Igény szerint alakítható provokatív kanapé - Tom Dixon az Ikeának tervezett!

Az IKEA legújabb kollaborációja keretében a brit bútortervezőt, Tom Dixont kérte fel, hogy egy teljesen új megközelítést adjon a hagyományos ülőgarnitúráknak. Így született meg a DELAKTIG sorozat.

Ikea Delaktig kanapék

Az együttműködés keretében született meg a DELAKTIG sorozat, ami olyan módon provokálja a bútorkárpit ipart, mint ahogy eddig soha senki se tette. Az eredmény pedig nemcsak egy kanapé, hanem egy’kollaboratív platform’, az otthoni élettér meghatározó helyszíne, ami mindenkit arra hív, hogy a saját maga ízlése szerint formálja.

Ikea Delaktig háttámla design

Ikea Delaktig Tom Dixon Design

Ikea Delaktig fa tartóelem

Ikea Delaktig variálható kanapé

Ikea Delaktig daybed formák

Fejre állítani a kanapé ipart
Tom Dixon saját bevallása szerint sose volt átlagos ember. Tinédzserként eltanácsolták az iskolából, szabadidejében egy banda basszusgitárosa volt és mindeközben folyamatosan a bútorok készítésével foglalkozott. Azóta a világ minden táján ismert és elismert tervezővé vált, munkáival múzeumokban és londoni stúdiójában találkozhatnak a dizájner bútorok kedvelői. Tom a kereteken kívüli gondolkodásban hisz, minden egyes munkájában arra törekszik, hogy a konvenciókat kerülve olyan bútorokat alkosson, amik épp annyira sokoldalúak, mint az őket használó emberek. Ez a hitvallás határozta meg az IKEA-val közös együttműködést is, amikor a DELAKTIG kanapét megálmodták.

Ikea Delaktig sarok ülőgarnitúra

Ikea Delaktig lounge kanapé forma

Ikea Delaktig szövet szín

Ikea Delaktig olvasópárna

Hackerek a lakberendezésben?
Nem átlagos módon született meg a DELAKTIG kanapé sem. A tervező és az IKEA közösen úgy döntöttek, hogy „nyitott forráskódú” projektté teszik a tervezési folyamatot így a tech iparág felé fordultak és 75 mesterszakos hallgató bevonásával alkották meg az egyedi kanapét. A diákok új, friss szemléletet vittek a tervezőasztalra melynek köszönhetően az alkotók szeme a funkcionalitásra szegeződött.

Ikea Delaktig kényelmes kialakítás

Ikea Delaktig olvasólámpával

Ikea Delaktig levehető karfa párna

Ikea Delaktig Tom Dixon Design

Ikea Delaktig kanapé integrált lámpával

Tom Dixon az Ikeának tervez

Jobbra: Tom Dixon

Rajtad a sor!
A DELAKTIG sorozattal az IKEA mindenkit arra hív, hogy hozzáadjon a termék dizájnjához vagy épp teljesen megváltoztassa azt. A személyre szabhatóság jegyében nem csak a kanapé alakítható különböző módokon, de a tervezők különféle kiegészítőket is terveztek a sorozatba, melyek segítségével tovább variálható az összkép. A kanapé minden eleme mozgatható, így könnyen átalakítható egy kényelmes fekhellyé, a párnák átrendezésével sarokgarnitúra is képezhető belőle, a háttámla pedig kis asztallá alakítható a textil borítás eltűntetésével. Ideális választás kis és nagy terekhez egyaránt.


Lakberendezési üzletek

Yuno Design Lakberendezés Stúdió Yuno Design Lakberendezés Stúdió
2010 tavaszán nyitottuk meg a Yuno Design lakberendezési stúdió, ahol a tervezés mellett a legmegbízhatóbb...
IDdesign - Dán lakberendezési áruház IDdesign - Dán lakberendezési áruház
Az IDdesign gondosan összeválogatott kínálata a modern élet követelményeinek megfelelő különleges, kiváló minőségű...
VS Fürdőszoba Szalon VS Fürdőszoba Szalon
Gyönyörű, kényelmes, praktikus fürdőszobát szeretnél hosszú távra? Ez az amit mi kínálunk! VS fürdőszoba szalonok...
Enterieur Bútor és Lakberendezési Webáruház Enterieur Bútor és Lakberendezési Webáruház
Termékkínálatunk: német és francia étkezők, nappalik, hálók, előszobák, fürdőszobák, konyhák, gyerekbútorok, ifjúsági...