Ha beton hangfal akkor Utopia!

Az utóbbi időkben gyakran látunk nyers betonos felületeket és tárgyakat otthonokban, de valahogy mindig csak a “passzív” design tárgyakig jutnak ezek az ötletek.

Utopia beton hangfal 

A HiFi iparban szerzett sok éves tapasztalatom után jött az inspiráció, hogy szeretném ezt a nyers anyagot felhasználni az audio termékek gyártásában is. A nagy gyártók mind az olcsó és könnyen használható anyagokat használják, mint például műanyag, mdf, vinyl. A végeredmény pedig nem más, mint az hogy millió ember otthonában ugyanolyan kinézetű fekete, olcsó téglatestek lesznek. Az UTOPIA név pont ez ellen szeretne menni és egyesével készült handmade hangfalakat létrehozni.

Utopia beton hangfal

Utopia beton hangfal

A koncepció nagyjából 1 évvel ezelőtt született és számtalan prototípuson keresztül sikerült eljutni az első hivatalos modellig, a Titan-ig. Ez egy all-in-one rendszer, amely egy sztereó konfiguráció, integrált erősítővel és vezeték nélküli Bluetooth aptX kapcsolattal. Bedugjuk a konnektorba és már élvezhetjük is kedvenc zenénket!

A különlegesség az, hogy minden egyes példánynak a beton anyagát egyesével keverem ki különböző kőzetekkel, pigmentekkel és ásványokkal. A végeredmény az egy leutánozhatatlan textúra és árnyalat, amely kizárólag egy otthon ékszere lesz.

Maga a beton - a megfelelő eljárással - tökéletes kabinetet tud biztosítani egy hangfalnak. A tömörségénél fogva a hangszórókból eredő rezonancia minimális lesz, tehát a hangzás nyersen és tisztán tudja elhagyni a testet, így egy szokatlanul színezetlen és részletgazdag karaktert kapunk.

Utopia beton hangfal

Az UTOPIA egy olyan közösséget alkot, amely a különleges, egyedi termékeket támogatja a tömeggyártott és unalmas klisék helyett. Az első széria az Indiegogo-n lesz elérhető, amelyről az oldalunk alján feliratkozók értesülhetnek először - www.utopia-audio.com.

Fotók: Matos Gergely

 

 Őry Gedeon, Matos Gergely

www.utopia-audio.com
facebook.com/utopiaconcrete


Lakberendezési üzletek

Patinás Lámpa Kft. Patinás Lámpa Kft.
A Patinás Lámpa több mint 700 lámpájával - art deco, szecessziós lámpák, klasszikus csillárok - és egyéb...
BoConcept BoConcept
Dán design kanapék, nappali, étkező, és hálószobai bútorok, lakberendezési kiegészítők.
LivePicture - Önöntöző növénykép LivePicture - Önöntöző növénykép
A LivePicture növényképpel a belső alapterület csökkentése nélkül növelhetjük a beltéri zöldfelületet, üdébb,...
Yuno Design Lakberendezés Stúdió Yuno Design Lakberendezés Stúdió
2010 tavaszán nyitottuk meg a Yuno Design lakberendezési stúdió, ahol a tervezés mellett a legmegbízhatóbb...