Bretz kanapék - színpompás design bútorok, amik hatnak az érzékekre

Látogatást tettünk a Bretz kanapék világában. Az üvegfalakkal elválasztott design szentély a MAXCity második emeletén található, ahol kinyílik egy új világ, egy új látásmód és legbelül azt érezzük, hogy egyszerűen a részesévé szeretnénk válni.

Galéria megtekintése

Bretz kanapé Indagroup

A kápráztató színesség, a vibráló kontrasztok a lágy ívek játéka egészen új élményt nyújtanak, és a bútorok láttán szinte bármire asszociálhatunk. Némelyik darab ​​XIV. Lajos Franciaországát idézi, míg mások egy öreg, elegáns Cadillac terebélyes hátsó ülését egy lüktető pszichedelikus utazással. Ezek a kárpitozott BRETZ bútorok 2017-es iránymutatásai.

A Mainz közelében található családi vállalkozás idén ünnepli 122 éves fennállását. 1895 óta a Bretz név a hitelt érdemlő, eredeti, német gyártású kárpitosmunka szinonímája. Minden általuk készített kanapé, szék, ágy és kiegészítő egyedülálló a maga nemében. Norbert és Hartmut Bretz irányítása alatt igazi karakterdarabokat készítenek, melyek divatos színeik és fiatalos formaviláguk segítségével életörömmel töltik meg a teret. Bútoraik felveszik a harcot a „vizuális unalom” ellen.

Bretz Bútorok Magyarország / Hungary

Carolin Kutzera vezető tervezővel mára a Bretz kiforrott design hoz létre megmutatva a bútorok valódi természetét. Az új irányvonalat a bátorság, a pimaszság, a színesség jellemzi, ami ösztönösen alakítják a tér atmoszféráját és válnak eggyé a használójukkal.

Norbert Bretz szerint: "Fontos az a képesség, hogy egy tervező és egy bútorgyár időről-időre újra definiálja magát és keresse a saját útját. 1995 volt az az év, amikor a kölni bútorkiállításon nemzetközi mainstreamben fellelhető letisztult, már-már unalmas középszerűségtől akartunk eltérni. Ezt váltotta fel egy simogatóan gyengéd, de eközben féktelenül izgalmas vonal, amit a mai napig "True characters" elnevezés fémjelez. A ragyogó színekhez organikus designt és hatalmas ülésmélységet rendeltünk."

A Bretz Bemutatóteremben Pozsonyi József belsőépítész - tulajdonos mutatta be az aktuális ülőbútorok, kanapék, fotelek, ággyá alakítható kanapék és étkezőszékek pompás formáit. Az alapformákhoz változatos és kiváló minőségű bútorszöveteket és bársonyokat társíthatunk. Néhány népszerű forma közelebbről:

MYAMI

"Hang loose, laid back" – vagyis lazíts! Így szól minden idők szörföseinek mottója, és persze azoké, akik az életet élvezettel igyekeznek megtölteni. A BRETZ MYAMI kanapék tökéletes hullámát az óceán ereje inspirálta, mely évszázadok óta tartja bűvöletben az emberiséget. A látvány a 70-es évek Miamijába repít. Mindez most egy moduláris kanapé rendszerben ölt formát, amely a testet – az Önét – ebben a vízszinteshez közelítő optimális hullám-pozícióban, és elragadó fantáziákban elmerülve hagyja pihenni.

Bretz Myami kanapé

Bretz Myami kanapé lilásbordó

Megoldás bármilyen térbe: kétféle ülésmélység, háromféle modul szélesség és sarokelemek variálhatók szabadon. Kanapé, sarokkanapé összeállításban vagy akár önálló elemek fotelként. A 45°-os modulok különleges elrendezésekre kínálnak lehetőséget. A SUNDOWNER/SUNRISE szőnyegek „Space Dyed Velvets“ technológiája új evolúciós lépést jelent a szőnyegkészítésben. Életteli, térbeli világot nyitnak a szem számára.
Tervezők: Carolin Kutzera, Dagmar Marsetz


NOFRETETE & MAUNA LOA

Új étkezőasztalok a BRETZ-től: NOFRETETE & MAUNA LOA. Kísérletezz a színekkel és formákkal. Ezek a másvilági asztalkreációk bármely étkezőt felrázzák poros álmatagságukból, megteremtve saját, lenyűgöző hatású légkörüket. A szoborszerű teremtményeket valóban egy világ választja el a hagyományos színektől és kontúroktól. A szabad formákat a polimer beton technológiája teszi lehetővé (magas minőségű műgyanta és kvarcliszt keveréke), ezeket szakszerűen, kézzel felhordott fémfüsttel borítják, helyenként művészi patinával látják el.

