Ez a meseszépen felújított hegyi faház La Cerdañában található, melyet Lara Vallés belsőépítész újított fel. A karácsonyi dekorációért az El Mueble spanyol lakberendezési magazin stylistja, Olga Gil-Vernet volt a felelős. Szerette volna megmutatni hogyan lehet minden helyiségben karácsonyi dekorációt és ezáltal ünnepi hangulatot kialakítani ízlésesen. 

Felújított faház karácsonyi dekorációval

A belsőépítész arról mesélt, hogy a ház eredetileg nem volt elég világos és a látszó fafelületek színe is ódivatú volt. Homokfúvással kellett megtisztítani a gerendákat az ajtókat, de még helyenként a bútorokat is. Majd több rétegben került fel a most is látható nagyon szép tölgy árnyalat. A karácsonyi dekorációban nincs semmi különleges, teljesen az alap színekkel operál a pirossal a fehérrel és a zölddel. Nincs túldíszítettség és fényár sem. A fenyőfán is a fehér gömbök a legnagyobbak, amik a nappali szőrméivel alkotnak egységet. Most több báránybőr is előkerült és az étkezőszékek is natúr színű fonatkoszorúkat kaptak. 

Karácsonyfa fehér gömbökkel

Karácsonyi asztaldísz és natúr tölgy konyhabútor

Homokfúvott és felújított bútorok

Gyerekszobai ágyak és egy kis karácsonyi dekoráció

Hálószoba gyönyörű gerendákkal

Dolgozósarok ötlet hálószobába

Az étkező asztaldíszében is a fenyőágak, a tobozok és a gyertyák a hangsúlyosak. Ez a dekoráció jobban is illik az edei faház hangulathoz. Nincs ez másképp a hálószobában sem, ahol még a  íróasztal köré is jutott a fenyőágakból. A ház bejáratánál látható kültéri fenyőfa hihetetlenül vonzó és ünnepi hangulatot varázsol a lámpásokkal. Különleges látványt nyújt az esti órákban is. Fotók: Pere Peris 

Hegyi ház és karácsonyfa a teraszon