Ilyen megbízást kapott ismét a Studio Trend Interior, amikor a belvárosi Airbnb lakás tervezésére felkérték. Ferenczi Éva lakberendező mesél a részletekről.

"Egy világlátott üzletember ügyfelünk az egyik kiadásra szánt lakását újíttatta fel. Tudta, hogy eredményes lesz a projekt, ha kiváló műszaki érzéke és korábbi ingatlanos tapasztalatai kiegészülnek profi lakberendező segítségével. Pár éve már dolgoztunk együtt egy magánprojekten is, amelyben a felesége részére gardróbszobát álmodott meg, és mi a tervezés folyamatában vettünk részt. 

Most felkért minket, hogy fogjuk a kezét az anyag- és bútorválogatas során; a termékek-, a
stílusok-, és a design útvesztőjében adjunk szakmai iránymutatást, hogy a végeredmény
vonzó és különleges lakás legyen. A frekventált környezetben lévő belvárosi lakást rövid távú kiadásra, a külföldről hazánkba érkező átutazó üzletemberek, és turisták részére alakítottuk ki. A lakásfelújítás látványos része, hogy hogyan alakul át az eredeti állapotból. Ezekre a lakásokra a sokszor zsúfolt, elavult kialakítás, kis helyiségek, kopott, elhasznált felületek, régi technológiák jellemzőek.

Kezdésként néhány válaszfaltól és a galériától váltunk meg. Az aljzatot az új térszervezéshez igazodva igazítottuk ki, így az előszoba-nappali-konyha-étkező egy térré vált, világos, szellős érzetet nyújtva. A mennyezet gipszkarton párkányt kapott, amely LED világítást rejt, irányított fényekkel kiegészítve. A helyiségek és funkciók kiemelésére a mennyezeti lámpák szolgálnak, amelyeket egy lámpacsaládból válogattunk össze.

Airbnb lakás lakberendezés

A falszínek kiválasztása során több próbafestés történt. Megnéztük, hogy az egyes helyiségekben a különböző falfelületeken a festékek azt a látványt, azt az árnyalatot mutatják-e, amelyet meg szerettünk volna valósítani. Jó pár vödör mintafesték kipróbálása után kiválasztottuk a tökéletes árnyalatokat falakra, mennyezetre. Izgalmas döntés volt az is, hogy a belső ajtók színe fehér legyen, a klasszikus nagypolgári enteriőrnek megfelelően, vagy színesek legyenek. Végül a falak árnyalatához igazítottuk őket, csak a bejárati ajtó lett fehér.

Falpanel dekoráció hálószobában

Sárga fotel hálószobában

Két hálószobát alakítottunk ki, hogy a lakás nagyobb társaság, vagy akár családosok részére is kényelmes szállást nyújtson. Mindkettőben mennyezetig érő elegáns, dekoratív ágy mögötti falpanelek uralják a teret.

Lakásdekoráció modern képekkel

Az udvari hálószobában a fáradtkék árnyalatú, puha tükörbársony falpanelek között megcsillan az arany felületű hordozó panel. Az utca felőli hálószobában pedig a zöld bársony falpanel arany “gyűrű” dekort kapott. Mindkettő megoldás izgalmasan elegáns
látvány!

Kék és dió színű konyhabútor

A hálószobákba hotel lámpákat, színes foteleket, színpompás festményeket és dzsungelmintás függönyöket választottunk. A függöny anyagából pedig dekor párnákat varrattunk. Egységes dió árnyalatú padlóburkolat fogja össze a tereket és ez az árnyalat felkúszik a nappali TV fal mögé illetve megjelenik a konyhabútor elemein is. A konyhabútor kékjét imádjuk! Érdekes volt eljátszani a gondolattal, hogy milyen kombinációban jelenjen meg a kék szín: Csak a konyha felső szekrényei legyenek kék árnyalatúak, és körbefogják a sötét dió elemek, vagy az áthidaló szekrények és a hűtőtartó szekrény legyen csak dió árnyalatú. Ez utóbbi lett a nyerő választás.

 

Lakberendező által készített Airbnb lakás

Gingko levél mintás tapéta

Sötétzöld falpanel dekoráció

Izgalmas látvány lett a ginkgo levél mintázatú tapéta. A tulajdonos kérésére kis fricskaként neonzöld csaptelep dobja fel a látványt. A tulajdonos kedvenc választása az Amazonit drágakő ihlette különleges kékeszöld színű márványmintás burkolat. Ez volt a gomb. Utána jött a kabát: mindkét fürdőszobába márványmintás burkolatokat választottunk, kombinálva a mintás és az egyszínű, nagyméretű lapokat.

Kőmintás falburkolat

Modern Airbnb lakás fürdőszobája

Mire a felújítás befejeződött, már a lift is megismert, kiírta a monogrammomat - meséli Ferenczi Éva. Öt hónap alatt elkészült a kiadásra szánt belvárosi Airbnb lakás a lakberendezési tervezéstől a bontáson keresztül a kulcsrakész átadásig, a pezsgőbontásig.

Ha tetszenek a látottak és hasonlóan izgalmas megoldás, profi lakberendezés az elképzelés, érdemes megkeresni a Studio Trend Interior tervezőit, akik tapasztalatukkal, ötleteikkel segítenek a megvalósítani az elképzeléseket, legyen az családi ház, lakás, iroda, vagy akár üzlet.

Studio Trend

Ferenczi Éva és Tóth Adrienn
Studio Trend Interior

www.studiotrendinterior.com

Telefon: +36-30-437-6455