Sensia Arena zuhany-wc a GROHE első luxuskategóriás, smart megoldásokat tartalmazó okos wc-je

A víz otthoni életünk nélkülözhetetlen eleme, a fürdőszobában és a konyhában egyaránt. A szaniter berendezések piacvezető gyártója a GROHE legújabb innovációi mind azért jöttek létre, hogy még teljesebbé tegyék a vízhez kötődő élményt otthonunkban: a Sensia Arena okos wc, igazodik a család minden tagjának igényéhez, a Sense Guard biztonsági rendszer segít megelőzni az otthonunkat fenyegető vízkárokat, a GROHE Blue pedig a környezetünk védelméről gondoskodik.

„Víz. Intelligencia. Öröm.” – így szól a GROHE 2017-es mottója, amely a márka intelligens megoldásaira helyezi a hangsúlyt. A GROHE nem akarja öncélúan alkalmazni a digitalizációt. Egy okosotthonnak nem kell feltétlenül elektronikusnak lennie, elég, ha intelligens. Ezt tartották szem előtt a mérnökök, amikor megalkották az eddigi leginnovatívabb fürdőszobai és konyhai eszközöket.

Japán technológia európai köntösben

A Sensia Arena zuhany-wc a GROHE első luxuskategóriás, smart megoldásokat tartalmazó okos wc-je, amellyel a személyes higiénia sosem látott szintre emelkedik. A termék a Japán hagyományokra alapozva egyesíti a hagyományos toalettek és a bidék legjobb funkcióit, és kiegészíti a modern technika újdonságaival. A különböző tisztító lehetőségek kombinálásával a toalett használat sokkal kíméletesebbé és higiénikusabbá válik. A wc-be két különböző tisztító fejegység került beépítésre (az egyik kimondottan hölgyek számára), melyeknek állítható a pozíciójuk, a víznyomásuk és a vízsugár hőmérséklete is.  Ezt egészíti ki egy meleg levegős szárítófunkció, így a Sensia Arena használata teljesen tiszta és friss érzetet biztosít a papír érdessége nélkül. Ráadásul a beépített ventilátornak köszönhetően a kellemetlen szagok miatt sem kell aggódni.

Sensia Arena zuhany-wc a GROHE első luxuskategóriás, smart megoldásokat tartalmazó okos wc-je

Sensia Arena zuhany-wc a GROHE első luxuskategóriás, smart megoldásokat tartalmazó okos wc-je

Sensia Arena zuhany-wc a GROHE első luxuskategóriás, smart megoldásokat tartalmazó okos wc-je

Ha megtaláltuk a számunkra legkellemesebb beállításokat, azokat nem kell újra beprogramozni, hiszen a toalett saját memóriával rendelkezik, így a család minden tagja személyre szabhatja a funkciókat. A wc irányítható az oldalára szerelt panel, vagy a távirányítója által, de akár az okostelefonunkra telepített applikációval is. Ráadásul a kényelmi funkciók itt nem értek véget, hiszen tisztán tartása is rendkívül egyszerű: a különleges Acqua Ceramic és Hyper Clean bevonatoknak köszönhetően nem tapadnak meg a csésze felületén a baktériumok, a tripla erősségű örvény pedig a wc minden szegletét eléri, így biztosítva a tökéletes öblítést. A tervezők a design kialakításánál is szem előtt tartották a könnyű tisztítást és a Sensia Arena perem nélküli kialakítást kapott.

Tisztított víz egy gombnyomásra

A rendszeres ásványvíz-beszerzés nem csak számunkra, de a környezet számára is megterhelő, hiszen évente Magyarországon körülbelül 80 millió darab PET palack landol a szemetesben. Ha mi nem szeretnénk ezt a számot növelni, remek választás a GROHE Blue Home konyhai vízszűrő rendszer, amely tökéletesen megszűri a vezetékes vizet a szennyeződésektől úgy, hogy az értékes ásványi anyagokat benne hagyja. Ráadásul nem csak „sima” szénsavmentes, hanem enyhén vagy teljesen szénsavas vizet is engedhetünk magunknak egyenesen konyhai csaptelepünkből, amelynek még a hőfokát is előre beállíthatjuk. Az egység, ami szűri, hűti és igény esetén szénsavassá varázsolja a vizet nem nagyobb egy számítógép-háznál, így a legkisebb konyhába is könnyen beépíthető.

