Ennek a kreatív megújulásnak az első eredményét a most megjelenő 2016-os kollekció darabjait bemutató katalógusban, valamint az IDdesign megújuló üzleteiben fedezhetjük fel. Mielőtt azonban erről részletesebben beszélnénk, tágítsuk ki kissé a horizontot és vessünk egy pillantást a megújulás mögötti filozófiára. Az új bútorokat, kiegészítőket és inspiratív termék-installációkat megalapozó stratégia megértéséhez a kiinduló pontot az IDdesign új jelmondatában kereshetjük.

Az IDdesign tehát úttörőként próbál kiforrott stílusával szolgálni a lakberendezés világában, melyhez több mint 100 oldalas Brand book katalógusa, valamint 1500 m2-es csodaszép bemutatóterme, illetve honlapja szolgál a lakberendezés és a design szerelmeseinek.

Your home is our passion. – Az otthonod a mi szenvedélyünk.

Az IDdesign az otthonosság fogalmának újradefiniálására törekszik, miközben nem felejtkezik meg dán design gyökereiről sem. A béke és nyugalom az új luxus, ami a stílust is megújította. Az IDdesign olyan inspirációkon dolgozik, olyan összeállításokat alkot meg katalógusaiban és üzleteiben, ami a személyes terek, lakások szenvedéllyel teli megújítására sarkalja az ügyfeleit.

Ez az új szemléletmód nem hagyja, hogy olyan éles törésvonalak alakuljanak ki az otthonokban, mint amilyen a férfias és nőies terek között volt bizonyos időszakokban. Ahogyan a kortárs divatipar napjainkban, úgy az új otthonok stílusa sem maszkulin, vagy feminin, hanem egyfajta "unisex" kiegyensúlyozottság uralkodik benne. Ez nagyon fontos általános trend-jellemző! Mindez az általános design szemlélet eredményeként az IDdesign új kollekciójában 4 fő csoportot lehet elkülöníteni egymástól, mely végig kalauzolja a kedves látogatót a kínálaton.

1. MODERN-Classic

Itt az üveg, a bronz, a réz használata dominál, miközben egyfajta Art Deco minőség és elegancia jellemzi a bútorokat, kiegészítőket.

Modern classic Iddesign 2016

A hűvös és klasszikus stílus, amely egyszerre fémjelzi és egyesíti a meleg és hideg stílusjegyeket egyaránt. A tavalyi réz helyére arany és ezüst került. A tavalyi év Art Deco inspirálta geometriai formák továbbra is jelen vannak az új téli sárga részletek egy kis melegséget csempésznek a kollekcióba, különösen igaz ez a textilekre és a kárpitokra. A Modern Classic stílus tökéletes példa a nagyszabású elemek egyesítésére a letisztult vonalakkal. Kulcsszavak: sötét kerámia, terjedelmes részletek, télies sárga, arany, ezüst, komfort, elegancia,új minimalizmus, Aterlier de Luxe, Art Deco, maszkulin, csőszerű design, színes márvány, színezett üveg, a sárga kimelt szerepe, szoborszerű lámpák és dohányzóasztalok, indusztriális, metál, terjedelmes és csillogó.

Modern classic Iddesign 2016 lakberendezési kiegészítők

2. ROMANTIKUS

A lányregények szentimentális romantikája helyett a női sztereotípiáktól ellépve sokkal inkább a butik hotelek világát megidéző vonalak jelennek meg tompa vörös és kék tónusokban. Ebben a stíluscsoportban nagyon erősen beszűrődik a modern élet ritmusa, a modern élet elvárása is.

Romance IDdesign bútorok 2016

A nyugodt béke is helyet kapott a romantikus stílusban. A virágokkal díszített feminim stílust felváltotta a modernebb és kifürkészhetetlen stílus, amely sokkal inkább androgün, mint korábban. A stílust a butok hitelek inspirálták és a modern nagyvárosi forgatag. A régi világ zaja egyre inkább kortárssá és trendivé válik. A színek fel lettek frissítve fakó piros és menta kék ad a romantikus témához némi kifinomult modern ízt. Végül a letisztult stílust a kiérlelt részletek teszik teljessé.  Kulcsszavak: Modern butik hotelek, uniszex, urbánus romantika, halványkék részletek, fakó vörös felületek, geometriai alakzatok, játék a lilával, romantikus lámpák, feminin univerzum, egyszerű mégis különleges, tükrök új design köntösben, a megjelenés felváltja a funkcionalitást, apró, kifinomult részletek, kevesebb nyomtatás, több hímzett és kötött felület, velúr.

