Ha beton hangfal akkor Utopia!

Az utóbbi időkben gyakran látunk nyers betonos felületeket és tárgyakat otthonokban, de valahogy mindig csak a “passzív” design tárgyakig jutnak ezek az ötletek.

Utopia beton hangfal 

A HiFi iparban szerzett sok éves tapasztalatom után jött az inspiráció, hogy szeretném ezt a nyers anyagot felhasználni az audio termékek gyártásában is. A nagy gyártók mind az olcsó és könnyen használható anyagokat használják, mint például műanyag, mdf, vinyl. A végeredmény pedig nem más, mint az hogy millió ember otthonában ugyanolyan kinézetű fekete, olcsó téglatestek lesznek. Az UTOPIA név pont ez ellen szeretne menni és egyesével készült handmade hangfalakat létrehozni.

Utopia beton hangfal

Utopia beton hangfal

A koncepció nagyjából 1 évvel ezelőtt született és számtalan prototípuson keresztül sikerült eljutni az első hivatalos modellig, a Titan-ig. Ez egy all-in-one rendszer, amely egy sztereó konfiguráció, integrált erősítővel és vezeték nélküli Bluetooth aptX kapcsolattal. Bedugjuk a konnektorba és már élvezhetjük is kedvenc zenénket!

A különlegesség az, hogy minden egyes példánynak a beton anyagát egyesével keverem ki különböző kőzetekkel, pigmentekkel és ásványokkal. A végeredmény az egy leutánozhatatlan textúra és árnyalat, amely kizárólag egy otthon ékszere lesz.

Maga a beton - a megfelelő eljárással - tökéletes kabinetet tud biztosítani egy hangfalnak. A tömörségénél fogva a hangszórókból eredő rezonancia minimális lesz, tehát a hangzás nyersen és tisztán tudja elhagyni a testet, így egy szokatlanul színezetlen és részletgazdag karaktert kapunk.

Utopia beton hangfal

Az UTOPIA egy olyan közösséget alkot, amely a különleges, egyedi termékeket támogatja a tömeggyártott és unalmas klisék helyett. Az első széria az Indiegogo-n lesz elérhető, amelyről az oldalunk alján feliratkozók értesülhetnek először - www.utopia-audio.com.

Fotók: Matos Gergely

 

 Őry Gedeon, Matos Gergely

www.utopia-audio.com
facebook.com/utopiaconcrete


Lakberendezési üzletek

Alkonylámpa - Lámpa és csillár webáruház Alkonylámpa - Lámpa és csillár webáruház
Az alkonylámpa.hu webáruház több mint 11.000 féle világítótestet tartalmazó termékkínálat rendelkezik. Legyen az...
Üvegmozaik Shop bemutatóterem és webáruház - Royalmosaic Üvegmozaik Shop bemutatóterem és webáruház - Royalmosaic
A Royalmosaic mozaik tervezők, mozaik készítő munkatársakkal saját raktárkészletből készíti el bármelyik mozaik...
IDdesign - Dán lakberendezési áruház IDdesign - Dán lakberendezési áruház
Az IDdesign gondosan összeválogatott kínálata a modern élet követelményeinek megfelelő különleges, kiváló minőségű...
ORGAN - X  Díszüveg Műhely ORGAN - X Díszüveg Műhely
Díszműüveg termékeinket ajánljuk bejárati és beltéri ajtókba, ablakokba, lépcsőházakba, felülvilágítókba,...