Bretz Nofertete étkező

Az OHLINDA karosszék sajátossága a kúpos acélláb, melyhez aszimmetrikusan beágyazott kereszttartók csatlakoznak. A galvanizált fémszerkezet titokzatos, irizáló szivárványszínekben játszik. Az ülés és támla kárpitjainak mesés kombinációiról már nem is merünk szólni. Tervezők: Jan Grad, Dagmar Marsetz, Meera Rathal, Carolin Kutzera

Bretz Ohlina kanapé és fotel

PLIEÉ

Tagadhatatlan, hogy az új modellek is a BRETZ DNS-t hordozzák. Ezzel együtt a lehetőséget, hogy a kihívó, szinte provokatív designt mérhető sikerre váltsák. Megbízhatóan közvetítik a Bretz testvérek 122 évet átívelő, mégis futurista hajlammal bíró kulturális örökségét, mely új életstílusok, lenyűgöző belső terek felé nyit utat. Új ikonunk a PLIÉE kanapé, Pauline Junglas tervező vizuálisan lebegő finomsága.

Bretz plieé kanapé

Bretz plieé kanapé moduláris

Karcsú, mértani test művészien – gondos kezek(!) által – tűzött szövettel egyesítve, amely elegánsan borul az ideálisan döntött támlákra. Az eredmény: a japán origami formálhatóságát és szerkezetét idéző titokzatos, bársonyos gazdagság.

A BRETZ-től megszokott, okosan szabott elemek szabad felhasználásával végtelen számú kanapét, sarokgarnitúrát alkothatunk 88 cm-es szélességtől akár a végtelenségig bővítve.

Bretz Cloud 7 kanapé

Bretz plieé kanapé  Cocoa Island kanapé

Bretz Eckbank kanapé

Bretz Gaudi piros kanapé

Bretz Mammut kanapé

Bretz Marilyn ágy

Bretz türkiz Cloud 7 ágy

Bretz ágyak

Bretz Matilda kanapé

Bretz Napali kanapé

Bretz kanapéágy

A bútorokről érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken!

 Indabroup Pozsonyi József belsőépítész

BRETZ Bemutatóterem - Indagroup Kft.

Bretz Logo

2045 Törökbálint, Tópark utca 1./A - MAXCity Lakberendezési Központ

II. emelet 222.

www.indagroup.hu

Telefon: +36-20/ 967 62 65

E-mail: mail.indagroup@gmail.com

 


Lakberendezési üzletek

Mediterrán Kerámia - Fürdőszoba Szalon és Csempebolt Mediterrán Kerámia - Fürdőszoba Szalon és Csempebolt
Olasz és spanyol szaniter, csaptelep, csempe, burkolat gyártók széles választékát kínáljuk Budapesten a gubacsi úti...
Bútorwebshop - Minőségi olcsó bútorok országos kiszállítással Bútorwebshop - Minőségi olcsó bútorok országos kiszállítással
Modern, megfizethető bútorok országos, akár ingyenes házhoz szállítással is a Bútorwebshop.com webáruházból. Nappali...
Székpláza – www.szekplaza.hu Székpláza – www.szekplaza.hu
Válasszon magának széket, kárpitot és faszínt! Egyedi kivitelezés gyorsan és kényelmesen. Székpláza, ahol egy...
KREM Home Lakberendezés és Galéria KREM Home Lakberendezés és Galéria
Bútorok átalakításával, újragondolásával, dekorfestésével foglalkozunk. Hozott anyagból, rendelésre is dolgozunk,...