Lakásátalakítás több lépésben - Erdélyi Krisztina lakberendező

Erdélyi Krisztina építész és lakberendező egy háromgyerekes család lakását alakította át jól funkcionáló kényelmes terekkel, világos és meleg színekkel, modern bútorokkal és barátságos gyerekszobákkal.

Erdélyi Krisztina lakberendező munkái

Több évvel ezelőtt találkoztam először ügyfeleimmel, egy háromgyermekes családdal, akik lakásuk átalakítására kértek fel. A vázlattervek elkészülte után, láthatóvá vált, hogy a megvalósítást több lépcsőben célszerű kivitelezni. Első körben a tetőtérben elhelyezkedő hálószobák és a padlástér készült el, a másodikban pedig a földszint.
A tetőtéri szinten a meglévő alaprajzot áttervezve alakítottam ki mindegyik gyermek számára saját kuckót. Szobáikat az ízlésüknek megfelelő színvilággal terveztem meg. A gyerekek külön fürdőszobát is kaptak, melyet piros design mozaik tesz vidámmá és játékossá. A közlekedő folyosó is funkciót kapott, az itt kialakított falfülkékbe kerülnek a gyerekek alkotásai.

Maszatolt fal hálószoba

Design lámpa hálószobába éjjeliszekrényre
A szülői háló eredetileg meglehetősen sötét volt, mellette helyezkedett el a szülői fürdő, egy hatalmas íves ablakkal. A térérzetet növelendő, a két helyiséget egybenyitottam, csupán a wc-zuhanyzó részt választottam el egy fallal. A fürdő és a hálószoba határát csupán egy parapetfal jelzi. A fürdőszoba rész mind színeiben, mind anyaghasználatában azonos a hálószoba résszel, beleolvad abba. A mosdó mögötti fal teljes felületen tükörborítást kapott, így az íves ablak optikailag befejeződik, és nem utolsó sorban még több fény jut a helyiségbe. Megnyugtató, bézs-barna-szürke színkombinációt terveztem ide, némi csillogással megbolondítva. A falakra design tapéta, a ferde tetősíkokra dekor falfestés, a wc-zuhanyzó falára ultravékony kőburkolat került.

Modern fürdőszoba bútor

Gyerekfürdő, piros mozaikcsempével

Gyerekszobai ágy és dekoráció

Design lámpa tetőtéri gyerekszobában

Fehér gyerekszoba ötlet

Tiniszoba lányszoba tükrös gardróbbal


A tetőtéri szintek felújítása után, egy év eltéréssel került sor a közösségi tereket magába foglaló földszinti rész átalakítására. Megrendelőim a földszinti padlóra ki is választottak már egy sötét, antracitszürke kőporcelán burkolatot, és az étkezőbe is kinéztek egy modern, fémlábú széket. Adottság volt továbbá néhány meglévő króm-vázú asztali lámpa és két festmény is. Ezen alapadottságokhoz alakítottam ki a színvilágot úgy, hogy mégis barátságos és meleg légkört teremtsek a háromgyerekes család számára.

Folyósó világítása spotokkal álmennyezetben


Hogy a sötét padlóburkolat ne legyen túlságosan hangsúlyos, olyan színeket választottam melybe illeszkedik a padlóburkolat. Így lettek a falak fehérek, helyenként kőhatású szürke design tapétával, és betonszürke díszítő festéssel.  A kandalló falára kerülő hasított barnás-szürkés kőburkolat, a kanapé barnás bőrhuzata, a homok színű szőnyeg és az égő narancs lámpák ellensúlyozzák a monokróm színvilágot. Mivel az étkező az északi oldalra került, az otthonosabb hatás kedvéért annak falaira bézs-szürke textilhatású tapétát választottam.

Világosbarna sarokkanapé és kandalló kőburkolattal

Nappali szellős egyszerű berendezéssel

Kanapé dekoratív világítással

Tükrös gardróbszekrény tolóajtókkal

Étkező és konyha kapcsolata

Modern étkező design lámpával
A földszint alaprajzi értelemben is megújult. Az eredetileg a bejárattal szemközti szűkös étkezőből olvasósarok lett, a hátsó hálószobából pedig étkező. A konyha is átalakult. Az eredeti falat lebontva, az „u” alakú konyhából párhuzamos elrendezésű lett, mindkét végén ajtóval. A konyhafal áthelyezésével az előszobában egy hatalmas gardróbszekrény került kialakításra, melynek tükör ajtói jelentős mértékben tágítják a teret. A földszint egészére a kontrasztosság jellemző. A letisztult formavilág fokozása érdekében felkerült néhány igazán extrém design lámpa is.


Erdélyi Krisztina

Építészmérnök - Lakberendező

www.erdelyikrisztina.hu

+36 70 207 60 26 - Székhely: Budapest, II. ker.
Vállalási terület: Budapest 

 

Art-ek Belsőépítészet és lakberendezés egyben<br>Erdélyi Krisztina építészmérnök, lakberendező
Art-ek Belsőépítészet és lakberendezés egyben
Erdélyi Krisztina építészmérnök, lakberendező

www.erdelyikrisztina.hu
A tervező, aki az Ön fejével gondolkodik…
Személyiségére szabott belsőépítészeti és lakberendezési tervezés, tanácsadás.
Budapest

Lakberendezési üzletek

Angelika Muhly Interiors Angelika Muhly Interiors
Muhly Angelika lakberendező. Teljeskörű belsőépítészeti és lakberendezési tervezés, kivitelezés.
TérÉrzék Design Stúdió - Belsőépítészet, Lakberendezés TérÉrzék Design Stúdió - Belsőépítészet, Lakberendezés
Sverha Nikolett Tulajdonos - Tervező: Célom, hogy az épített környezet tudatos tervezésével és szebbé tételével olyan...
Klarissza Enteriőr - Pónusz Klára lakberendező Klarissza Enteriőr - Pónusz Klára lakberendező
Harmonikus egyedi enteriőrök tervezése. Lakberendezés, belsőépítészeti és bútortervezési szolgáltatok...
Art-ek Belsőépítészet és lakberendezés egyben<br>Erdélyi Krisztina építészmérnök, lakberendező Art-ek Belsőépítészet és lakberendezés egyben
Erdélyi Krisztina építészmérnök, lakberendező

A tervező, aki az Ön fejével gondolkodik…
Személyiségére szabott belsőépítészeti és lakberendezési tervezés,...