Ikea Delaktig kanapék
Az együttműködés keretében született meg a DELAKTIG sorozat, ami olyan módon provokálja a bútorkárpit ipart, mint ahogy eddig soha senki se tette. Az eredmény pedig nemcsak egy kanapé, hanem egy’kollaboratív platform’, az otthoni élettér meghatározó helyszíne, ami mindenkit arra hív, hogy a saját maga ízlése szerint formálja.

Ikea Delaktig háttámla design

Ikea Delaktig Tom Dixon Design

Ikea Delaktig fa tartóelem

Ikea Delaktig variálható kanapé

Ikea Delaktig daybed formák

Fejre állítani a kanapé ipart
Tom Dixon saját bevallása szerint sose volt átlagos ember. Tinédzserként eltanácsolták az iskolából, szabadidejében egy banda basszusgitárosa volt és mindeközben folyamatosan a bútorok készítésével foglalkozott. Azóta a világ minden táján ismert és elismert tervezővé vált, munkáival múzeumokban és londoni stúdiójában találkozhatnak a dizájner bútorok kedvelői. Tom a kereteken kívüli gondolkodásban hisz, minden egyes munkájában arra törekszik, hogy a konvenciókat kerülve olyan bútorokat alkosson, amik épp annyira sokoldalúak, mint az őket használó emberek. Ez a hitvallás határozta meg az IKEA-val közös együttműködést is, amikor a DELAKTIG kanapét megálmodták.

Ikea Delaktig sarok ülőgarnitúra

Ikea Delaktig lounge kanapé forma

Ikea Delaktig szövet szín

Ikea Delaktig olvasópárna

Hackerek a lakberendezésben?
Nem átlagos módon született meg a DELAKTIG kanapé sem. A tervező és az IKEA közösen úgy döntöttek, hogy „nyitott forráskódú” projektté teszik a tervezési folyamatot így a tech iparág felé fordultak és 75 mesterszakos hallgató bevonásával alkották meg az egyedi kanapét. A diákok új, friss szemléletet vittek a tervezőasztalra melynek köszönhetően az alkotók szeme a funkcionalitásra szegeződött.

Ikea Delaktig kényelmes kialakítás

Ikea Delaktig olvasólámpával

Ikea Delaktig levehető karfa párna

Ikea Delaktig Tom Dixon Design

Ikea Delaktig kanapé integrált lámpával

Tom Dixon az Ikeának tervez

Jobbra: Tom Dixon

Rajtad a sor!
A DELAKTIG sorozattal az IKEA mindenkit arra hív, hogy hozzáadjon a termék dizájnjához vagy épp teljesen megváltoztassa azt. A személyre szabhatóság jegyében nem csak a kanapé alakítható különböző módokon, de a tervezők különféle kiegészítőket is terveztek a sorozatba, melyek segítségével tovább variálható az összkép. A kanapé minden eleme mozgatható, így könnyen átalakítható egy kényelmes fekhellyé, a párnák átrendezésével sarokgarnitúra is képezhető belőle, a háttámla pedig kis asztallá alakítható a textil borítás eltüntetésével. Ideális választás kis és nagy terekhez egyaránt.