A pályamunkában a feladat egy lakberendező feleség és egy építész férj otthonának és irodájának a megtervezése volt két lakás egybenyitásával. Az irodai szekció kialakításánál egy letisztultabb designt követtek. Külön, zárt irodában szeretnek dolgozni, hogy legyen a privát szférájuk az alkotáshoz. Ízlésvilágukban megjelenik a mid-century modern stílus, a japán kultúra szeretete, a kubizmus, a geometrikus és organikus formák hangsúlyozása, és nem riadnak vissza az élénk színektől sem. Környezeti fenntarthatóság miatt választották az ipari üveghulladékból újrahasznosított tolóajtókat, amik a szülői hálót és a gardróbot, valamint a lakást és az irodát választják el.

Okosotthon rendszer vezérli a hűtést, fűtést, árnyékolást az energiahatékonyság jegyében. A lámpákban okoségők találhatók és drimmelhetők. Telefonról irányítják a világítást is. Erna régi bútorokat is szeret újragondolva használni, ezért újította fel a régi Thonet székeket az étkezőben, és a TV körüli keret is egy antik tükörből származik. Egyedi fotónyomtatásos tapétákkal oldották meg hogy minden helyiségben megjelenjen az a látvány, amire vágytak. Kedvelik a kortárs alkotókat, legyen az grafika vagy fénykép, nagy méretű printjeik több helyen díszei a lakásnak. Kisfiúk, a két éves Ábris szobáját is egy ilyen egyedi bálna grafika teszi hangulatossá. A konyha letisztult, világos és tágas. A mennyezetről belógó növényinstallációval válik egyedivé.

A nappaliban a két oldalán nyitott moduláris kanapénak köszönhetően sok vendéget tudnak fogadni. Lehetőség van a családnak esténként kényelmes TV nézésre, vagy a kanapé másik oldalán a vízpárával működő 3D kandallóban való gyönyörködésre is. A fürdőszoba kialakításánál a harmóniára törekvés, a feltöltődéshez alkalmas légkör vezérelte őket. Világos, natúr színvilágú anyagok jelennek meg itt. Díjnyertes magyar női tervező design függesztéke látható a kád fölött. Az egyedi üveg tolóajtókat is magyar díjnyertes hölgy iparművész tervezte. A család számára fontos, hogy támogassa a hazai női tehetségeket.

Salamon Enikő lakberendező

Salamon Enikő lakberendező

Studio Shine logoSalamon Enikő lakberendező Facebook oldala ⇒