a GROHE Blue Home konyhai vízszűrő rendszer

a GROHE Blue Home konyhai vízszűrő rendszer

Forradalmi biztonsági rendszer vízkárok ellen

A GROHE nemzetközi felmérése szerint Európában minden második háztartást ért már valamilyen vízkár, amelyeknek majdnem 93%-a megelőzhető lett volna.  Az ilyen költséges balesetek kivédésére hozta létre a GROHE a Sense és Sense Guard rendszereket. A GROHE Sense még azelőtt észleli a szivárgásokat, hogy néhány cseppből mindent elöntő víztenger keletkezne. A különleges vízérzékelő egységet a lakás bármely, kritikus pontjára könnyen telepíthetjük; felügyeli a páratartalmat, a hőmérsékletet és észleli a vízszivárgást, probléma esetén pedig azonnali riasztást küld telefonunkra a GROHE Ondus App segítségével. A mosógép vagy a csap alá elhelyezett egység jelzi a szivárgást vagy túlfolyást. A pincében vagy nyaralókban telepítve akkor is figyelmeztet, ha a hőmérséklet 3 Celsius Fok alá csökken, így megelőzhető a csövek elfagyása, mindemellett a helység páratartalmát is ellenőrzi, így a penészfoltok megjelenése is elkerülhető.

GROHE a Sense és Sense Guard csőtörés és vízkár esetén

GROHE a Sense és Sense Guard csőtörés és vízkár esetén

GROHE a Sense és Sense Guard csőtörés és vízkár esetén mobil appalikáció

Németországban a vízkárok több mint fele csőtörés, szivárgás miatt következik be. Azoknak, akik teljeskörű védelemre vágynak a GROHE Sense Guard a tökéletes választás, melyet a bejövő főcsatlakozóhoz kell telepíteni, így az eszköz nyomon követi a vízfogyasztást, észleli az apró szivárgásokat és a fagyveszélyt, csőtöréskor pedig automatikusan lekapcsolja a vízellátást és riasztást küld, így például egy nyaralás alatt is biztonságban tudhatjuk az otthonunkat. A vízszivárgás jelzésével könnyen észrevehetjük, ha egy csapunk csöpög, ezzel pedig éves szinten akár 180 zuhanyzásra elegendő vizet is megtakaríthatunk.

A GROHE cég bemutatása
A GROHE a világ egyik legnagyobb szaniterberendezés-gyártója, az innovatív szaniter termékek fejlesztése mellett elkötelezett, globális márka. A GROHE évtizedek óta elkötelezetten képviseli márkaértékeit, így a technológiai fejlesztést, a minőséget, a dizájnt és a fenntarthatóságot. Ezek az értékek jól példázzák, hogy mennyire fontos a cég számára, hogy kivételes élményt nyújtson – „a víz tiszta örömét”. A GROHE műszaki, innovációs és tervezési tevékenysége Németországban összpontosul, így termékei a világszerte elismert német minőséget képviselik, ami a vásárlók márka iránti bizalmát is erősíti.

A GROHE hálózatához tartozó összes gyár precíziós gyártástechnológiát alkalmaz a GROHE által elvárt szigorú minőségi normák teljesítése érdekében. A GROHE így garantálni tudja, hogy termékei szakszerű kivitelezés és funkcionalitás szempontjából a legmagasabb igényeket is kielégítik. Ha csak az elmúlt évtizedet nézzük, a GROHE sikerét több mint 240 dizájn- és innovációs díj bizonyítja, valamint olyan rangos elismerések, mint „Németország legfenntarthatóbb nagyvállalata” és a Német Szövetségi Kormány 2017-es CSR-díja. Világszerte több nagyszabású építési beruházásnál is a GROHE termékeit használták fel, annak jeleként, hogy az építészek, tervezők és kivitelezők is előnyben részesítik ezt a márkát.