Romance IDdesign bútorok 2016 lakberendezési kiegészítők

3. NORDIC - Északi

A skandináv design legmeghatározóbb, leghangsúlyosabb jellemvonásai jelennek meg ebben a stíluscsoportban. A skandináv és dán tervezők mindent tudnak arról a vizuális világról, ami harmóniát, nyugalmat, természetességet és minőséget sugároz. Világos fa, természetes anyagok, télies, pasztellszínek dominálják ezt a csoportot.

Nordic IDdesign 2016 bútorok

Idén a Nordic stílus egy békés és kiegyensúlyozott formát ölt. A hangsúlyos színek kétféle módon használhatóak: a színes változata a témának még mindig előnyös (természetesen a tél hűvösebb színeivel), mialatt az új elem a lágy nude szín, ami hozzátesz ehhez a stílushoz. A Nordic továbbra is nagyban épít a világos fa és más természetes anyagokra, azonban jóval stílusosabb elegyet alkotnak benne a különböző színek és anyagok. A Nordic stílus szövetei gazdag textúrákat vonultatnak fel, miközben téli pasztellszínekben pompáznak. Kulcsszavak: harmonikus anyagok, kötött anyagok, kellemes tapintású, északi faanyagok, meghittség, funkcionális kreativitás, stílusos megközelítése az északi témáknak, a lámpabúrák új formavilága, természetes anyagok (bőr, kő, beton, fa, kötött anyag), szűk, átmenetes színű anyagok, sikkes és elegáns,hűvös és kiegyensúlyozott.

Nordic IDdesign 2016 lakberendezési kiegészítők

4. VINTAGE

Évek óta értéke van a régi, használt tárgyaknak, ami a design világában nem feltétlenül az antikot, vagy történeti távlatot jelenti. Kevert tárgyak összessége ez egy olyan időszakból, amikor még nem voltak eldobhatóak tárgyak. Az IDdesign tervezőinek olvasatában annyi változás azonban mégis érezhető, hogy a franciás vidéki, vagy indusztriális hangulatok helyett, most nagyobb érdeklődés, nyitottság és kíváncsiság veszi körül a kanadai, észak-amerikai vintage tárgyak iránt.

Vintage IDdesign 2016

Az idei Vintage már gyökeresebb változáson ment át. A francia indusztriális hatás lejjebb lett csavarva, hogy helyet adjon az új vadászat inspirálta témának. Ez a szabadidő hullám és a vágy a kikapcsolódásra jön vissza idei szezonban. Kanada és Észak-Amerika szolgált elsődleges inspirációként a vadászó életmóddal együtt, valamint mindennel, ami ezekhez kapcsolódik. Elsőre a Vintage stílus eredetinek tűnik, de ha közelebbről megnézzük, csak felhasználja a korábbi korok vadászromantikájának soha nem múló hangulatát. A színek a kései ősz színei, sok narancssárgával és vörössel, különösen fontos szerepet játszanak ennek a hatásnak az elérésében. Kulcsszavak: modern vadász téma, nyugalom, gyapjú plédek, kanadai kockás minta, állatfigura lenyomatok, meleg őszi színek, városi rengeteg, nyers anyagok, koptatott külső, kis fali akasztók, sötét faanyagok, sötét stílus, népi mintázatú szőnyegek, Kilim, indusztriális indián lámpák.

Vintage IDdesign 2016 lakberendezési kiegészítők

IDdesign lakberendezési üzlet

 

Elérhetőség:

MAXCity - Lakberendezési Áruház
2045 Törökbálint,
Tópark u. 1/a. II. emelet/232
Tel.: 23/444-707

www.iddesign.hu