A kaliforniai Menlo Parkban lévő régi Sun Microsystems campus lett az új Facebook központ, mivel az egyre növekvő cég hamar kinőtte a régi székhelyet. Az egyes számú közösségi média óriások - aki nemrég ünnepelte 10. születésnapját - kellett egy inspirálóhely, amely illeszkedik az alapítók szemléletéhez, folytonos megújulásra és aktivitásra ösztönöz.

Az óriási, több mint 100 ezer m2 alapterületű komplexum régi épületeinek felújításával a Gensler belsőépítészeti céget bízták meg. A nagy nyitott terek rengeteg lehetőséget hordoznak magukban, erre ma már egyre több izgalmas megoldást látunk: Otthonos munkakörnyezet megfelelő mennyiségű pihenőidővel és valódi kikapcsolódásra is lehetőséget adó környezettel.

Jelen esetben a belső design tervezésekor a városi hangulat, a folyamatos mozgás és lüktetés hangulatának megteremtése volt a cél. Ehhez kitűnően társul a két közösségi kávézó a burrito bár egy mexikói étkezde de akár pizzát is lehet választani. A környezettudatos gondolkodás, a Facebook háza táján sem idegen, dolgozóikat arra ösztönzik, hogy az ingázó munkavállalók céges kerékpárral járjanak be dolgozni. A nagy felületeken mindenki kifejezheti önmagát bárki rajzolhat a falakra, ezen túl néhány motivációs szlogen is serkenti a brain stormingra igyekvőket. Street art művészeket hívtak, hogy saját alkotásaikkal tegyék egyedivé a helyet.

Facebook office Menlo Park

Facebook office reception

Facebook office növényfallal

Növényfal a Facebook irodában

Facebook office street art

Facebook office street art

Facebook office graffiti

Facebook office graffiti

Fortune favours the bold

Facebook superman

The social network is the computer

Facebook office kávézó

Facebook office kávézó boxok

Facebook office street art képek

Facebook office burrito bar

Facebook office California

Facebook main office

Facebook office street art képek

Facebook logo

Facebook office street art wall paintings

Hack

Facebook office

Move fast and break things

Facebook office lounge

Facebook office alaplapokból kirakva

Facebook logo motherboard

ET phone home

Facebook office bicycle

Facebook office urban style