A környéknek, a gyönyörű tájnak és a Balatonnak köszönhetően akkoriban nem volt ritka ilyen rezidenciák építése a polgári családok körében. Az épület hamar elkészült és már az 1910-es évektől Gizus néni nyaralójaként őrzik a nevét a panzióból küldött régi képeslapok. Majd újabb tulajdonosok jöttek, két világégés, de a szálló dacolva a világnézetek áramlataival újabb és újabb pihenni vágyó vendégeknek adott helyet tágas szobáiban.

2015 az az év, amikor a villa teljes átalakításon megy keresztül, kívül belül szakértő kezek frissítik fel a belső tereket. Tarts velünk és fedezd fel a megújult Villa Millennium patinás szépségét üde színes belső tereit! Ami már távolról megragadja az épületben gyönyörködők figyelmét, az a lábazaton – és általában a Balaton környékén használt - vörös kő, a fűrészelt sötétzöld facsipkés tornácok, és megannyi apró részlet, ami hűen idézi a balatoni nyarak hangulatát, a napfény és a fürdőzés szeretetét és gondtalan örömét.

A jelenlegi tulajdonosok célja az volt, hogy tökéletesen megőrizzék a több mint 100 éves ház eredeti részleteit, hangulatát és kisugárzását, miközben teljesen felújított klasszikus kiegészítőkkel alapvetően modern szobákat rendezzenek be, amik tökéletesen illeszkednek az elegáns összképhez.

Belépve a bejáraton eredeti fotókat találunk a falon, ami a régi korok hangulatát idézi, miközben tekintetünk máris egy minimál recepciós pultra esik. A vendégszobákban és a közösségi terekben is a vízparti hangulat köszön vissza domináns kék színnel, vörössel, sárgával, a természet és a Balaton jellegzetes színeivel. Ezt a hatást erősíti az evező dekoráció és félbe vágott, sarokba állított csónak is, ami könyvespolcként funkcionál. A közös étkezőben találunk századelőt idéző metró csempét, harsány színű székeket, és egy feltisztult vonalú kandallót.

A betérő utazók részére 9 szoba áll rendelkezésre. A kiváló belsőépítészek által megtervezett hangszigetelt enteriőrök egyszerre elegánsak, izgalmasak, finoman eklektikusak és a nagyszerűen összehangolt színek frissességet, dinamikát, örömet sugároznak. Megtaláljuk a mai modern trendek tömörfa bútorait, a lenyűgöző, és örök klasszikusnak számító Charles Eames különböző színű hintaszék változatait is. A helyiségek öltöztetéséről kiváló minőségű lakástextilek gondoskodnak, keretre feszített anyagok, kellemes tapintású sötétítők és római rolók. A kényelmes és pihentető alvásról a boxspring ágyak tökéletes keménységű matracai gondoskodnak. Másnap egy finom reggeli a napsütötte teraszon, egy régmúltat idéző utánozhatatlan hangulatú, újjáéledt panzióban. Mindannyian ilyet képzelünk magunknak nem?

A Villa Millennieum Balatonalmádiban több mint egy panzió. 600 méterre a hullámzó Balatontól nem csak szállást kapunk itt, barátságos vendéglátók várják családias hangulatú kiszolgálással az ide érkezőket. Élményt, és emléket is magunkkal viszünk amit szeretnénk majd újra átélni.

Fotók: Darabos György

 

Villa Millennium Balatonalmádi panzió szálloda

Villa Millennium Balatonalmádi

Foglalj szobát az alábbi elérhetőségeken:

8220 Balatonalmádi, Mikszáth utca 5.

+36 30 461 0229 +36 30 373 5825

info@villamillennium.hu

www.villamillennium.hu

Segítség a navigációhoz: