A szálloda, mind a 26 szobájának különböző a mérete, az elrendezése, - talán még más korban is épültek - de minden szoba stílusa harmonikus része a szálloda egységes megjelenésének.

diO szemmel egy lenyűgöző szállodában...

Spanyolországi szálloda berendezés

Spanyolország harmadik legnagyobb városa Valencia, mely több, mint 2000 éves múlttal büszkélkedhet. A város építészete e hosszú idő alatt letűnt idők, korok emlékét őrizte meg. Többek között itt hagyták lenyomatukat a rómaiak, és a mórok is. Ennek a műemlékekkel gazdagon átitatott városnak a történelmi központjában található a valenciai székesegyház, mely a 13-15. században egy régi mecset helyén épült. Úgy tartják, hogy a Szent Grált 500 évig e Katedrális egyik kápolnájában őrizték. Itt, ebben az ókori városmagban a székesegyház szomszédságában található a Caro Hotel. Az épület, mely az első történelmi és műemlék szállodája a városnak.

A tulajdonosok 2005-ben határozták el, hogy egy egyedi hangulatú a régmúlt korokat büszkén felvállaló szállodát építenek a régi Caro palota helyére. A szálloda egyedi és hangulatos stílusát a barcelonai Francesc Rifé Studio-ra bízták, akik aprólékos pontossággal tervezték meg a szálloda minden részletét. A felújítás 2012-ben fejeződött be. Több mint hét év türelmes munkára volt szükség, mert senki sem tudta előre, hogy a kimerítő és alapos bontás során, milyen csodákat találnak majd az épület falai között. Hol római mozaikot fedeztek fel a 2. századból, hol új íveket a régi gótikus palotában, hol az épület eredeti középkori lépcsőházát, hol a régi arab építészet emlékeit találták meg. Ezek a felfedezések napról napra módosították a terveket, munkálatokat, mert minden kincset, emléket meg akartak őrizni eredeti állapotában és szervesen beépíteni a hotel designjába az épület 2000 éves történelmével együtt.

Erre a történelmi alapra sikerült egy 5 csillagos, elegáns, városi szállodát létrehozni. A szálloda, mind a 26 szobájának különböző a mérete, az elrendezése, - talán még más korban is épültek - de minden szoba stílusa harmonikus része a szálloda egységes megjelenésének. Minden szoba más és más csodát rejt a vendégek számára. A szállodában a mai kor minimalista építészete és belsőépítészete különleges kapcsolatot alkot az épülettel. Minden, ami új, az a 21. század anyaghasználata és technológiája, járható üveg, magas fényű bútorlap, beton, világítás.  Minden, ami régi az maga a történelem csupasz kőfalak, gerendák, boltívek, ablakformák. Ezek a korban és technológiában nagyon távoli anyagok és formák különleges atmoszférát adnak a hotelnek, valamint különbözőségükkel felerősítik, kiemelik egymás szépségét. A szálloda felkerült a Bakancslistánkra. :-)

Szöveg: Istók Zsuzsa

Szálloda történelmi épületben

Letisztult szállodai szoba berendezése

Eredeti falfelület az 500 éves szállodában

Spanyolországi minimál design szálloda

Szállodai szoba és magasfényű gardróbszekrény fehér

Festett stukkós mennyezet a szállodában

Minimál design és gazdagon festett mennyezeti freskók

Ódon kőfalak a szállodai szobák egyes falfelületein

Tetőtéri szállodai szoba látszó gerendázattal

Tetőtéri szállodai szoba Spanyolországban

Tetőtéri szállodai szoba beépített ovális fürdőkáddal

Beépített kör alakú fürdőkád

Szálloda előtér berendezés modern elképzelésekkel

Szálloda hallja fotellel, olvasólámpával

Modern kávézó régi épületben

Minimalista étterem a történelmi épületben

Középkori épület, modern étterem

Modern világítás étteremben

Álólámpának tűnő kültéri lámpa

Caro Hotel Valencia Spanyolország

 

diO Kreatív

 

diO Kreatív – design orientált stratégiai tervezés

www.diokreativ.hu