com

Telefon: +36-30-437-6455