Immár 3. éve kerül megrendezésre a Caracalla Formatervezési Pályázata, mely minden évben egy-egy nemzetközi márkával közösen kerül kiírásra. Idén a svájci alapítású Laufen volt a pályázat társ-kiírója és témájának iheltője. A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal generációnak, hogy tudását és kreativitását megmutathassa mind a szakma, mind pedig a nagyközönség számára. Az idei pályázatra minden eddiginél több, összesen 39 pályamunka érkezett, melyek egytől-egyig rendkívül színvonalasak voltak. A hazai és nemzetközi tagokból álló zsűri egyöntetű véleménye szerint a nyertes alkotások bárhol a világon megállnák a helyüket egy hasonló megmérettetésben.

A nyertesek:

1. helyezett: Farkas Bence, MOME ( Moholy-Nagy Művészeti Egyetem )
2. helyezett: Csobánczi Patrícia, Nyugat-magyarországi Egyetem SKK, Alkalmazott Művészeti Intézet
3. helyezett: Kovács Apor, MOME
Közönségdíj: Szabó Bonifác, MOME

A pályaművek:

A legszebb darab, ami a tulajdonosának az első díjat hozta - Tervező: Farkas Bence, MOME Caracalla Laufen pályázat nyertese

A legszebb darab, ami a tulajdonosának az első díjat hozta - Tervező: Farkas Bence, MOME

Csobánczi Patrícia második lett ezzel a különleges ívű mosdóval Caracalla Laufen pályázat

Csobánczi Patrícia második lett ezzel a különleges ívű mosdóval

A dobogó harmadik fokán: Kovács Apor, MOME fehér mosdó a Caracalla Laufen pályázatán

A dobogó harmadik fokán: Kovács Apor, MOME

Szabó Bonifác, ( MOME ) közönségdíjas mosdó Caracalla Laufen pályázaton

A közönségdíjat Szabó Bonifác, ( MOME ) kapta.

A díjak átadására a Caracalla Design Days 2016 rendezvény nyitóestéjén kerül sor. A nyertesek többek között szakmai utat nyertek a Laufen znojmói központjába, a legkiemelkedőbb alkotások pedig megtekinthetők lesznek a Caracalla Design Days 2016 kiállításon a Tesla.Kultban február 25-28. között.

A Caracalla Fürdőszoba Stúdióról:
A Caracalla Fürdőszoba Stúdió több mint 20 éve alakult, és mára a piac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Az elmúlt két évtized alatt a cég töretlenül fejlődött, az alapértékek azonban változatlanok maradtak: a minőség iránti elkötelezettség, melyet a forgalmazott világmárkák biztosítanak, valamint a szakértő, ámde barátságos hozzáállás, mellyel minden ügyfelünk felé fordulunk.

További információ:

Csurgó Ágnes, tulajdonos

www.caracalla.hu