Így volt ez ennél az új építésű 100 m2-es lakásnál is, ami Budapest agglomerációjában Ürömön található. Ide fog hamarosan költözni egy fiatal házaspár tündéri kislányukkal. Az alsó szint közel 50 m2-ét, illetve az emeleti részen 40 m2-t kellett megterveznem. A belsőépítészeti tervezést egy személyes felmérés előzte meg, ugyanis az építészeti alaprajzhoz képest voltak eltérések. Az alsó szint helyiségei: előszoba, nappali, konyha, étkező egy légtérben,  és egy dolgozószoba, ami egyben gardrób szoba is lett. A különálló dolgozóra mindenképpen szükség volt, ugyanis a családfő otthonról dolgozik. Az alsó szint része még egy nagyobb fürdőszoba, WC és a lépcsőtér. 

Az emeleten találhatók a hálószobák, egy fürdőszoba, a szülői háló és két kisebb szoba, melyek nagy belmagassággal rendelkeznek. A kislánynak szánt szobát nagy öröm volt tervezni, ahol egy galériás játszó részt kellett kialakítanom. Alá egy 120 centi széles ágy kerül, ám ezt úgy kellett megoldanom, hogy később egy nagyobb ágyat is odaférjen. 

Minden tervezés előtt szóban és írásban is történtek egyeztetések a megrendelői igényeik mentén. Mindig sarkalatos pont egy tervezésben a lakás hűtés-fűtési rendszere, hiszen ez nagyban befolyásolja az elektromos és lámpa kiállásokat, valamint a dizájnt is. Ennek a lakásnak mennyezeti hűtő-fűtő rendszere van, így a meglévő kiállásokkal kellett dolgoznom. Mivel a pár a világos színeket kedveli, kimondott kérésük volt a szürkés-barna, monokróm színek egy kis arannyal, amely fokozza a luxus érzetet. Az otthon kialakításában most is szem előtt tartottam azt a tervezői szabályomat, hogy a használhatóság a szépséggel egyensúlyban legyen. Így született meg ez a csodás ékszerdoboz a család számára.

KrisztaArt
www.krisztaart.hu

Telefon: +36 20 978-22-95

Irodánk címe: 6400 Kiskunhalas Székely u. 5.

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező - KrisztaArt Kiskunhalas

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező