Úgyhogy megcsinálja inkább ő: legyen finom, legyen magyar, legyen idényjellegű és ne kelljen érte átvételi pontra elmenni, egyszerűen csak jöjjön házhoz. Minden kézműves, organikus és egészséges – és van egy házhozszállító cég Budapesten, ami azt ígéri, az ilyesfajta termékeket házhoz is viszi. Ma már széles termékkörrel dolgoznak a zöldségtől a tejterméken át a szuvidált húsig, ami közös bennük, hogy mind hazai ős- és kistermelők által megtermelt, családi vállalkozások által előállított finomság.

NekedTerem zöldségek

Mielőtt a NekedTerem létrejött volna, mi is kerestük a polcokon a legszebb paradicsomot és a legnagyobb körtét. Nem értettünk mélységében az élelmiszerekhez, vagy a zöldségtermesztéshez, a cégben ketten is kulturális antropológusok vagyunk, messziről indultunk. De miután elkezdtünk megismerkedni a termelőkkel és egyre többet beszélgetni velük, úgy tudtunk meg egyre többet arról, mi is a jó. Ezt próbáljuk továbbadni a megrendelőknek is, de attól még az ő szavuk a döntő. Ha valaki makulátlan magyar almákat vár március végén, akkor megpróbáljuk felvázolni, hogy hogyan terem az alma, hogyan tárolják, milyen lehetőségek vannak a magyar alma beszerzésére olyan áron, de ha nem sikerül jól kommunikálnunk, akkor vállalnunk kell, hogy emiatt elvesztünk vásárlókat.

NekedTerem durum tészták

Nekünk fontosak a beszállítóink is. Mindenkivel közvetlen kapcsolatunk van, ha reggel felkelünk és váratlanul hideg van, előfordul, hogy az első gondolatunk nem az, hogy hol a télikabátunk, hanem jaj, most lehet, hogy elfagyott Csabáék spenótja. Mostanában jellemző, hogy kistermelők áruit veszik át a nagyobb, multinacionális cégek, csak ők hatvan napra fizetnek átutalással, mi azonnal készpénzben. Figyelünk egymásra, segítjük a munkájukat azzal, hogy folyamatosan beszélgetünk: mire van igény a vásárlók részéről, mi fogy kevésbé.

NekedTerem hús, kolbász

A NekedTerem weboldalán komplett nagybevásárlást tudsz leadni házhozszállítással: tej, kenyér, felvágott, gyümölcs, zöldség, fogkrém és öblítő. De megtalálsz olyan különlegességeket is, amiket magadtól nem biztos, hogy fel tudnál kutatni. Tudtad például, hogy van magyar édesburgonya? Náluk kapható, vegyszermentesen termesztik Ásotthalmon. Van élet a macimézen túl is: rengeteg féle bio és konvencionális mézet is találsz. Mi lehet az az ananászmenta? A menta egyik fajtája, illata édesebb, aromája az érett ananászra emlékeztet. Órákat lehet eltölteni a böngészéssel a nem mindennapi termékek között, és a citromon kívül mégis minden hazai.

NekedTerem aszalt gyümölcs, magvak

Termelőtől az asztalodra
Heti kétszer szállítanak ki: kedden és pénteken az online rendelésed alapján. Meg tudod adni a szállítási címet, és hogy milyen időintervallumban kéred a csomagot. Találsz előre összeállított dobozokat, de összeválogathatod te magad is a teljes rendelésedet, amit Budapesten és környékén tudsz megkapni.

Három dologra figyelnek minden termék, így a zöldségek és a gyümölcsök esetében is: a frissességre, arra, hogy helyben teremjen és legyen szezonális. A frissesség garancia arra, hogy a lehető legtöbb vitamint, ásványi anyagot tartalmazza az adott zöldség, gyümölcs. Más termékek esetében is fontos, hogy ne egy tartósítószerekkel évekig elálló lekvárt együnk, hanem egy azévi termést feldolgozó kisüzem finomságát. Más lesz az íze, más lesz az állaga, más a testünkre gyakorolt hatása.

NekedTerem méz és biotermékek

Ha helyi termelőktől szerezzük be, amit megeszünk és megiszunk, azzal egyrészt támogatjuk a magyar kis- és őstermelőket, akik sok szempontból nehéz helyzetben vannak. Másrészt nem utaztatjuk meg a világ körül, amit megeszünk – ez a pozitív indok a szezonalitásra is vonatkozik. Egy szem szőlő januárban Spanyolországból, vagy szeptemberben Badacsonyból? Gondoljuk végig az anyagi-, környezetszennyező- és vegyszerezési vonzatait.

NekedTerem élelmiszer házhozszállítása

Rugalmasság
A NekedTerem megrendelői között sok a kismama, illetve az idős hölgyek és urak. Nekik nem mindegy, hogy el kell-e menni a piacra, fel kell-e kutatni a megfelelőt, haza kell-e cipelni és fel kell-e lépcsőzni a krumplival télre, vagy a szilvával, amit be szeretnének főzni. A NekedTerem ebben is segít: a hűtőig, kamráig viszi, amit a megrendelő szeretne, akkor, amikor szeretné.

Ha mindezt érdekesnek találtad keresd fel a NekedTerem weboldalát!

www.nekedterem.hu

NekedTerem élelmiszer a neten